Bliv medlem
Det gode liv

Simpel guide til det gode liv for singleforældre

12. april 2018

author:

Simpel guide til det gode liv for singleforældre

Et godt liv er, når de gode timer er i overtal. Som singlemor -eller far er det nemt at glemme sig selv. Her er en simpel guide til et godt liv – helt enkelt!

Vores børns ve og vel er det vigtigste for os, og det er godt. Det kan dog også betyde, at vi i en travl hverdag ofte overser vores egne behov. Ja, nogle gange kan vi glemme vores eget liv i en grad, så hverdagen går hen og bliver sørgeligt grå, og det er ikke godt. Nogle vil hævde, at vi bare skal omdøbe problemer til udfordringer, se alting i et positivt lys, og hvis vi elsker os selv nok, vil alle andre også elske os.

Et lidt mere jordnært billede af situationen kan vi skabe, hvis vi ser på vores liv som en gammeldags vægt med to skåle. På den ene vægtskål er alt det negative, der gør os triste, modløse og gør livet surt. På den anden er alt det, der trækker op i regnskabet og gør tilværelsen god.

Det er nemt og forståeligt at forfalde til ønsketænkning, når livet går os imod, eller fordi vi spænder ben  for os selv. ”Hvis jeg nu vandt i Lotto, blev headhuntet til et superjob, og alle af modsat køn var vilde med mig, så…” En fristende tanke, men så overlader vi ansvaret for vores egen lykke til kræfter, som vi ikke har nogen indflydelse på. Det er mere effektivt at tage ansvaret for sit eget liv på sig og prøve selv at få nogle flere gode ting og oplevelser ind i hverdagen.

Drop marathonambitionerne og sigt lidt lavere

Naturligvis skal du have tag over hovedet, varme samt mad og drikke for at overleve, men livet må gerne indeholde noget mere end bare det, ikke? At sigte efter at gå rundt og føle sig lykkelig hele tiden er nok at indstille kanonen lidt for højt, men mindre kan bestemt også gøre det.

Et solidt fundament for en god dag er noget så banalt som at være veludhvilet og få noget ordentligt at spise, så få din nattesøvn og lav noget ordentlig mad. Det behøver ikke at være gourmetmiddage eller sushi, og har du ikke tid til at rense en masse grøntsager, så køb en pose frosne. Det er stadig meget bedre end grillmad og billig sodavand, og kunsten at leve et godt liv består også nogle gange i at springe over, hvor gærdet er lavest. At stresse over, om man nu også lever korrekt hele tiden, er ikke målet med det gode liv. Næ, det handler om at nyde, men uden at fornøjelserne går helt over bord og bliver til udsvævelser.

Motion er sundt, men maratonløb er ikke for alle. Hvis en rask gåtur passer dig bedre, er det din måde at få dækket et behov på, så du samtidig føler dig beriget. Passer det dig bedre at få dækket noget at dit sociale behov samtidig, så find en gruppe andre at vandre sammen med. Du kan søge andre med samme interesser ved at slå det op på Singleplus under Arrangementer.

Singlemor hygger sig i badekarret med ansigtsmaske
DROP AMBITIONEN OM AT DET GODE LIV SKAL VÆRE LYKKE HELE TIDEN. MINDRE KAN OGSÅ GØRE DET.

K for Kultur, Kunst, Kaffe og nye Kompaner

Det føles også godt at træne sine mentale muskler. I næsten alle byer er der kulturelle arrangementer af enhver art. Musik, kunstudstillinger, film, foredrag, kurser og foreninger er der rige muligheder for at deltage i. Hold øje med lokalpressen, der næsten altid har en kalender over begivenheder, og blandt mange andre websites er det lokale biblioteks hjemmeside også et sted at gå på jagt efter nye inputs.

Det er bare aldrig helt så spændende at troppe op til et arrangement alene, som når man deler oplevelsen med andre. Ingen forhindrer os i at starte en samtale med det menneske, der sidder ved siden af en, men hvor tit gør vi det til et foredrag eller i biografen? Det er bare sjovere at dele gode stunder med andre og måske drøfte oplevelsen bagefter over en øl eller en kop kaffe. Igen kan du trække på de andre medlemmer af Singleplus. Det kræver kun, at du slår en begivenhed op og spørger andre, om de vil med, eller at du melder dig til et af de mange arrangementer, der allerede er i kalenderen.

Men jeg har jo børnene…

Ligesom du prioriterer dine børn højt, er det lige så vigtigt, at du også tager hensyn til dit eget velvære. Du skal ikke have dårlig samvittighed over at være væk fra børnene i et par timer. Det overlever de. Store børn kan være alene, og du er jo ikke længere væk end et opkald på mobiltelefonen. Løber du, kan en løsning være at lære de store, at der er to dage om ugen, hvor du står en time tidligere op for at træne. De mindre er du derimod nødt til at få passet, når du forlader hjemmet.

Familie, venner, kolleger – eller til nød en professionel babysitter – er løsningen her. Du kan også gå lidt mere utraditionelt til værks og spørge naboen eller en anden bekendt, du har tillid til, om de vil hjælpe dig. Måske er der et medlem af Singleplus, hvor I kan passe børn for hinanden? Husk, det er ingen skam at bede andre mennesker om hjælp. Kan andre give dig en hjælpende hånd, gør de det som regel gerne.

Med børn kræver alt lidt mere planlægning, men det kan lade sig gøre. Og netop planlægning og praktiske løsninger har du sikkert allerede mange erfaringer med som forælder. Så husk at tage dit eget liv og dine behov med i planlægningen også. Kom ud af døren, vær god ved dig selv. Så simpelt er det!

Kom med i Zoo efter lukketid

Kom ud af døren og brug en spirende forårsaften med jeres børn, hinanden og os, når vi sammen skal en tur i Zoologisk Have efter lukketid. Hvordan opfører dyrene sig, når haven lukker for offentligheden, tusmørket sænker sig, og de nat-aktive dyr vågner op til dåd? Singleplus inviterer både forældre og børn til et event kun for medlemmer. En zoo-medarbejder guider os omkring i skumringen og fortæller både om dyrenes liv og giver os nogle af de hemmelige historier og sjove anekdoter fra haven. Samtidigt er det en god måde at møde andre Singleplussere og deres børn på!

Tag med i Zoo efter lukketid – Singleplus only torsdag 24. maj