Bliv medlem

Alene med børn har mange navne

Om du er singlemor, singlefar, alenemor, alenefar, enlig mor, enlig far, delemor, delefar, weekendmor eller weekendfar betyder ikke noget på singleplus. Alle ved hvordan det er, når man ikke længere er to voksne under samme tag som børnene.

Aktuelle debatter om at være alene med børn

Enlig far over 60
Mandag 29.jul 2019 22:37
Hej alle
Jeg er bange for at deltage i engagementer. Vil der blive set skævt til mig der er fyldt 60, og alenefar med to børn på 10 og 12?
Har også to store på 23 og 26 som er flyttet hjemmefra..
DEBAT
Enlig forsørger.
Lørdag 30.maj 2020 08:05
Er der en som kan svare mig på om man mister sin status som enlig forsørger og dermed også skattefradrag og boligydelse når man har 2 børn og ens ældste barn fylder 18 år og stadigvæk bor hjemme ?.
DEBAT
Første ferie som enlig
Mandag 22.jul 2019 17:59
Det var med blandede følelser, at jeg for knap 1,5 uge siden skød sommerferien igang. Den første sommerferie som enlig mor til 3. Bruddet er stadigvæk meget nyt og skete stort set fra den ene dag til den anden. Hverken ungerne eller jeg havde set det komme, men nu står vi ca. 2,5 mdr. senere og skal kaste os ud i vores første ferie alene - turen går til Lalandia imorgen.

Jeg har et stort behov for at bevise over for mig selv og ungerne, at det kan vi godt klare. Men ærlig talt så synes jeg, at det er trist ikke at kunne dele oplevelserne om ungerne med deres far. Men pt. er der sårede følelser hos begge parter, og det skal ungerne ikke være vidne til. De har nok i at rumme deres egen sorg og ændringen generelt.

Men hvordan klarede I den første sommerferie alene? Hvad kan jeg forvente? Håber på nogle tilmeldinger, og imens tager jeg en dyb indånding og kaster mig ud første ferie som enlig mor og begynder samtidig at skabe nye minder, for bare os 4 

Vh. Anette.
DEBAT
Hvor finder man en billig bolig med plads til en 4-5 årig?
Torsdag 01.aug 2019 22:09
Er i situationen at jeg er meget nyligt separeret.
Jeg mangler derfor et sted at bo...Et sted at bo hvor der samtidigt er plads til min 4½ årige dreng i de perioder jeg kommer til at have ham.
Sagen er den at jeg også studerer og er i lærer...Så lønnen er desværre meget knap!
Hvilken erfaringer har i med boligsøgning som enlig forældre med barn?
Min søn går i Børnehave på Nørrebro, så håber på at kunne finde noget så tæt på ham som muligt. Han bor også nu hos sin mor på nørrebro

Tanker om dette ønskes.
Knus.
DEBAT
Min situation
Søndag 26.jan 2020 22:47


  RikkeprikkestrikkeHej
Jeg er alenemor med 4 børn, som er skønne og dejlige og bedst af alt er de mine. Min mand som jeg har kendt i 19 år og været gift med i 13 år, begik selvmord i august måned 2019. Min ældste søn var der meget alvorlig syg med anoreksi og det skulle vi også kæmpe med udover tabet af børnenes far og min mand. Min søn har heldigvis fået det bedre efter indlæggelse, men kæmper dagligt med de udfordringer der er i sygdommen. Og kæmper stadig med den udfordring det er når noget så tragisk sker. Men jeg har aldrig følt mig stærkere og mere kampklar end jeg er nu. Så vi skal nok komme ud på den anden side, for vi har hinanden og familien, som betyder alt. Jeg prøver alt hvad jeg kan for at få glæde og oplevelser ind i vores hverdag, så børnene og jeg har noget godt at tænke på. Og jeg glæder mig meget til at se hvad dette kan bringe, af sjove stunder. Jeg havde bare brug for at få det ud.
.
DEBAT
Moesgaard Museum i vinterferien
Tirsdag 28.jan 2020 15:42
Fik lige nyhedsbrevet fra Moesgaard Museum om aktiviteter i vinterferien. Deler lige til inspiration 😊 Jeg overvejer selv en tur derud.

Vinterferie for hele familien
Vinterferien på Moesgaard, 8.-16. februar, tager udgangspunkt i museets aktuelle særudstilling ’På vej mod katastrofen – Pompeji og Herkulanum’.

Fortunas hjul
Drej på Fortunas hjul og få bestemt din rolle i datidens Pompeji. Er du den rige handelsmand, den unge dame, en bagerdreng eller slave? Med en oplevelsesbog i hånden bestemmer du selv din helt unikke rejse gennem udstillingen. Hvert eneste valg kan betyde, om du overlever Vesuvs vulkanudbrud i 79 e.Kr. eller ej. Aktiviteten er rettet mod børn 8-15 år og voksne.

Lørdag 8.- søndag 16. februarkl. 11.00-16.00
Pris: Gratis, men kræver billet til museet


Følg Jafar og Saga gennem ’kighuller
De yngre medlemmer af familien kan følge fortællingen om de romerske børn Jafar og Saga gennem de særlige ’kighuller’ og ’lyttekopper’ i børnehøjde, der findes flere steder i udstillingen.

Lørdag 8.-søndag 16. februar kl. 10.00-17.00 (onsdag 12. februar10.00-21.00)
Pris: Gratis, men kræver billet til museet


Læs mere om vinterferien:
moesgaardmuseum.dk/vinterfer...

Gratis filmfremvisning i vinterferien
Tag med Asterix og Obelix på eventyr eller mød halvguden Herkules, når vi viser film for hele familien i auditoriet.
  • Lørdag 8. februar kl. 10.30– Asterix og Vikingerne
  • Søndag 9. februar kl. 10.30– Asterix og De Olympiske Lege
  • Mandag 10. februar kl. 10.30 – Asterix og Obelix: Mission Kleopatra
  • Onsdag 12. februar kl. 10.30 – Herkules (Disney)
  • Torsdag 13. februar kl. 10.30 – Asterix og Obelix: Mission Kleopatra
  • Lørdag 15. februar kl. 10.30– Asterix og Obelix og Briterne
  • Søndag 16. februar kl. 10.30 –Asterix og Vikingerne
Til det lidt mere voksne publikum vises onsdag kl. 18.15 den Oscarvindende film fra 2000, Gladiator, med Russell Crowe i hovedrollen.

Pris: Det er gratis at se filmene. Vil du være sikker på en plads, så reservér via Moesgaards hjemmeside. Børn under 14 år skal være i følgeskab med en voksen


Bestil billet til filmene: shop.moesgaardmuseum.dk/events?u...

Ny udstilling om alderdom
8. februar åbner udstillingen ’Når jeg bliver gammel’. Den udforsker begrebet alderdom fem forskellige steder i verden gennem en enlig kvinde i Kirgisistan, en eksiltibetaner i Dharamsala i Indien, en kvinde på demensafsnit i Danmark, en klanleder fra Ik-samfundet i det nordlige Uganda og en afroamerikansk bedstemor i Los Angeles, USA.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem antropologer, filosoffer og en billedkunstner og er baseret på forskningsprojektet 'Aging as a human condition – radical uncertainty and the search for a good (old) life'.

’Når jeg bliver gammel’ kan ses på Moesgaard Museum fra 8. februar til 1. juni 2020.

Læs mere om udstillingen:
moesgaardmuseum.dk/udstillin...

Blev hjerne til glas under vulkanudbrud?
Da vulkanen Vesuv i år 79 e.Kr. gik i udbrud, blev byerne Pompeji og Herkulanum begravet under lag af vulkansk materiale. Der forskes løbende i følgerne af udbruddet, og nu mener nogle forskere, at de for første gang har fundet en hjerne, som er blevet forvandlet til sort glas som følge af udbruddet.

Læs mere om opdagelsen: moesgaardmuseum.dk/nyheder/b...

Online bordbestilling
Som noget helt nyt, kan du nu online bestille bord i museets café. Brug vores nye booking system, så du er sikker på at få plads, når du skal besøge museet.

Book et bord i caféen: book.dinnerbooking.com/dk/da-DK/....
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 0 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo