Bliv medlem
Livsstil

Denne dag er røvkedelig (men den kunne have været så spændende)

11. april 2018

author:

Denne dag er røvkedelig (men den kunne have været så spændende)

Der er trygt i vores comfort zone, men det bliver også tit forudsigeligt. Prøv noget nyt, prøv det sammen med andre, og find dem her på Singleplus.

At blive alene med sine børn efter en skilsmisse er altid en overgangsfase. Ikke nødvendigvis til et nyt parforhold, men altid en overgang til et nyt kapitel i ens liv. Så når nogle af fortøjningerne er kappet til fortiden, hvorfor så ikke benytte muligheden til at udstikke andre kurser og opdage nye mål i tilværelsen?

Vaner og rutiner er der absolut intet galt med. De sparer os for en masse unødvendig tankevirksomhed, når vi gør tingene, som vi plejer. Du kender det sikkert fra dit eget morgenritual, hvor du gør de ting, der nu skal gøres, i samme rækkefølge hver eneste dag. Først bad, så sætte vand over, og mens det koger, er det tid til at vække ungerne, så de kan nå at få øjne, inden de sætter morgenmaden til livs. Rutinen gør, at både store og små kommer nogenlunde hurtigt og sikkert af sted til dagens pligter. Hver dag.

De samme vaner kan også blive lidt af en spændetrøje. Når vi endnu en gang tager os selv i at gå rundt og trække gardinerne fra, mens vi alligevel børster tænder med den anden hånd, kommer billedet nogle gange til os: ”Nu gør jeg det sør’me igen. Dag ud og dag ind. Endnu en tur i hamsterhjulet.”

Singlemor på malekursus
HUSK, AT DET MEST SPÆNDENDE SKER UDE I VIRKELIGHEDEN – OG GERNE SAMMEN MED ANDRE MENNESKER

Find tiden til at eksperimentere

Når vi er alene med vores børn, bliver vi ikke altid så udfordret i det daglige, som hvis vi havde levet sammen med en partner. Jo, især mindre børn er mere end flinke til at spørge, om vi ikke skulle gøre noget helt andet, end vi plejer, og ofte når vi trætte står bøjet over køledisken sidst på eftermiddagen, fordi familien også den dag skal have noget aftensmad. Så det ender ofte med et stille ”En anden dag, min ven.”

Det kræver også lidt ekstra overskud at bryde ud af rytmen og prøve noget nyt. Men inderst inde ved vi godt, at der udover besværet også er en gevinst ved at komme ud af den comfort zone, der nok er tryg, men også har det med at føles snærende. Der er så mange ting, du gerne ville prøve, hvis du ellers havde tid.

Hvorfor ikke prøve noget nyt? Det kræver ikke alverden at få nye oplevelser. Prøv at bruge bare fem minutter på en lille omvej efter fyraften. Kør ad en anden rute, og læg mærke til, hvad du ser på vejen. Sæt dig et andet sted i bussen end du plejer, eller i den modsatte ende af toget og betragt dine nye medpendlere. Er du alligevel i supermarkedet, så brug en tier på at købe et brev karsefrø med hjem.

Når maden så koger på komfuret, tager du en brugt og skyllet mælkekarton. Den klipper du op på langs, så du får en papbakke, som du forer bunden på med et par stykker køkkenrulle. Gør papiret fugtigt, drys med karsefrøene, og stil den så hen i vindueskarm, hvor dit nye gartneri får noget sol. Et par dage efter kan du så klippe frisk karse, så du har grønt drys til madpakkerne.

Singleplus tager over, hvor foreningerne slutter

Revolutionerende? Overhovedet ikke, men bare det at se frøene spire og nyde synet af det grønne på tomatmaden, giver et frisk lille pust. Du bryder rutinen, og det er, hvad det handler om. Du har sikkert større ønsker til livet end blot lidt karse. At lære at vedligeholde bilen, glæden ved igen at sparke til en fodbold sammen med andre fyre, at lære at meditere, synge i kor, gå i biografen eller blot at få tid til at læse en bog.

Bibliotekerne bugner af bøger, der er gratis at låne. Tid til læsningen må du tage fra andre sysler, men der venter måske også mere belønning i at vende alle bogens blade end endnu en time på Netflix eller Facebook?

Indrømmet, disse eksempler er i småtingsafdelingen. For de fleste rykker det først rigtigt, når de kommer uden for hjemmet og er i selskab med andre voksne. Det kræver mere planlægning end en tur på biblioteket, men dine behov er også vigtige, så har du børnene den pågældende dag, må du alliere dig med familie, venner eller andre, der kan passe dem et par timer eller tre.

Danmark er et foreningsland, siges det, så det er næsten altid muligt at finde nogle aktiviteter sammen med andre voksne om aftenen eller en søndag eftermiddag. Der er musik, foredrag og folkedans på biblioteket eller i kultur- og forsamlingshusene, der er spredt ud over hele landet. Skoler og sportshaller bliver næsten hver aften brugt til voksenundervisning, kulturelle arrangementer og motion af enhver tænkelig art.

Måske rækker dine ønsker lidt ud over det repertoire, andre tilbyder, men så er der ikke noget i vejen for, at du selv tager initiativet og laver en interessegruppe på Singleplus. Find andre, der også interesserer sig for orientalsk madlavning, at lave miniaturemøbler, diskutere filosofi eller noget helt fjerde. Slå det op under Arrangementer og se, om ikke I bliver en håndfuld til en start. Husk, at det mest spændende sker ude i virkeligheden – og gerne sammen med andre mennesker!