220 online

Kom videre efter skilsmisse med børn

Er du blevet skilt? Du er ikke den eneste! I vores debatforum kan du dele dine tanker og få råd om, hvordan du og børnene kommer videre efter skilsmisse.

Aktuelle debatter om skilsmisse

Hjææælp jeg skal skilles!!
Tirsdag 04.mar 2014 23:06
Som overskriften siger... Jeg vil skilles nu.. Har været separeret i 14 måneder og tænker det vel er på tide at få gjort noget ved det :D Men betyder det noget hvem der gør det, og er der noget man skal være opmærksom på??

Var på borger.dk for at gøre det, men kunne ikke lige finde seperationspapirerne som skal medsendes. Og pludselig bliver jeg i tvivl om der er noget jeg skal huske at sikre mig inden.

Ps. Vi snakker fint, jeg er BF og ellers er der vist ikke noget at bemærke :).
DEBAT
Ægteskabet undermineres
Lørdag 26.jul 2014 14:29
Hvad tænker I?
puls.b.dk/aegteskabet-underminere....
DEBAT
Er skilsmisse smitsomt?
Mandag 16.maj 2016 17:06
Jeg har oplevet, at når et par i omgangskredsen, splitter, så sker det ofte inden for 6-12 måneder for det næste par.
Jeg er ikke overbevist om, at der er tale om statiske tilfældigheder, men kan jo heller ikke sige at det er signifikant.

Min tese er, at når man oplever det i sin omgangskreds, ser man godt nok, hvor trist en eller begge + børn bliver.
Men det får måske også en selv til at reflektere over om man er tilfreds med sit liv (som partneren jo er en stor del af).
Måske "liver" den ene part op, og får ny partner - eller gør bare en masse ting man måske selv har droslet ned pga. hverdagens trummerum.

Summa summarum - jeg tror der er en vis smitteeffekt - er du enig?.
DEBAT
Afklaret eller???
Onsdag 10.jul 2013 09:48
Jeg er gået fra min mand for 6 uger siden og føler mig egentlig rimelig afklaret med det.... Eller gør jeg??
Jeg er helt vildt bange for at jeg bare har lukket mentalt ned og derfor ikke rigtig føler noget, jeg burde jo ryge helt ned i kul kælderen eller???!!! Jeg har været sammen med ham i 13 år og vi havde ikke et dårligt ægteskab, jeg elskede ham bare ikke mere.... Vi har kæmpet for vores ægteskab i 1,5 år, men tilsidst kunne jeg ikke mere. Jeg følte mig bare SÅ falsk tilsidst. Både han og jeg har fortjent bedre!
Det skal siges at jeg engang imellem har en lille nedtur, men jeg kommer hurtigt over den igen.
Er der overhovedet nogen der har haft det som mig eller er jeg bare helt alene om det??.
DEBAT
Sandhed eller sortsyn?
Torsdag 27.jun 2013 22:20
Fald over en artikel hvori der bl.a. stod følgende. Kunne godt tænke mig at høre jeres input.
Kan i genkende det?

"Hvad er det for et brud man møder, når man bliver skilt, bruddet med drømmen fra barndommen, bruddet i selve parforholdet.

Når vi taler om skilsmisse og prøver at forstå hvad det er der foregår indeni og imellem de der bliver skilt, må vi først forstå hvorfor de fandt sammen. Når vi forstår hvorfor vi finder sammen med vores partner, så forstår vi også hvor for det er så smertefuldt at blive skilt.
Når vi går ind i et forhold har vi en plan eller en drøm med, som vi som regel ikke fortæller noget om. Man kunne kalde det den hemmelige barnedrøm. Den går ud på at få alt det vi ikke fik af vores forældre i barndommen. Ingen forældre har været der helt for deres børn, ingen forældre har kunnet give deres børn alt.. Alle vokser op med forskellige såretheder. Den hemmelige drøm går ud på at blive set, hørt og elsket som vi ikke blev i barndommen. Drømmen om at skabe en familie handler altså om at få den familie man inderst inde drømmer om. Det er en meget sårbar drøm, som let går i stykker. Men de her to mennesker går altså ind i forholdet, forelskede og har begge to en hemmelig drøm med.
Med ind i forholdet har de dog også alle deres dårlige erfaringer med at få det de har brug for.
Man kan sige at de begge kommer ind i forholdet med hænderne fulde, eller hjerterne fulde af gode og dårlige oplevelser. 

Skilsmissen vækker uafklarede, fortrængte følelser omkring gamle, grundlæggende adskillelser.
Når man bliver skilt kastes man ud i en ensomhed, og stiller sig selv mange spørgsmål. Man kan fx. tænke over om man overhovedet nogensinde er blevet skilt fra sine forældre og deres måde at leve på, om man på en måde har brugt sit parforhold til at undgå at blive selvstændig.

Skilsmissen er en drøms død."

Hilsen Pernille.
DEBAT
Separation
Tirsdag 09.jul 2013 09:50
Jeg hører lige om det (P1) med at man kan blive skilt på nettet uden separation. Hvad mener I om det?

Selv tror jeg egentlig det er skidt, at kunne blive skilt nemmere. Måske er det bare det offentlige, som ikke skal blande sig. Det synes jeg er godt..
DEBAT
Lykkelige delebørn
Søndag 07.feb 2016 21:41
Dejligt med et positivt indlæg om delebørn for en gangs skyld - håber og beder til hun har ret, men lidt tvivl sidder der jo nok ofte og nager i baghovedet...
Spændende læsning i hvert fald....


kristeligt-dagblad.dk/familie....
DEBAT
Efternavnet
Lørdag 22.jun 2013 10:33
Hej i debatten.
Min eks mand vil hjertens gerne have jeg giver ham sit efternavn tilbage når nu skilsmissen er endelig. Tidligere har han sagt så snart han har muligheden for det vil han ændre vores børns også så de kun har hans efternavn (de har begge vores i deres)
Jeg tror ikke han kan rent juridisk gøre det uden mit sammentykke (fælles FM) har ikke fået undersøgt det yderligere, men det gjorde mig nysgerrig på det hele efternavns emne. :)

Men hvad gjorde I, har I skiftet og eller hvad??.
DEBAT
Hvor fik du hjælp til skilsmisse?
Mandag 18.mar 2013 12:12
Nicolai og jeg har netop læst denne, og umiddelbart overrasker det os at der på trods af årelang økonomisk krise er en stigning i skilsmisser: jyllands-posten.dk/ditliv/familie...

Det skal der nok være flere årsager og forklaringer på, men det interessante for os er at få fortalt de mennesker der skal skilles at der findes et sted man kan få råd, støtte og praktisk viden fra andre der er samme sted eller har været samme sted - altså her :) En ting er den viden man kan få fra offentlige myndigheder, noget helt andet er den hjælp en sætning som "du skal nok klare det, det har jeg" kan give. Ifht. børnene er det ihvertfald for os supervigtigt, at de kommer igennem så fornuftigt som muligt.

Så spørgsmålet er: Hvor fandt I hjælp og støtte henne, da I skulle skilles/gik fra jeres partner/eller på anden vis blev alene?

/anders.
DEBAT
Separation eller skilsmisse?
Tirsdag 01.jul 2014 11:49
Når nu manden har sagt, at han vil skilles, så er det jo sådan jeg må tolke det.
Og hvis jeg er overbevist om, at han mener det, hvorfor skulle jeg så ikke bare gå med til det og blive skilt uden først at have været separeret?

Hvorfor lader man sig separare i dag, når man kan blive skilt uden forudgående separationsperiode? Er det noget juridisk (ja det er det jo nok...) - men hvad indebærer det så? Har det noget med at gøre, at man stadig bor i samme hus/har fælles fast ejendom?
Jeg kan forstå, at man ikke må bo sammen når man er separeret. (Genoptage samlivet, kalder de det vist). Man hvis man er skilt, så er der da ikke nogen der kan blande sig i, hvor man bor og med hvem, eller hvad? Er det noget i forhold til diverse tilskud man kan få som ene-forsørger?

Jeg er bare i tvivl om, hvorvidt jeg magter en separationsperiode, hvis udfaldet alligevel er en skilsmisse. Så kan vi da ligeså godt få flået plastret af med det sammen en laaaaangsomt hive det af over de næste måneder/år?.
DEBAT
Velment, men kikset
Mandag 30.jun 2014 09:52
Vi har alle stået i den situation, at skulle fortælle forældre, børn, venner, job og netværk, at vi skulle skilles. Vi har sikkert alle fået adskillige kommentarer og "gode" råd med på vejen. Nogle søde, varme og direkte brugbare. Andre bare topkiksede og uempatiske.
Hvad er din(e) værste?.
DEBAT
Navneforandring
Torsdag 30.maj 2013 13:19
Så fik jeg langt om længe taget mig sammen til at få mit gamle efternavn tilbage efter en lang skilsmisse - i hvert fald noget, som staten tjener godt på - og sikke da en lettelse snart kun at få offentlige dokumenter med dette navn igen.

Men hvad har andre gjort, som er blevet skilt? Har I fået jeres gamle efternavn tilbage eller beholdt det navn, som I giftede jer til?.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 14 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo