Bliv medlem

Alene med børn har mange navne

Om du er singlemor, singlefar, alenemor, alenefar, enlig mor, enlig far, delemor, delefar, weekendmor eller weekendfar betyder ikke noget på singleplus. Alle ved hvordan det er, når man ikke længere er to voksne under samme tag som børnene.

Aktuelle debatter om at være alene med børn

Valgt til som enlig?
Torsdag 15.mar 2018 18:01
Jeg har lige nu..og måske lidt flere gange egentlig også - oplevet noget lidt spøjst - at blive "valgt til" som enlig mor - fordi slænget her i huset bare er Maja og jeg {) .

Vi fylder ikke meget, giver et godt indspark i en både voksenflok og børneflok, så vi bliver inviteret til mange ting - også noget som vi måske ikke helt var blevet inviteret til som mor-far-barn-familie måske.

Igår blev vi inviteret på en uges flodbådsferie med turen betalt - vi skulle bare komme frem til destinationen, der var lige plads til os to smuksakker - også endda i vores egen kahyt med bad og toilet {)

Oplever I også at blive valgt til fordi I måske "bare er jer/dig"?

Jeg mener på sådan en måde at det ikke er en ynkelighedsinvitation, men en reelt velment invitation om at jeres nærvær er ønsket?.
DEBAT
Enlig forsørger fradrag
Mandag 12.mar 2018 20:08
Jeg har nærstuderet min årsopgørelse. Jeg får penge tilbage. Det gør jeg bla. fordi jeg får et fradrag som enlig forsøger:

"Udbetaling Danmark har oplyst, at du har fået ekstra børnetilskud i 3 kvartal(er). Vi har derfor beregnet ekstra beskæftigelsesfradrag med 5,75 % af samme grundlag som beskæftigelsesfradraget. Du kan kun få ekstra beskæftigelsesfradrag for de kvartaler, hvor du får ekstra børnetilskud. Du kan højst få et samlet ekstra fradrag på 4.950 kr. pr. kvartal og dermed 19.800 kr. for hele indkomståret. "

Så.. jeg får både ekstra børnetilskud og så et fradrag på op til 20.000 pr. år i synd-for.fradrag.

Hvad er meningen lige med dét fradrag? Har jeg ikke lige fået børnetilskud og nedsat institutionsbetaling fordi det var synd for mig?

Vi er i gang med at flytte bopælen til Majas far - så kan han nok søge lidt boligsikring og børnehaven bliver billigere. Men altså - det der synd for fradrag synes jeg bare  KUN spiller ind i bopælsforælderens privatøkonomi - det har jo INTET at gøre med forsørgelsen af barnet, kun med hvor lidt i skat den ene forældre skal betale.

Jeg kan mærke jeg bliver irriteret over det her, fordi vi hele tiden har delt børnetilskudet/børne- og familieydelsen ligeligt - vi sætter dem ind på Majas konto. Så trigger det mig at den, der har bopælen får et personligt fradrag. Jeg synes virkelig vi bliver stillet forskelligt som forældre. :bræk

Opvejer fradraget for betalte børnepenge enlig forsørger- fradraget?.
DEBAT
Nyt medlem
Søndag 11.nov 2018 19:59
Er der en del af jer medlemmer som mødes sammen her. Med børn og uden børn. Jeg spørg fordi jeg er ny og kender ikke dette sted/site

Jeg er selv alenefar på fuldtid med min datter som søger netværk

Vi fra Høng.
DEBAT
Netværk Græsted, Gilleleje, Helsinge og omegnen.
Onsdag 25.jul 2018 13:02
Hvem her inde fra bor i området?

Jeg er en enlig mor til 3 drenge på 8, 11 og 15 år. Jeg er 41 år. Jeg ville se om der er andre her i området, der har tid og lyst til at ses. Både med og uden børn.
Jeg er en kvinde med et meget stort hjerte. Elsker dyr og naturen. Andre interesser er bl. rejser, fotografering, musicals/taeter og oplevelser.

Håber at høre fra jer.

Mange sommer hilsner fra

Lene.
DEBAT
Camping er bedst hvor...?
Søndag 24.jun 2018 22:18
Er der nogen, som har erfaring med Bryrup Camping?
Vil gerne afsted i uge 28 eller 30, og er frisk på at prøve singlecamping for første gang alene med drengene 😳🙈 Bøjden er vist kun uge 29, og jeg har ikke fundet alternativer i Jylland eller på Fyn. Er der nogle erfaringer med Bryrup eller andre alternativer, I kan anbefale?

På forhånd tak fra en nybegynder singlemor 😊.
DEBAT
Det er ikke exens dag idag
Søndag 19.aug 2018 12:11
Denne tråd skal naturligvis ligge under samarbejde, for intet er jo vigtigere end det gode samarbejde [cool]

Majas far skrev igår han gerne ville have hende nogle dage her i min samværsuge - selvfølgelig må han det :engel

[img]large1534671952_121747.jpg[/img]
Held og lykke med at få styr på det her garn (: 

[img]large1534672608_121747.jpg[/img]
Han må trække "hjælpeløs enlig far med hundeøjne"-kortet oppe i børnehaven, så kan han sikkert få en kvindelig pædagog til at forbarme sig og lave en hestehale eller hvis han giver den hele armen - så en fletning :D


Nå, men nu hvor hans dag var startet SÅ godt, tænkte jeg at jeg ville gøre den bedre. Det er jo pudsigt, at når man pakker sine flyttekasser og flytter ud af den fælles bolig, så tager man kun sine yndlingsting med sig. Mikkel og alt muligt skrammel fik lov at stå her og grine, så nu har jeg hjulpet lidt.

Hvem drømmer ikke om at få en flyttekasse fyldt med afskudte patronhylstre, et gammelt ræveskind, de grimme opsatser, de udrangerede fiskestænger, regnjakker og en mølædt Mikkel i fuld figur??

[img]large1534671924_121747.jpg[/img]


Man skal værne om det gode samarbejde ikk :engel.
DEBAT
Mangler et værelse i Birkerød
Onsdag 14.mar 2018 19:09
Min søde datter på 17 har valgt at læse STX på Birkerød Gymnasium og er grundet rekord stort antal ansøgere, ikke optaget på kostskolen og heller ikke på pre-IB, der var grunden til hendes valg af gymnasie. Nu mangler hun et godt værelse i Birkerød, gerne hos en stabil og sød familie/S+  så hun kan starte på STX og søge ind på IB næste år, som er hendes plan.  Hun er en rolig , ikke rygende, glad,social og sød pige, der snart har boet 1 år hos en værtsfamilie i USA, hvor hun har gået på High School, som afsluttes her  i juni. Jeg ved ikke i skrivende stund hvor længe det drejer sig om, men forventeligt ca 1 år ,men eventuelt længere, afhængig af om der bliver plads på kostskolen. Det kunne være en fordel for den der udlejer  feks at kunne  få passet børn i weekenden, eller at der er tryghed hos enlig ældre forældre ved at der bor en i huset  eller lignende, så begge parter har fordel.  Er der nogen her der kender nogen der kan hjælpe?.
DEBAT
Rastløshed
Torsdag 10.maj 2018 19:51
Kender du den der følelse af rastløshed? Og hvordan tackler du den?

Jeg har længe forsøgt at finde ro - nu har jeg fundet den, har fået mere overskud, men til gengæld kan jeg godt opleve en rastløshed.
Jeg har købt drømmehuset, lige der hvor jeg aller helst vil bo. Jeg har alt indenfor en radius af 1 km. Jeg har det aller bedste arbejde, hvor jeg bliver udfordret og gør en forskel, og hvor det er så fleksibelt, at det kan hænge sammen med at være alenemor. Jeg har valgt ekstra arbejde fra fordi det blev for meget, så jeg nu har tid andre ting efter børnene er puttet. Jeg har faktisk fået skabt en hverdag for børnene og jeg som er lige som jeg godt kunne tænke mig, og hvor jeg ikke behøver ændre på noget. ❤
Når man mere er proces end resultat-orienteret, kan det godt være lidt skræmmende...

Måske kender andre rastløsheden og vi kan inspirere hinanden til at lære at være i den. 😊.
DEBAT
Singleforælder og pasningsmuligheder
Mandag 24.sep 2018 22:15
I de år min (ex)mand og jeg har været gift, så har hans 2 sæt forældre været de oplagte børnepassere, bedsteforældre - altid på pletten.

Min far (min mor er død) er ikke sådan en børne-minded type. Han er nok mere far til mig end han er morfar til Maja :D puha, sådan nogle små størrelser - hvad siger man til dem?? :D det er nemmere med mig - barnet på 40 - at råde om følelser, økonomi og hus/have.

Da vi blev skilt, havde min far noget alvorligt, men kærligt på hjertet. Han vidste jo godt min hverdag kunne være presset som enlig forælder - han ville gerne hjælpe. Hente Maja i børnehave, passe hende - et eller andet.

Det her er altså store ord for min 67 årige snedkerfar som ikke ved hvad han skal stille op med en 5 årig og en perleplade :D

Det har ikke været aktuelt. Mine (ex)svigerforældre tager Maja uanset om det er hendes far eller mig, der spørger - og hendes far og jeg hjælper altid hinanden, så det praktiske har ikke været et issue.

Men...på onsdag.. dér skal hendes far og jeg til et forældermøde om skolestart. Det varer kun halvanden time - lige midt i aftensmaden. Min far bor 10 minutter fra os. Majas bedsteforældre bor 45 minutter væk. De skal altså ikke køre så langt hver vej for at passe Maja i 1,5 time. Skulle jeg spørge min exkæreste eller naboen? Min exkæreste kender hun jo og er jo selv far og rigtig sød. Naboen en ældre dame, som jeg bare kan mærke Maja ikke er så vild med. Naboen virker stram, men er det ikke.

Pludselig kom jeg i tanke om morfar. Jeg endte med at spørge Maja om hun ville passes af naboen eller morfar mens mor og far er til møde. Så ville hun gerne passes af morfar :D Mit hjerte smeltede næsten.

Min far blev meget meget stolt over at blive spurgt :D Han var klar med det samme :D Han havde også en snak med Maja: "Det vil jeg glæde mig til - du må fortælle mig hvordan det foregår her i dit og mors firma".{)

Jeg vil gerne have Maja har et forhold til morfar. Han er bare ikke den der type, der er skide god til de mindste, til bleer, til børn der ikke kan snakke. Men nu er hun 5 år og jeg tror de kan komme meget godt overens :D

Det føles faktisk lidt godt, at tage imod den hjælp jeg bliver tilbudt. Det føles også lidt godt, at give morfar lov til noget han gerne vil, men som ikke rigtig har været aktuelt før nu. Jeg synes egentlig grundlæggende, at selvom de to - Maja og morfar - begge er lidt ude af deres komfortzone, og hellere hver især  vil klippe hæk og lave rullinger, så har de to meget godt af at vænne sig lidt til hinanden :D

Er du god til at gøre brug af dine pasningsmuligheder?.
DEBAT
At være god ved sig selv
Torsdag 08.feb 2018 14:55
Jeg kunne godt tænke mig en tråd, hvor vi skriver alle de gode ting vi har gjort for OS SELV, siden vi blev alene. Og det kunne jeg fordi, jeg syntes, det er inspirerende :)

Jeg starter:
Økonomisk:
Lærte at styre økonomi og lagde budget og ser nu der er ved at blive lidt overskud til sjov, efter en hård periode- Oplever min egen sliden og slæben har været besværet værd og nu bære lidt frugt. Er flov over at først lære det så sent i livet, men stolt af jeg lærte det relativt hurtigt og nu har styr på det. Har endda sat lidt tøse-lommepenge af til mig selv hver måned ;)

Personligt:
Er blevet mere tydelig og klar i mine egne grænser, både som opdrager/forældre og som ven/veninde/familiemedlem/og en dag måske partner igen.
Da jeg boede med min X var han "bad Cop" og jeg var "good cop" og DET duer ikke når man har sønnen alene, så på med En Bad-Cop hat, der føltes som om den SLET ikke fandtes i min str. Og finde min egen måde at være tydelig voksen på.

Helbred:
Startet på fysioterapi, passer mine nyere sunde vaner, jeg indarbejdede med en kæreste jeg havde lige efter min skilsmisse i halvandet år. Sørger for at passe dem, selvom det heller ikke fungerede med den kæreste, og selvom alle opskrifterne minder om ham.
Prøver at lære at meditere, får ihvertfald hvilet lidt mere
Har været til ansigtsbehandling, og vil bestille noget massage også snart.

Socialt:
Den er stadig enormt svær, men var til mit første S+ arr. i sidste weekend, som jeg selv oprettede, og fik taget hul på den grænse i mig selv, med at bare troppe op overfor helt fremmede mennesker......Prøver at komme med til lidt flere arr. Tror det er godt.
Rækker ud til mine venner og veninder og prøver at være ærlig om hvor svært det hele er (2 brud i træk, gør det ALDRIG igen) Prøver at komme ud selvom jeg føler mig ret trist og deprimeret, kæmper for at hive mig selv op igen. Der kommer jo ikke nogen og gør det for mig.....Men vil klappe mig selv på skulderen over at jeg ihvertfald gør NOGET ved det.

Praktisk:
Har fået ordnet en helvedes masse praktiske ting. Det er rimelig god terapi, for så kan man da glæde sig over det bagefter, og så er der det mindre at være modløs over.......

Hvad har du gjort af gode ting for dig selv, siden du blev skilt?.
DEBAT
Faste udgifter
Mandag 15.jan 2018 10:43
Hej..

Sidder og skal lave et budget. Men det er jo lidt svært når man ikke helt ved hvor man kommer til at bo osv..
Jeg ville derfor høre herinde hvad I har afsat til de helt faste, altså el, vand og varme hver måned ca?

Vi har en 10/4 ordning hvor børnene har bopæl hos mig, så det har jo også indflydelse, vs. hvis man har en 7/7 ordning f.eks.
Er det helt i skoven at afsætte 500 til hver post? Skal den være højere?.
DEBAT
Med og uden kæreste, Single+, uafhængig
Fredag 29.dec 2017 18:03
Tråden omkring Single+ navnet fik mig til at reflektere - det kan faktisk godt ske for kvinder, også uden at få ondt i hjernen.

Nå, spøg til side (det VAR en spøg).

Jeg blev MEGET overrasket over at der var "folk med kærester" her på single+, da jeg havde været her lidt tid. Jeg så for mig, hvordan jeg meldte mig til et arrangement og var den eneste der mødte frem "alene". Jeg tænkte, at det var jo netop det jeg gerne ville væk fra ved at melde mig ind i single+ - jeg gad ikke sidde til parmiddage som ikke-par.

Nu er tiden gået. Jeg fik selv en kæreste - faktisk via Single+. Min kæreste har meldt sig ud.

Men jeg har ikke meldt mig ud - jeg har forlænget.

Jeg har fundet ud af, at her post-ægteskab har jeg brug for noget der er "mig" - noget hvor jeg selv kan styre, hvad jeg skal og har lyst til. Noget, hvor jeg ikke er afhængig af hverken min ex-mands nye kærestes samværsplan med sin ex, min kærestes ex' ferieplan, hvad min kæreste ellers har af planer og hvornår han har sin datter.

Noget jeg har  - hvor jeg i øvrigt er helt uafhængig af om jeg HAR en kæreste.

Disse tanker kom især i spil her til nytår og til den kommende sommerferie.

Nytår faldt på plads på anden vis, men nu er jeg begyndt at tænke over sommerferien. Mine tanker har idag kredset om hvem jeg skulle "vente på" i fht. planlægning. Om min exmand snart har fundet ud af hvornår han overhovedet kan få ferie? Hvad min kæreste finder ud af med sin exkone? Ja, livet er blevet ganske besværligt. Hvis jeg ellers lader det være besværligt - for jeg har jo andre muligheder. :D Jeg ved godt, at hvis jeg selv er den der først laver planer, så falder det vigtigste på plads af sig selv - planlægningen med min exmand.

Her kommer Single+ ind i billedet. Hvor er det dog dejligt at være fri og uafhængig og stadig have mulighed for at være sammen med andre gode voksne og børn. Noget jeg enten selv planlægger og opretter arrangement omkring - eller noget hvor jeg melder mig til jeres andres gode ideer, som passer ind i mine.

Selvom jeg nu selv har en kæreste, giver det fortsat meget mening for mig at være på single+. Selvom jeg kun har været til 2-3 arrangementer, så betyder det utroligt meget for mig at have muligheden for at være sammen med jer andre voksne med børn.

Den anden tråd med navnet fik mig til at tænke på om der ikke var andre end mig, der
har samme følelse af at have brug for noget der er ens eget, et netværk der er uafhængigt af øvrige relationer og forpligtigelser?.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 14 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo