Alene med børn har mange navne

Om du er singlemor, singlefar, alenemor, alenefar, enlig mor, enlig far, delemor, delefar, weekendmor eller weekendfar betyder ikke noget på singleplus. Alle ved hvordan det er, når man ikke længere er to voksne under samme tag som børnene.

Aktuelle debatter om at være alene med børn

Forskel på singlemor og delemor?
Onsdag 16.aug 2017 19:35
Kort og godt, hvordan definere i forskellen på singlemor og delemor i den kategori man putter sig selv i ved oprettelsen af profil?
Jeg er vel begge dele, i og med jeg deler barnet med hendes far, og er alene?

Jeg vil jo nødigt starte ud med, at udgive mig for at være noget forkert  Ikke det store dilemma bevares, men undrede mig lidt alligevel{)

Noget helt andet : Jeg tror ikke helt jeg forstår debat systemet herinde, er der ikke sådan en oversigt, så man kan se kategorier og underkategorier, eller er jeg bare for tungnem til at finde ud af det?.
DEBAT
Valgt til som enlig?
Torsdag 15.mar 2018 18:01
Jeg har lige nu..og måske lidt flere gange egentlig også - oplevet noget lidt spøjst - at blive "valgt til" som enlig mor - fordi slænget her i huset bare er Maja og jeg {) .

Vi fylder ikke meget, giver et godt indspark i en både voksenflok og børneflok, så vi bliver inviteret til mange ting - også noget som vi måske ikke helt var blevet inviteret til som mor-far-barn-familie måske.

Igår blev vi inviteret på en uges flodbådsferie med turen betalt - vi skulle bare komme frem til destinationen, der var lige plads til os to smuksakker - også endda i vores egen kahyt med bad og toilet {)

Oplever I også at blive valgt til fordi I måske "bare er jer/dig"?

Jeg mener på sådan en måde at det ikke er en ynkelighedsinvitation, men en reelt velment invitation om at jeres nærvær er ønsket?.
DEBAT
Enlig forsørger fradrag
Mandag 12.mar 2018 20:08
Jeg har nærstuderet min årsopgørelse. Jeg får penge tilbage. Det gør jeg bla. fordi jeg får et fradrag som enlig forsøger:

"Udbetaling Danmark har oplyst, at du har fået ekstra børnetilskud i 3 kvartal(er). Vi har derfor beregnet ekstra beskæftigelsesfradrag med 5,75 % af samme grundlag som beskæftigelsesfradraget. Du kan kun få ekstra beskæftigelsesfradrag for de kvartaler, hvor du får ekstra børnetilskud. Du kan højst få et samlet ekstra fradrag på 4.950 kr. pr. kvartal og dermed 19.800 kr. for hele indkomståret. "

Så.. jeg får både ekstra børnetilskud og så et fradrag på op til 20.000 pr. år i synd-for.fradrag.

Hvad er meningen lige med dét fradrag? Har jeg ikke lige fået børnetilskud og nedsat institutionsbetaling fordi det var synd for mig?

Vi er i gang med at flytte bopælen til Majas far - så kan han nok søge lidt boligsikring og børnehaven bliver billigere. Men altså - det der synd for fradrag synes jeg bare  KUN spiller ind i bopælsforælderens privatøkonomi - det har jo INTET at gøre med forsørgelsen af barnet, kun med hvor lidt i skat den ene forældre skal betale.

Jeg kan mærke jeg bliver irriteret over det her, fordi vi hele tiden har delt børnetilskudet/børne- og familieydelsen ligeligt - vi sætter dem ind på Majas konto. Så trigger det mig at den, der har bopælen får et personligt fradrag. Jeg synes virkelig vi bliver stillet forskelligt som forældre. :bræk

Opvejer fradraget for betalte børnepenge enlig forsørger- fradraget?.
DEBAT
True North Camps
Torsdag 27.jul 2017 23:12
Vil bare lige give min varmeste anbefaling til Nicolai Moltke Leth´s True North og deres ungecamps. Min den ældste har nu gennemfært niveau 2, og er vokset fuldstændig vanvittigt i sin udvikling.

Min datter har gennemført niveau 1, og har fået en bevidsthed og en modenhed i hendes måde at tænke på. I sær med integritet og empati har gjort stort indtryk!

Synes de er mega geniale!

De er lidt dyre, men man kan søge hjælp hos legater, hvis man er enlig :kiss).
DEBAT
Mangler et værelse i Birkerød
Onsdag 14.mar 2018 19:09
Min søde datter på 17 har valgt at læse STX på Birkerød Gymnasium og er grundet rekord stort antal ansøgere, ikke optaget på kostskolen og heller ikke på pre-IB, der var grunden til hendes valg af gymnasie. Nu mangler hun et godt værelse i Birkerød, gerne hos en stabil og sød familie/S+  så hun kan starte på STX og søge ind på IB næste år, som er hendes plan.  Hun er en rolig , ikke rygende, glad,social og sød pige, der snart har boet 1 år hos en værtsfamilie i USA, hvor hun har gået på High School, som afsluttes her  i juni. Jeg ved ikke i skrivende stund hvor længe det drejer sig om, men forventeligt ca 1 år ,men eventuelt længere, afhængig af om der bliver plads på kostskolen. Det kunne være en fordel for den der udlejer  feks at kunne  få passet børn i weekenden, eller at der er tryghed hos enlig ældre forældre ved at der bor en i huset  eller lignende, så begge parter har fordel.  Er der nogen her der kender nogen der kan hjælpe?.
DEBAT
Nye venner/veninder. (Nordsjælland.)
Tirsdag 13.jun 2017 05:12
Hej
Jeg er en enlig mor til 3 drenge på 7, 10 og 14 år. Vi bor pt. i Græsted ved Gilleleje/Helsinge. Vi elsker dyr og naturen m.m.
Jeg har næsten ikke noget netværk og kunne godt tænke mig at få kontakt til nogle søde positive skønne mennesker. Gerne med børn.
Så bor i i området høre jeg meget gerne fra jer. :)
Med venlig hilsen
Lene.
DEBAT
Ny og nysgerrig fra Vejle
Fredag 28.jul 2017 15:47

Nyudklækket Single plus'er fra Vejle vil gerne sige hej:D 
Det kræver nok lidt tilvænning før jeg helt har overblikket over sitet, men jeg er nysgerrig på det og håber på en masse positive oplevelser og bekendtskaber[up] 
Jeg har været delemor(7/7 i lige uger) i 8,5 år nu og single de sidste 3;)  og alenelivet er derfor ikke nyt for mig. Ønsket om oplevelser med andre voksne mennesker og måske at opleve tosomheden igen, hvis man er heldig, er bestemt ikke blevet mindre med årene;)  :) 


Glæder mig til vi ses!


Trine[sol].
DEBAT
Hej med jer
Søndag 18.jun 2017 07:14
Hej med jer. Vil blot lige kort hilse på. Har fundet dette sted, som ser ud til at være et rart sted, hvor man kan blive støttet i at forstå noget af det, som farer gennem hovedet på en, når man står i en hæslig tid. Jeg er blevet skilt for tre måneder siden efter at have været i et, desværre, meget usundt forhold gennem 17 år. Nu går jeg rundt med en følelse af en meget stor lettelse, men også en kæmpe fysisk -og psykiskmanifesterende angst for, hvordan jeg skal klare det hele, og om mine to dejlige børn kan heles op med tiden og blive glade igen. Det vil jeg gøre alt for, men  man skal jo være mere end jernhård viking for at kunne stå i det her! Pyh ha. Håber, at der er plads til sådan en som mig herinde..
DEBAT
Frivilligt arbejde/hobby
Søndag 04.jun 2017 21:16
jeg har længe gået og funderet over om jeg nok burde bruge noget af min tid på etterlandet andet end at blot vente på min børn kommer hjem :)
Jeg har tideliger været spejder, men har ikke rigtig lyst til at gå den vej, har rigeligt med børn at gøre på mit arbejde.
Jeg overvejer noget med noget mad, måske til hjemløse...
Er lidt ide forladt, men vil gerne gøre noget, men det er nu nok mest for mig selv. Så jeg kan finde noget mere indhold i mit liv.

Gode ideer er velkomne?.
DEBAT
Husvild
Mandag 03.apr 2017 18:01Tænkte at måske nogen her i netværket kender nogen, der skal udleje eller selv skal flytte, evt. sammen med kæresten og står med en ledig bolig. Mit nuværende lejemål ophører 1/9, da det sælges. Jeg søger 2-3V i storkbh. Gerne nær Ballerup, men alt har interesse og jeg er fleksibel med overtagelsen, dog min. 1 års leje, gerne længere. Andel har også interesse. Jeg er lærer og har en rolig hverdag med en søn på 16, der ind imellem er hjemme. Ryger ikke og har ingen husdyr. Passer godt på boligen.
Jeg kan kontaktes på 41436994.
VH Heidi Pedersen
Del gerne på FB - tak.
DEBAT
At være god ved sig selv
Torsdag 08.feb 2018 14:55
Jeg kunne godt tænke mig en tråd, hvor vi skriver alle de gode ting vi har gjort for OS SELV, siden vi blev alene. Og det kunne jeg fordi, jeg syntes, det er inspirerende :)

Jeg starter:
Økonomisk:
Lærte at styre økonomi og lagde budget og ser nu der er ved at blive lidt overskud til sjov, efter en hård periode- Oplever min egen sliden og slæben har været besværet værd og nu bære lidt frugt. Er flov over at først lære det så sent i livet, men stolt af jeg lærte det relativt hurtigt og nu har styr på det. Har endda sat lidt tøse-lommepenge af til mig selv hver måned ;)

Personligt:
Er blevet mere tydelig og klar i mine egne grænser, både som opdrager/forældre og som ven/veninde/familiemedlem/og en dag måske partner igen.
Da jeg boede med min X var han "bad Cop" og jeg var "good cop" og DET duer ikke når man har sønnen alene, så på med En Bad-Cop hat, der føltes som om den SLET ikke fandtes i min str. Og finde min egen måde at være tydelig voksen på.

Helbred:
Startet på fysioterapi, passer mine nyere sunde vaner, jeg indarbejdede med en kæreste jeg havde lige efter min skilsmisse i halvandet år. Sørger for at passe dem, selvom det heller ikke fungerede med den kæreste, og selvom alle opskrifterne minder om ham.
Prøver at lære at meditere, får ihvertfald hvilet lidt mere
Har været til ansigtsbehandling, og vil bestille noget massage også snart.

Socialt:
Den er stadig enormt svær, men var til mit første S+ arr. i sidste weekend, som jeg selv oprettede, og fik taget hul på den grænse i mig selv, med at bare troppe op overfor helt fremmede mennesker......Prøver at komme med til lidt flere arr. Tror det er godt.
Rækker ud til mine venner og veninder og prøver at være ærlig om hvor svært det hele er (2 brud i træk, gør det ALDRIG igen) Prøver at komme ud selvom jeg føler mig ret trist og deprimeret, kæmper for at hive mig selv op igen. Der kommer jo ikke nogen og gør det for mig.....Men vil klappe mig selv på skulderen over at jeg ihvertfald gør NOGET ved det.

Praktisk:
Har fået ordnet en helvedes masse praktiske ting. Det er rimelig god terapi, for så kan man da glæde sig over det bagefter, og så er der det mindre at være modløs over.......

Hvad har du gjort af gode ting for dig selv, siden du blev skilt?.
DEBAT
Faste udgifter
Mandag 15.jan 2018 10:43
Hej..

Sidder og skal lave et budget. Men det er jo lidt svært når man ikke helt ved hvor man kommer til at bo osv..
Jeg ville derfor høre herinde hvad I har afsat til de helt faste, altså el, vand og varme hver måned ca?

Vi har en 10/4 ordning hvor børnene har bopæl hos mig, så det har jo også indflydelse, vs. hvis man har en 7/7 ordning f.eks.
Er det helt i skoven at afsætte 500 til hver post? Skal den være højere?.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 14 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo