220 online

Enlig far, men ikke nødvendigvis alene

Er du blevet singlefar, weekendfar eller har du fået bonusbørn? Andre enlige fædre har samme udfordringer som dig selv, og vi vil gerne have dig med i klubben. Deltag i vores debatforum, hvor der er plads til både mandehørm og seriøse snakke om skilsmisse og om singlelivet med børn. Du kan også være med til de mange arrangementer for enlige forældre med og uden børn.

Aktuelle debatter om livet som enlig far

Børnebidraget - netto?
Torsdag 03.aug 2017 10:11
I vores "skilsmissefamilie" har vi valgt at gøre hele pengedelen lidt anderledes end mange nok gør.

Alle børnepenge + børnebidrag indsætter vi på en fælles konto, som vi begge har kort til. Vores datters tøj, gaver (gives fælles) og abonnementer a la pandaklub/årskort betales fra den konto.

Børnepengene er nemme at indsætte men selve bidraget har vi ikke helt regnet ind i endnu. Vi vil nemlig ikke indsætte hele bidraget, men kun den del man netto får ud af at trække det man kan fra i skat.

Men hvad er det beløb?

Vi overvejer 2 muligheder:

1) At gå ud fra normalbidraget på 1333,- hvoraf man kan få fradrag for de 1180 - hvad har man så i "hånden" som bidragsyder?

2) at gå ud fra forhøjet børnebidrag pga. indtægt - 2513 hvoraf man kan trække 2360 fra i fradrag - hvad har man så ca. i hånden som bidragsyder?

Ved forhøjet bidrag svarer barnet skat af det forhøjede (hun er 4 år :D  ) Det har vel i praksis ingen betydning vel pga. hun vel har ret til at tjene noget uden at svare skat det op til et vist beløb ikke?

Hilfe :D
Nogen af jer må have prøvet noget i den her retning eller vide noget om det ik?..
DEBAT
Forskel på singlemor og delemor?
Onsdag 16.aug 2017 19:35
Kort og godt, hvordan definere i forskellen på singlemor og delemor i den kategori man putter sig selv i ved oprettelsen af profil?
Jeg er vel begge dele, i og med jeg deler barnet med hendes far, og er alene?

Jeg vil jo nødigt starte ud med, at udgive mig for at være noget forkert  Ikke det store dilemma bevares, men undrede mig lidt alligevel{)

Noget helt andet : Jeg tror ikke helt jeg forstår debat systemet herinde, er der ikke sådan en oversigt, så man kan se kategorier og underkategorier, eller er jeg bare for tungnem til at finde ud af det?.
DEBAT
Nye venner/veninder. (Nordsjælland.)
Tirsdag 13.jun 2017 05:12
Hej
Jeg er en enlig mor til 3 drenge på 7, 10 og 14 år. Vi bor pt. i Græsted ved Gilleleje/Helsinge. Vi elsker dyr og naturen m.m.
Jeg har næsten ikke noget netværk og kunne godt tænke mig at få kontakt til nogle søde positive skønne mennesker. Gerne med børn.
Så bor i i området høre jeg meget gerne fra jer. :)
Med venlig hilsen
Lene.
DEBAT
?Gratis bio billetter - Pedersen og Findus i dag i Hillerød kl 11. 30
Lørdag 17.dec 2016 08:17
Gratis bio billetter - Pedersen og Findus i dag i Hillerød kl 11. 30

Nanna er blevet syg og jeg har en billet til et barn og en voksen..
DEBAT
Julegaver - støt enlige kvinder i Uganda
Torsdag 15.dec 2016 12:55
Min kollega tilbringer al sin ferie med at hjælpe til på et børnehjem i Uganda i den forbindelse har hun fået kontakt med nogle enlige kvinder med børn, der tjener til dagen og vejen og ikke mindst for at sætte deres børn i skole ved at lave smykker, små tasker, kurve, cremer etc. Min kollega har en del kreationer til rimelige priser, der vil egne sig fint til jule-/værtindegaver.

Alle indtægter går ubeskåret til 3 enlige mødre fra Masindi Uganda:

Der er flere billeder her: facebook.com/Kunihira-400510...


Christine: Er mor til 8 og bedstemor til 3. Hun har kæmpetfor at tjene penge nok til at få sine børn godt uddannet. Lige nu mangler hunpenge til de 2 sidste semestre på Computer Science til Frank som er hendesyngste barn. Hun er 54 år og er præget af et liv med hårdt arbejde, så hendesindtægter går også til hospitalsophold. Hun har lavet punge, halskæder ogarmbånd af papir som er lakeret.


Skovia: Er datter af Christine. Hun er enlig mor til Marc på13 år, som er i secondary school (gymnasium). Skovia forsøger at lave enforretning med creme, sæber og lign. Lige nu sælger jeg hendes økologiskeSheanutbutter med olivenolie. Men hun har flere produkter på vej. Sidst jeg vari Madsindi boede jeg hos hende og så hvor hårdt arbejde det er at producerecremer ved håndkraft.

Rose: Er enlig mor til Precious som er 12 år, samt 2 voksnedrenge på 20 og 23. Hun har startet en lille butik, som hun har brug forkapital til at udvide. Hun bor med datteren i 2 bittesmå rum med køkken udenforog fælles toilet (læs hul i jorden) med naboerne. Hendes håb er at kunnekøbe/leje et hus som er større, samt at sikre fremtiden for hendes børn i kraftaf uddannelse.  Jeg har købt  hende en symaskine, så hun kan repareretøj for andre, men hun har også brug for et skrædderkursus, så hun kan sy tøjpå bestilling. Hun har lavet kurve, tasker og laptop/ipad sleves.
Priserne ligger fra 25 kr. for armbånd til 200 kr. forkurve.
Billederne viser et udvalg af varerne.

Jeg vil gerne agere mellemmand, hvis det kan hjælpe..
DEBAT
Gaver mv par vs single
Lørdag 26.aug 2017 18:34
Et emne man også rigtig tit taler om...

Min veninde og jeg sad forleden og snakkede om, hvis man skal til bryllup, konfirmation, barnedåb, alm fødselsdag osv og man gir et beløb man altid har givet som par... skal man så stadigvæk som single/alene gi samme beløb eller er det ok, at gi det halve ?

Og hvis man er inviteret til middag med fri bar med flere vennepar og den ene ikke drikker mere end et glas vin til maden, skal man så stadigvæk bare smile og betale fuld pris ?

:D.
DEBAT
Fra alle os til alle os...
Fredag 16.dec 2016 17:03
Lad din taknemmelighed over dette fantastisk single-netværk flyde ud i form af julehilsner til nær og fjern.
Kollektivt, eller til en eller flere, der særligt har fortjent en hilsen. I form af musik, billeder, tekst - whatever...  [hearts]

Jeg lægger ud med dette sprøde budskab - til jer alle :kiss)

youtube.com/watch?v=IVa6t9IY5xY&list=RDIVa6t9IY5xY.
DEBAT
True North Camps
Torsdag 27.jul 2017 23:12
Vil bare lige give min varmeste anbefaling til Nicolai Moltke Leth´s True North og deres ungecamps. Min den ældste har nu gennemfært niveau 2, og er vokset fuldstændig vanvittigt i sin udvikling.

Min datter har gennemført niveau 1, og har fået en bevidsthed og en modenhed i hendes måde at tænke på. I sær med integritet og empati har gjort stort indtryk!

Synes de er mega geniale!

De er lidt dyre, men man kan søge hjælp hos legater, hvis man er enlig :kiss).
DEBAT
Bekymringer som enlig forælder
Søndag 26.feb 2017 21:29
Hej!

Jeg er en de der typer, der altid kan finde noget at bekymre mig om - skide irreterende, men jeg har førhen kunnet holde det på et rimeligt niveau, har gået i terapi on and off og har brugt forskellige værktøjer.

Efter jeg blev enlig med mine to børn (søn 3 år, datter 1 år snart 2 år) - er jeg blevet meget bevidst om, at jeg er alene, hvilket har fået bekymringstendensen til at eksplodere - jeg bekymrer mig om alt, og til et niveau, hvor jeg bliver ked af det. Det er som om, at ideen om at være alene-mor får mig til at bekymre mig 100 gange mere om alting - at være god nok som mor, jobbet, lejligheden, økonomien, bilen - whatever jeg kan finde på at bekymre om. I bund og grund, når jeg taler med veninder om det, kan jeg godt se, at der ikke er grund til mine vilde bekymringer, men det er som om, realiteten i at være alene-mor får mig til at se potentielle negative udfald i alting, og jeg forsøger konstant at forberede mig på det - deraf bekymringerne.

Det er super usundt, for det påvirker mit mentale helbred og jeg får ikke nydt tiden med ungerne ordentligt og andre mennesker, jeg holder af, fordi jeg er så bekymret.

Er der nogle af jer andre, der oplevede det samme efter I blev enlige med ungerne og i så fald, hvordan håndterede I det?

På forhånd mange tak for svar!

Ps. Det er lige angstfremkaldende at være SÅ ærlig over for potentielt virkelig mange mennesker, men eftersom jeg førhen har fået super god respons på personlige emner, tør jeg prøve igen, så tak for de gode respons også:).
DEBAT
Ændring af bopælsret i forbindelse med seperation
Mandag 13.mar 2017 18:24
Da jeg og min ex mand blev sepereret i  august 2016, var jeg så naiv at jeg skrev under på (via statsforvaltningen) at han fik bopælsret over begge børn og jeg skulle være samværdsforældre i en 7/7 ordning. Jeg gik med til denne løsning i tidernes morgen, da min ex mand fortalte mig at han så kunne blive boende i vores fælles hus, da han fik div. tilskud fra kommunen, og børnene herved fik en tryg base. Jeg gik med til dette udeukkende for børnenes skyld og de hermed kunne trives i deres nærmiljø.
Jeg har imellemtiden mærket konsekvenserne af dette, da jeg ikke får de samme goder af kommunen som han og jeg herved hat svært ved at få hjælp af kommunen, da jeg ikke er registreret som enlig mor. Jeg har efterfølgende forsøgt via dialog men ex at ændre dette juridisk, men uden held. Jeg har advokat på, men har efterhånden mistet tålmodigheden.
Jeg vil i den anledning spørge jer om I har kendskab til lignende sager og høre om det er muligt at få annulleret/ophævet denne aftale.

Håber at høre fra jer.
KH. Claudia.
DEBAT
Følelser omkring adressen?
Tirsdag 31.okt 2017 17:57
Har I følelser omkring hvor barnets adresse er - selvom det måske i praksis ikke betyder så meget?

Jeg overvejer at vores datter skal have adresse hos sin far.

Vi har nogenlunde en 7/ 7 ordning og bor 1500 meter fra hinanden. Vi har absolut ingen problemet i samarbejdet omkring Maja - tværtimod.

Når jeg overvejer det med adressen, så er det fordi han kan have brug for det i sin økonomi - at have hendes adresse hos sig. Det handler dels om den månedlige udgift til børnehaven og måske også om hans fremtidige boligforhold. Han er ved at flytte fra lejet hus til lejlighed. Måske kunne han være berettiget til noget, hvis han har hende stående på adressen - en god plads på ventelisten, lidt ekstra m2 eller hvad ved jeg.

Jeg tror ikke han bringer det op - han er ikke sådan praktisk og strategisk tænkende som jeg er. Når jeg ikke har bragt det op endnu - andet end en enkelt gang som strøtanke, så er det fordi jeg selv har noget med at det virker "rigtigt" at hende og jeg står på samme adresse i de offentlige registre. Jeg ved ikke om jeg er lidt arbejdsskadet i den retning. ])

Jeg blev ihvertfald nysgerrig på hvordan I andre har det med den adresse?.
DEBAT
Hvad er s+ for dig
Tirsdag 03.jan 2017 11:12
s+ er mange ting og vi bruger det forskelligt. Men prøv at beskriv hvad det er for dig...
Og husk at der ikke er noget der er forkert..
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 14 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo