Bliv medlem

Om

Om

   
Formålet med singleplus
At tilbyde voksne, hvis børn ikke har begge forældre boende under samme tag, et univers hvor de i samspil og dialog med ligesindede kan skabe nye relationer til gavn for dem selv og deres børn.

Singleplus har som formål at bringe mennesker med samme livsvilkår sammen (se 'Hvem er vi for'). Tanken er, at det i det lange løb gavner børnene, at vi som voksne har overskud og gode sociale relationer. Uanset hvorfor man er alene med sine børn, kan man have behov for at genfinde eller genopfinde sig selv, og denne proces kan være svær og langvarig. Singleplus er blevet et sted, hvor man kan blive hjulpet på vej ganske enkelt ved at netværke med mange andre voksne, der kender til lige præcis den udfordring, det er at være alene med børn.

Singleplus er et online­netværk, men skal også give brugerne lyst til at involvere sig selv og sine børn i den fysiske verden. Den overfladiske distance, som nettet kan give mellem mennesker, kan være en fordel, når den indledende kontakt skal etableres – men den har sine mangler, når der skal skabes dybere og mere varige relationer, og her giver flere af singleplus’ funktioner mulighed for at kombinere online­fællesskabet med aktiviteter i den fysiske verden.

Det er ikke alle, der når tilværelsen alene med børn indtræffer, er et sted i livet hvor tilværelsen og dagligdagen fungerer, og her skal singleplus være en løftestang til den gode udvikling. Har man fået styr på tilværelsen, er man stadig velkommen i netværket – og så har man som regel også overskud og erfaringer, der kan gives videre, samtidig med at man kan nyde godt af det sociale samspil på sitet og i de aktiviteter, brugerne arrangerer.

Hvem er singleplus for

Kort sagt: Voksne, der er alene med deres barn/børn – uanset hvorfor man er alene med barnet, og uanset hvordan samværsfordelingen med den anden forælder er.

Man er også velkommen hvis man er separeret og skal skilles, hvis man er bonusforælder i et forhold, er den ene part i en sammenbragt familie, fungerer som aflastning/værge/pleje, tidligere har været alene med børn, eller venter sit første barn som enlig.

Ligeledes er man velkommen selvom man har indledt et nyt forhold ­ omdrejningspunktet er, at man har børn med en person man ikke længere deler samliv/adresse med.

Styrken

Singleplus er netværk, der har vist sig at være meget stærkt med dybt engagerede brugere. Vi skaber rammerne og faciliterer kontakt, debat og samvær, men styrken er det indhold, brugerne selv genererer, både online og gennem aktiviteter i den fysiske verden. Dette indhold skaber relationer mellem mennesker, glæde for både voksne og børn og lidt efter lidt bedre tilværelser for de folk, der tager aktivt del i netværkets liv.

   
Historien om singleplus.dk
Begyndelsen
Det er marts 2004, og det allerførste møde om et datingsite for enlige forældre afholdes i kælderen under Teaterbodegaen i Aarhus. Om bordet sidder Nicolai Johannesen, Søren Lyng og Anders Dahl Pape. Søren Lyng har som weekendfar fået idéen, men mangler kompetencerne til at udføre den.

I januar 2005 lukkes de første brugere ind, og da vi rammer 5.april samme år indtræffer den begivenhed som for alvor giver os liv og aktivitet; Vi er med i et indslag i Go'Morgen Danmark på TV2.

Fortsættes...