Bliv medlem

Enlig far, men ikke nødvendigvis alene

Er du blevet singlefar, weekendfar eller har du fået bonusbørn? Andre enlige fædre har samme udfordringer som dig selv, og vi vil gerne have dig med i klubben. Deltag i vores debatforum, hvor der er plads til både mandehørm og seriøse snakke om skilsmisse og om singlelivet med børn. Du kan også være med til de mange arrangementer for enlige forældre med og uden børn.

Aktuelle debatter om livet som enlig far

Enlig forsørger.
Lørdag 30.maj 2020 08:05
Er der en som kan svare mig på om man mister sin status som enlig forsørger og dermed også skattefradrag og boligydelse når man har 2 børn og ens ældste barn fylder 18 år og stadigvæk bor hjemme ?.
DEBAT
Børnebidrag
Lørdag 25.jan 2020 06:37
Gode råd ønskes.
Min den yngste på 16 år, er lige flyttet hjem til mor, efter 8 år med 7/7, det er nemmer for ham at bo der pga. Læreplads. Ud af den blå luft i mandags da vi havde flyttet juniors ting, skrev min ex. På SMS, hvordan jeg ville overføre børnebidrag, noget vi ikke har drøftet før.
Det skal lige siges at jeg også har en søn på nu 21 år, og da han var 17,5 år, flyttede han hjem til mig fast, mens jeg stadig havde 7/7 på den mindste, og dengang bad jeg ikke om børnebidrag, og derfor finde jeg det forkert at hun så spørg nu......
Hendes begrundelse for ikke at betale dengang er, efter en samtale i går, at vi betalte krydsende børnebidrag, da vi havde et barn på hver adresse, og i min verden var hun dengang den store vinder, hun kunne trække krydsende børnebidrag fra på selvangivelsen, kontra at skulle havde betalt mig bidrag, så indtægt i stedet for udgift.
Det kan hun ikke se problemet i....

På forhånd tak..
DEBAT
Børnepenge
Torsdag 05.mar 2020 20:57
Hejsa.
Jeg er nysgerrig på at høre jeres erfaringer og holdninger.

Jeg har en søn på 12 år der bor hos mig. Jeg får  børnepenge til ham hver måned. Hvist 1.300 kr.
Jeg overvejer om han selv  skal have dem, eller nogle af dem fx.500 kr hver måned.
Eller når han bliver 13 år.

Hvad er jeres erfaringer?  Er der nogle der giver børnene pengene ? 

Jeg glæder mig til at høre jeres tanker :)

Vh
Angellina.
DEBAT
Hvad skal vi finde på? :)
Tirsdag 04.aug 2020 22:29
Hej piger! (p.t. ingen mænd)

Hvor er jeg glad for, at I har lyst til at være med! :)
Generelt synes jeg, at aldersgennemsnittet herinde på SinglePlus virker lidt højt, og der er jo noget med, at "lige børn leger bedst". Derfor denne gruppe, hvor jeg håber at møde andre alene/single forældre på nogenlunde samme alder som mig.
Det er naturligvis tilladt at diskutere forskellige emner herinde i gruppen, hvis I skulle have behov for det, men min primære intention med gruppen er, at vi skal mødes ude i den virkelige verden, så det håber jeg, at I vil være med til? :)
Og ser I i så fald helst, at vi mødes med eller uden børn? Som I kan se, har jeg også lavet en anden gruppe, der er for andre med børn på min drengs alder. Den gruppe var primært tiltænkt arrangementer med børn, mens denne gruppe primært var tiltænkt arrangementer uden børn. Men jeg er med på det meste, så kom endeligt med jeres input. :)

Vi ses!

Hilsen Maria.
DEBAT
Netværk til hygge, ture og rejser
Søndag 29.dec 2019 11:22
Min datter på 9 år bor fast hos mig i Gørlev (Vestsjælland). Hun har gode veninder i skole og til spejder, men vi kunne alligevel godt bruge et større netværk i vores nærområde - især når det kommer til højtider og ferier/rejser. Det kan godt være lidt "ensomt" at rejse alene med sin datter :)
Er der andre som har det på samme måde, eller er det bare mig som er ved at blive en sær gammel mand? :).
DEBAT
Ferietid som single i en Corona tid.
Mandag 03.aug 2020 13:27
Så har jeg endelig ferie og normalt ville jeg have booket en uge sydpå til varmen men da det jo er Coronatider vi lever er de planer sat på hold. Så hvad gør jeg nu ? det er dælme svært at finde på noget når jeg nu er single og skal holde ferien alene. et sommerhus et dejligt sted ville være fantastisk hvis ikke jeg lige var sådan en kylling at tanken om at sove alene i et sommerhus et sted jeg ikke kender virker en smule skræmmende. Så indtil videre er det blevet til en lyntur med Oslofærgen, ud torsdag og hjem fredag bare for at bare se lidt andet end min ellers hyggelige lejlighed...... er der mon nogle det kender til samme problem og er det nogen der har en fantastisk idé til hvad og hvor man som single kunne holde ferie.... uden at et altså sprænger budgettet :).
DEBAT
Iphone 7 tilkobling til WIFI
Onsdag 18.dec 2019 13:40
Findes der en Iphone nørd der kan hjælpe ??
Min søn har en Iphone 7
jeg har en Samsung Galaxi som kan indstilles til selv at skifte netværk, således at den selv går på vores hjemme-wifi når jeg er indenfor rækkevidde.

Jeg vil gerne have min søns Iphone indstillet til at gøre det samme (altså selv skifter netværk)
- MEN
Når jeg beder telefonen om at koble op på hjemmenetværket/wifi, melder den fejl i adgangskoden (hvilket ikke passer).

Har nu rodet rundt i telefonens indstillinger i flere timer, og tænker så om der ligger et eller andet lille lorte flueben et sted der bare skal markeres ???

Håber nogen kan hjælpe ??.
DEBAT
Foredrag: Sammenhold eller gå kold - Erik B. Jørgensen
Torsdag 16.apr 2020 16:06
Min datters efterskole har i eftermiddag streamet et super spændende foredrag 😊

Hvis det har interesse, deler jeg mine noter med jer her.

I kan evt. læse om foredragsholderen jægersoldat og eventyrer Erik B. Jørgensen her: komud.dk/

Noter fra foredrag:

Sammenhold eller gå kold
Erik B. Jørgensen

Vi kan ikke noget alene. Det, vi vil, kræver, vi kan stå sammen. Det handler om sammenhold. Og samarbejde.

Siriuspatrujlen. Hundeslæde. Passion: være i naturen og opleve årstidernes skiften. Dyrene i deres rette element.

Jægerkorpset: samarbejde
Med nogle af verdens bedste soldater.

Eventyrer siden 2008: rejse ud i naturen

  • Indstilling
  • Mål
  • Fælles værdier/historie
  • Intet alene/sammenhold
  • Evaluering

Indstilling:
Grundkernen - vil (hvad), kan (træning), gør (her man bliver presset - hænger meget sammen med vil)

Brug tid på at finde ud af, hvad du vil.

Øge forudsætninger. Bliver bedre ved at undervise. Kajak. Inspireret til at sejle Danmark rundt. Isvinter. Dernæst Skandinavien rundt. Norge, Sverige, Finlands kyst.

Lære af de bedste. Gør det effektivt. Sidder ofte omkring os. Bruge netværk til at lære hurtigere.

Være stolt af sine beslutninger/mål. Dyrke stoltheden. Kræver ramme omkring det. Regler. Man siger det fx pænt, hvis man kan gøre det bedre.

Indstilling: Åben, positiv, fordomsfri.

Prøv på at være åben og positiv! For sin egen skyld. Ens dag går hurtigere. Folk gider hjælpe en. Perioder med surt og træls - kommer nemmere igennem.

Fordomsfri! Må godt putte folk i kasser, men ikke lukke kassen. Skal kunne flytte dem. Møde folk fordomsfri, så man kan få gavn af dem. Hvis man har travlt med fordomme, har man ikke travlt med sine egne ting.

Man skal være sig selv og ikke have travlt med, hvad andre tænker om en. Have fokus. Kunne grine af sig selv og grine sammen. Have det sjovt sammen.

Mål:
Personligt, små grupper eller teams i organisationer.

Hvad vil jeg med det? Bryde ned i små delmål. Bliver en tidslinje. Gør det overskueligt. Belønninger. Små sejre. Fejre det.

It’s the journey - not the destination. Nyde de små ting. Det der skal få dig igennem, også når det er sort.

Sige sine mål højt. Jo flere jeg siger det til, jo mere tror jeg på det selv. Andre har mulighed for at hjælpe dig. Får hjælp til at nå sine mål. Først 5-10 eksperter (bedre end en selv, evt. i omgangskredsen) - siger om ideen holder eller er idiotisk.

Tænk over, hvad folk siger til en. Et gran af sandhed.

Tænk fremad. Kende retning. Hvor vil man hen med det hele.

Fælles værdier/historie:
Det klister, der skal binde os sammen. Kammeratskab. Veninder. I teams skabe værdier og historier at leve op til og arbejde sammen omkring.

Lad være med at blive for selvfed. Skal kunne leve op til de ting.

Intet alene/sammenhold:
Kan mange ting alene. Men tror man, man kan alt alene, når man ikke langt i livet.

Nødt til at vise “svaghed”. Erkende, hvornår man har brug for hjælp.
Have øje på hinanden og stå sammen.

En masse folk omkring en gør, at man kan klare det.

Huske at sige tak. Så vil folk gerne hjælpe igen.

Erkend. Skab sammenhold omkring dig. Sig tak. Vælg de rigtige folk - deler værdier, stolthed, historier, mål. Hold fast i dem. Find nogle gode mentorer at sparre med. Få alle med.

Man tager nogle chancer, når man træder ind i teams. Nogle gange går det godt. Nogle gange skidt. Gør man sit bedste, smitter det til andre.

Har man sagt ja til et samarbejde, skal man være villig til at løbe samme vej. En for alle, alle for en. Vil man have nogen til at hjælpe sig, skal man også være der for dem.

Evaluering:
Mål, træning osv. Men også dagens forløb.

Tale igennem med de folk, man har omkring sig. Når ro på. Sig noget på dagen. Man kan ikke spare op/spare sammen. Alle skal sige noget.

Evaluere hele tiden/dagligt/løbende. Eneste måde at lære at komme igennem det hele.

Opdrage/forbedre hinanden.

Smid facaden. Vis, hvem I er. Dem, der ikke kan klare det, kan I ikke bruge alligevel..
DEBAT
Hvor ellers finder man børne/single ferie?
Mandag 13.jan 2020 22:00
Hvor finder jeg en børne/single venlig solferie her i første kvartal?
Jeg har et stykke tid kigget efter en ferie for Julie og mig i Feb-Marts, hvor der er andre singler med børn i Julies alder. Men alle skal enten på ski eller venter til sommer. Og jeg har lige fået en knæ operation så det går ikke rigtig☹
Og hvor er mere nærliggende at spørge, end her. Her må være nogen der kan anbefale noget😊.
DEBAT
Hvor findes de venner
Onsdag 11.dec 2019 14:00

Jeg har virkelig været usikker på om jeg skulle oprette denne debat, men nu skete det så, selv om det er noget grænseoverskridende for mig
Mange herinde skriver at de søger et større netværk, det kan jo være mange ting, men jeg formoder at det for nogle er nye venner/veninder.
Også jeg søger større netværk og her betyder det venner eller måske veninder, og af den helt platoniske slags.
Forestiller mig at flere finder nye venner via sport eller på jobbet, men da jeg som sport løber og dykker, og det ikke er den store holdsport samt er selvstændig så er det ikke her connection sker.
Jeg har tidligere været her på singleplus og har slet ikke brugt platformen optimalt, nu er jeg tilbage og kan se at udbuddet på arrangement-hylden er lidt tyndere end tidligere. det vil dog ikke holde mig tilbage med at deltage hvor jeg kan, eller selv oprette arrangementer.
Mit spørgsmål er så, hvad gør i som virker, hvor skaber i relationer som virker ?
Hvis der er nogen der sidder derude og har samme mangel som jeg så skriv endeligt
overskudskommaer  ,,,,,,;)
Stephen.
DEBAT
Ledig plads i hytte Bøjden single camping i uge 27
Onsdag 13.maj 2020 11:09
Hej
Går du og overvejer at tage på Bøjden single camping i uge 27 (se under arrangementer) er her en mulighed for et sted at bo. 
Mette + og jeg deler en stor hytte, men der er stadigvæk plads til en voksen og et (måske to) barn. Skriv hvis du er intereseret.

Vi vil helst at det er børn omkring de 11-14 år. 

Ps vi har betalt panorama gebyr så der er noget at glæde sig til :0).
DEBAT
Single-fælden
Lørdag 21.dec 2019 09:53
I nat gik det pludseligt op for mig, at jeg er fanget. I singlefælden. Og jeg sidder sådan umiddelbart temmelig godt fast 😱
Har været single i over 4 år og vil jo egentlig gerne møde en sød mand. Vil i hvert fald rigtig gerne blive forelsket.
Men, men, men... Jeg er helt fanget i den situation, at jeg har den her super velfungerende tilværelse, hvor alt faktisk bare kører. Jeg er en af de der kvinder, der klarer ting selv. Og hvordan kommer en mand lige på banen der???
Jeg ved, at det er helt håbløst, at en mand skal være helt perfekt og ukompliceret, før jeg synes, at jeg måske kan finde plads til ham. Det er ingen jo- og hånden på hjertet, ikke engang mig selv.
De fleste af os i 40’erne slæber nok rundt med temmelig tung og kompliceret bagage.
Men hvad er opskriften her? Handler det bare om, at jeg simpelthen ikke har mødt the one and only, for når han først er der, så giver alting sig selv?
Og hvordan er det nu lige, at man når dertil at spotte, at han er the one and only ??????.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 0 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo