222 online

Alene med børn har mange navne

Om du er singlemor, singlefar, alenemor, alenefar, enlig mor, enlig far, delemor, delefar, weekendmor eller weekendfar betyder ikke noget på singleplus. Alle ved hvordan det er, når man ikke længere er to voksne under samme tag som børnene.

Aktuelle debatter om at være alene med børn

Forskel på singlemor og delemor?
Onsdag 16.aug 2017 19:35
Kort og godt, hvordan definere i forskellen på singlemor og delemor i den kategori man putter sig selv i ved oprettelsen af profil?
Jeg er vel begge dele, i og med jeg deler barnet med hendes far, og er alene?

Jeg vil jo nødigt starte ud med, at udgive mig for at være noget forkert  Ikke det store dilemma bevares, men undrede mig lidt alligevel{)

Noget helt andet : Jeg tror ikke helt jeg forstår debat systemet herinde, er der ikke sådan en oversigt, så man kan se kategorier og underkategorier, eller er jeg bare for tungnem til at finde ud af det?.
DEBAT
Julegaver - støt enlige kvinder i Uganda
Torsdag 15.dec 2016 12:55
Min kollega tilbringer al sin ferie med at hjælpe til på et børnehjem i Uganda i den forbindelse har hun fået kontakt med nogle enlige kvinder med børn, der tjener til dagen og vejen og ikke mindst for at sætte deres børn i skole ved at lave smykker, små tasker, kurve, cremer etc. Min kollega har en del kreationer til rimelige priser, der vil egne sig fint til jule-/værtindegaver.

Alle indtægter går ubeskåret til 3 enlige mødre fra Masindi Uganda:

Der er flere billeder her: facebook.com/Kunihira-400510...


Christine: Er mor til 8 og bedstemor til 3. Hun har kæmpetfor at tjene penge nok til at få sine børn godt uddannet. Lige nu mangler hunpenge til de 2 sidste semestre på Computer Science til Frank som er hendesyngste barn. Hun er 54 år og er præget af et liv med hårdt arbejde, så hendesindtægter går også til hospitalsophold. Hun har lavet punge, halskæder ogarmbånd af papir som er lakeret.


Skovia: Er datter af Christine. Hun er enlig mor til Marc på13 år, som er i secondary school (gymnasium). Skovia forsøger at lave enforretning med creme, sæber og lign. Lige nu sælger jeg hendes økologiskeSheanutbutter med olivenolie. Men hun har flere produkter på vej. Sidst jeg vari Madsindi boede jeg hos hende og så hvor hårdt arbejde det er at producerecremer ved håndkraft.

Rose: Er enlig mor til Precious som er 12 år, samt 2 voksnedrenge på 20 og 23. Hun har startet en lille butik, som hun har brug forkapital til at udvide. Hun bor med datteren i 2 bittesmå rum med køkken udenforog fælles toilet (læs hul i jorden) med naboerne. Hendes håb er at kunnekøbe/leje et hus som er større, samt at sikre fremtiden for hendes børn i kraftaf uddannelse.  Jeg har købt  hende en symaskine, så hun kan repareretøj for andre, men hun har også brug for et skrædderkursus, så hun kan sy tøjpå bestilling. Hun har lavet kurve, tasker og laptop/ipad sleves.
Priserne ligger fra 25 kr. for armbånd til 200 kr. forkurve.
Billederne viser et udvalg af varerne.

Jeg vil gerne agere mellemmand, hvis det kan hjælpe..
DEBAT
True North Camps
Torsdag 27.jul 2017 23:12
Vil bare lige give min varmeste anbefaling til Nicolai Moltke Leth´s True North og deres ungecamps. Min den ældste har nu gennemfært niveau 2, og er vokset fuldstændig vanvittigt i sin udvikling.

Min datter har gennemført niveau 1, og har fået en bevidsthed og en modenhed i hendes måde at tænke på. I sær med integritet og empati har gjort stort indtryk!

Synes de er mega geniale!

De er lidt dyre, men man kan søge hjælp hos legater, hvis man er enlig :kiss).
DEBAT
Nye venner/veninder. (Nordsjælland.)
Tirsdag 13.jun 2017 05:12
Hej
Jeg er en enlig mor til 3 drenge på 7, 10 og 14 år. Vi bor pt. i Græsted ved Gilleleje/Helsinge. Vi elsker dyr og naturen m.m.
Jeg har næsten ikke noget netværk og kunne godt tænke mig at få kontakt til nogle søde positive skønne mennesker. Gerne med børn.
Så bor i i området høre jeg meget gerne fra jer. :)
Med venlig hilsen
Lene.
DEBAT
?Gratis bio billetter - Pedersen og Findus i dag i Hillerød kl 11. 30
Lørdag 17.dec 2016 08:17
Gratis bio billetter - Pedersen og Findus i dag i Hillerød kl 11. 30

Nanna er blevet syg og jeg har en billet til et barn og en voksen..
DEBAT
Ny og nysgerrig fra Vejle
Fredag 28.jul 2017 15:47

Nyudklækket Single plus'er fra Vejle vil gerne sige hej:D 
Det kræver nok lidt tilvænning før jeg helt har overblikket over sitet, men jeg er nysgerrig på det og håber på en masse positive oplevelser og bekendtskaber[up] 
Jeg har været delemor(7/7 i lige uger) i 8,5 år nu og single de sidste 3;)  og alenelivet er derfor ikke nyt for mig. Ønsket om oplevelser med andre voksne mennesker og måske at opleve tosomheden igen, hvis man er heldig, er bestemt ikke blevet mindre med årene;)  :) 


Glæder mig til vi ses!


Trine[sol].
DEBAT
Kalder Kerteminde og omegn
Onsdag 22.feb 2017 14:41
Efter 4 år som alenemor, og et meget kort forsøg på et samboerskab på Djursland, har jeg revet alt op med rødder og lejet et rækkehus i Munkebo ved Kerteminde - kun få km. fra min datters far og hans kæreste {(

Det føles som den helt rigtige beslutning at lade min datter vokse op i nærheden af sin far, når hun nu starter i skole til næste år.

Men! Jeg kender ikke et øje i nærheden! Jeg har min familie på Sjælland (hvor jeg nu også har et hus til salg) og arbejder hovedsageligt i Jylland.

Så kom frisk, Fyn :D . Kaffe, Leos Legeland, camping, vin, film, gåtur ... Vi er klar på det hele. Tips til netværk modtages også med kyshånd :kiss).
DEBAT
Hej med jer
Søndag 18.jun 2017 07:14
Hej med jer. Vil blot lige kort hilse på. Har fundet dette sted, som ser ud til at være et rart sted, hvor man kan blive støttet i at forstå noget af det, som farer gennem hovedet på en, når man står i en hæslig tid. Jeg er blevet skilt for tre måneder siden efter at have været i et, desværre, meget usundt forhold gennem 17 år. Nu går jeg rundt med en følelse af en meget stor lettelse, men også en kæmpe fysisk -og psykiskmanifesterende angst for, hvordan jeg skal klare det hele, og om mine to dejlige børn kan heles op med tiden og blive glade igen. Det vil jeg gøre alt for, men  man skal jo være mere end jernhård viking for at kunne stå i det her! Pyh ha. Håber, at der er plads til sådan en som mig herinde..
DEBAT
Frivilligt arbejde/hobby
Søndag 04.jun 2017 21:16
jeg har længe gået og funderet over om jeg nok burde bruge noget af min tid på etterlandet andet end at blot vente på min børn kommer hjem :)
Jeg har tideliger været spejder, men har ikke rigtig lyst til at gå den vej, har rigeligt med børn at gøre på mit arbejde.
Jeg overvejer noget med noget mad, måske til hjemløse...
Er lidt ide forladt, men vil gerne gøre noget, men det er nu nok mest for mig selv. Så jeg kan finde noget mere indhold i mit liv.

Gode ideer er velkomne?.
DEBAT
Husvild
Mandag 03.apr 2017 18:01Tænkte at måske nogen her i netværket kender nogen, der skal udleje eller selv skal flytte, evt. sammen med kæresten og står med en ledig bolig. Mit nuværende lejemål ophører 1/9, da det sælges. Jeg søger 2-3V i storkbh. Gerne nær Ballerup, men alt har interesse og jeg er fleksibel med overtagelsen, dog min. 1 års leje, gerne længere. Andel har også interesse. Jeg er lærer og har en rolig hverdag med en søn på 16, der ind imellem er hjemme. Ryger ikke og har ingen husdyr. Passer godt på boligen.
Jeg kan kontaktes på 41436994.
VH Heidi Pedersen
Del gerne på FB - tak.
DEBAT
ændring af bopælsforælder situation
Mandag 13.mar 2017 18:18
Da jeg og min ex mand blev sepereret i  august 2016, var jeg så naiv at jeg skrev under på (via statsforvaltningen) at han fik bopælsret over begge børn og jeg skulle være samværdsforældre i en 7/7 ordning. Jeg gik med til denne løsning i tidernes morgen, da min ex mand fortalte mig at han så kunne blive boende i vores fælles hus, da han fik div. tilskud fra kommunen, og børnene herved fik en tryg base. Jeg gik med til dette udeukkende for børnenes skyld og de hermed kunne trives i deres nærmiljø.
Jeg har imellemtiden mærket konsekvenserne af dette, da jeg ikke får de samme goder af kommunen som han og jeg herved hat svært ved at få hjælp af kommunen, da jeg ikke er registreret som enlig mor. Jeg har efterfølgende forsøgt via dialog men ex at ændre dette juridisk, men uden held. Jeg har advokat på, men har efterhånden mistet tålmodigheden.
Jeg vil i den anledning spørge jer om I har kendskab til lignende sager og høre om det er muligt at få annulleret/ophævet denne aftale.

Håber at høre fra jer.
KH. Claudia.
DEBAT
Tak for inspirationen
Torsdag 18.maj 2017 23:56
Måske skulle jeg have skrevet  "Tak for losset" i overskriften :D

Jeg oprettede en tråd som handlede om, om I kunne anbefale et telt eftersom jeg ikke var kapabel ud i at manøvrere min campingvogn og derfor måtte anskaffe mig et telt i stedet :D

singleplus.dk/debat/98286


Det er jo irriterende, at når man har besluttet sig for at der er noget man ikke kan og derfor er landet på en løsning, man KAN tumle - og spørger om erfaringer, - så er der nogen af jer der skriver: Hvad med bare at lære at tumle den campingvogn??"  :D

Nå, men det var det skub, der skulle til. Så jeg bestemte mig for at lære at køre med den campingvogn.

Min bror kom derfor herud i aften. Jeg gjorde det hele selv - hægtede vognen på krogen og spændte spejle på, det havde jeg ikke prøvet før.

Så kørte vi afsted og jeg bakkede om hushjørner, bakkede om kantsten - og vigtigst af alt - bakkede ind i min indkørsel en del gange. Han gav instruktioner og gode råd.

Det gik skiiiiiide godt :) Ingen ulykker - ingen mærkelig fastlåste positioner - ingen brændt kobling }) (:

Èn af jer havde skrevet herinde, at når man er selv, så må I andre også have andre til at dirigere - bakke frem og tilbage - ud og kigge. Min bror sagde det samme - han stiger også ind og ud og ser hvor meget plads der er at give af, hvis han er selv. Det har nok været oppe i mit hovede, at det er meget nemmere for alle andre, men ikke for mig. :o)

Nu er jeg helt klar på at skulle tage alene afsted næste weekend [up]  Den kommende weekend skal jeg gå og pusle med lidt klargøring, vask og at lave vognen om fra at vi var to voksne og 1 barn, der skulle afsted, til at det bare er os to piger, der skal på tur :)

Det giver en god følelse at kunne finde ud af noget nyt og ikke være bekymre for den kørsel/bakke på plads på campingpladsen.

Så - tak for inspirationen - tak for losset :).
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 14 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo