Bliv medlem

Enlig far, men ikke nødvendigvis alene

Er du blevet singlefar, weekendfar eller har du fået bonusbørn? Andre enlige fædre har samme udfordringer som dig selv, og vi vil gerne have dig med i klubben. Deltag i vores debatforum, hvor der er plads til både mandehørm og seriøse snakke om skilsmisse og om singlelivet med børn. Du kan også være med til de mange arrangementer for enlige forældre med og uden børn.

Aktuelle debatter om livet som enlig far

Første ferie som enlig
Mandag 22.jul 2019 17:59
Det var med blandede følelser, at jeg for knap 1,5 uge siden skød sommerferien igang. Den første sommerferie som enlig mor til 3. Bruddet er stadigvæk meget nyt og skete stort set fra den ene dag til den anden. Hverken ungerne eller jeg havde set det komme, men nu står vi ca. 2,5 mdr. senere og skal kaste os ud i vores første ferie alene - turen går til Lalandia imorgen.

Jeg har et stort behov for at bevise over for mig selv og ungerne, at det kan vi godt klare. Men ærlig talt så synes jeg, at det er trist ikke at kunne dele oplevelserne om ungerne med deres far. Men pt. er der sårede følelser hos begge parter, og det skal ungerne ikke være vidne til. De har nok i at rumme deres egen sorg og ændringen generelt.

Men hvordan klarede I den første sommerferie alene? Hvad kan jeg forvente? Håber på nogle tilmeldinger, og imens tager jeg en dyb indånding og kaster mig ud første ferie som enlig mor og begynder samtidig at skabe nye minder, for bare os 4 

Vh. Anette.
DEBAT
Børnebidrag
Lørdag 25.jan 2020 06:37
Gode råd ønskes.
Min den yngste på 16 år, er lige flyttet hjem til mor, efter 8 år med 7/7, det er nemmer for ham at bo der pga. Læreplads. Ud af den blå luft i mandags da vi havde flyttet juniors ting, skrev min ex. På SMS, hvordan jeg ville overføre børnebidrag, noget vi ikke har drøftet før.
Det skal lige siges at jeg også har en søn på nu 21 år, og da han var 17,5 år, flyttede han hjem til mig fast, mens jeg stadig havde 7/7 på den mindste, og dengang bad jeg ikke om børnebidrag, og derfor finde jeg det forkert at hun så spørg nu......
Hendes begrundelse for ikke at betale dengang er, efter en samtale i går, at vi betalte krydsende børnebidrag, da vi havde et barn på hver adresse, og i min verden var hun dengang den store vinder, hun kunne trække krydsende børnebidrag fra på selvangivelsen, kontra at skulle havde betalt mig bidrag, så indtægt i stedet for udgift.
Det kan hun ikke se problemet i....

På forhånd tak..
DEBAT
Enlig far over 60
Mandag 29.jul 2019 22:37
Hej alle
Jeg er bange for at deltage i engagementer. Vil der blive set skævt til mig der er fyldt 60, og alenefar med to børn på 10 og 12?
Har også to store på 23 og 26 som er flyttet hjemmefra..
DEBAT
Hej med Jer,
Mandag 05.aug 2019 13:38
Hej ☺
Jeg har haft min profil længe men er aldrig rigtig kommet igang herinde som aktiv medlem. Jeg vil imidlertid vældig gerne debattere og også mødes og skabe et fysisk netværk med andre alene-forældre, men synes både det er overvældende og lidt besværligt at komme i gang...... Så nu fandt jeg på at starte her. Det er ikke rigtig en debat som sådan, men måske nogle fortælle om en god måde at komme igang herinde på☺??????☕.
DEBAT
Børnepenge
Torsdag 05.mar 2020 20:57
Hejsa.
Jeg er nysgerrig på at høre jeres erfaringer og holdninger.

Jeg har en søn på 12 år der bor hos mig. Jeg får  børnepenge til ham hver måned. Hvist 1.300 kr.
Jeg overvejer om han selv  skal have dem, eller nogle af dem fx.500 kr hver måned.
Eller når han bliver 13 år.

Hvad er jeres erfaringer?  Er der nogle der giver børnene pengene ? 

Jeg glæder mig til at høre jeres tanker :)

Vh
Angellina.
DEBAT
Single far, og hvad så nu???
Fredag 01.nov 2019 22:46
Endelig er der ro i vores lille hjem.
Et halvt års kamp med mor er slut, og trods alle forudsigelser om at Far aldrig vinder sådan en sag. Så bliver Julie her hos mig 😍
Og hvad så nu?
Jeg savner helt ærlig et større netværk af ligesindede forældre. Julie er enebarn her. Og både hun og jeg har brug for et større netværk.
Vi vil på ferier, sydpå, ski, legeland, Lalandia, fisketure, hytteture i Sverige osv. Men det er bare sjovere når man er flere sammen.
En stille og rolig eftermiddag med spil, leg i haven, grill om sommeren er måske en start. I bund og grund søger vi bare netværk.
Er her andre med de samme behov?
Og hvis ja, så lægger vi gerne hus til en hygge eftermiddag med boller, kaffe og kakao. Måske kan vi lave aftensmad sammen..
DEBAT
Hvor finder man en billig bolig med plads til en 4-5 årig?
Torsdag 01.aug 2019 22:09
Er i situationen at jeg er meget nyligt separeret.
Jeg mangler derfor et sted at bo...Et sted at bo hvor der samtidigt er plads til min 4½ årige dreng i de perioder jeg kommer til at have ham.
Sagen er den at jeg også studerer og er i lærer...Så lønnen er desværre meget knap!
Hvilken erfaringer har i med boligsøgning som enlig forældre med barn?
Min søn går i Børnehave på Nørrebro, så håber på at kunne finde noget så tæt på ham som muligt. Han bor også nu hos sin mor på nørrebro

Tanker om dette ønskes.
Knus.
DEBAT
Udgiften af et år på efterskole.
Fredag 12.jul 2019 12:37
Jeg var i Familieretshuset 24.06.19 jeg blev spurgte til om jeg vile hjælp med udgiften til efterskolen. Jeg spurgte moren hvad udgifter hun havde i forbindelse med barnet i det år hvor barnet vil gå på efterskole. Hvorpå hun svar kr.4500 om måneden. Jeg siger at jeg synes det er rimligt at vi deler udgiften lige over. Jeg forestiller mig at sætte børnebidrag op til det halve af udgiften. Men har lige fået en sms hvor der forventes at jeg betaler det halve af efterskolens regning plus børnebidrag.
Er der nogen der vide hvor jeg står med hensyn til loven?
Er jeg hel ved siden af moralisk?.
DEBAT
For mange bekymringer..
Fredag 19.jul 2019 06:02
Hej alle.

Bom.. titlen som alene-far er blevet tildelt mig og aner ikke, hvordan jeg griber den an. Det er med stor sorg fra min side, at denne titel blev en realitet efter 11 år og med et resultat af to højtelskede drenge på 3 og 8 år som jeg forguder. Som ambulance-mand er jeg vandt til at redde - men her måtte jeg erkende, at man ikke kan redde, når man ikke vil reddes og dermed måtte forholdet til min x ophøre. En erkendelse der gjorde meget ondt, da jeg elskede familielivet med mor+far og børn.

Men mine elskede drenge har jeg altid og vi skal skabe et nyt liv, nye værdier og med nye vinkler på familielivet. Men det skræmme mig.. Hvordan undgår jeg, at børnene savner kernefamilie-livet, bærer sorg eller generelt savn?

Mit netværk er desværre ikke stort, så et nyt skal bygges op for børnene og jeg..
DEBAT
Inddrivelse af børnebidrag
Fredag 07.jun 2019 09:59
Til orientering

ombudsmanden.dk/find/nyheder/....
DEBAT
Netværk til hygge, ture og rejser
Søndag 29.dec 2019 11:22
Min datter på 9 år bor fast hos mig i Gørlev (Vestsjælland). Hun har gode veninder i skole og til spejder, men vi kunne alligevel godt bruge et større netværk i vores nærområde - især når det kommer til højtider og ferier/rejser. Det kan godt være lidt "ensomt" at rejse alene med sin datter :)
Er der andre som har det på samme måde, eller er det bare mig som er ved at blive en sær gammel mand? :).
DEBAT
Iphone 7 tilkobling til WIFI
Onsdag 18.dec 2019 13:40
Findes der en Iphone nørd der kan hjælpe ??
Min søn har en Iphone 7
jeg har en Samsung Galaxi som kan indstilles til selv at skifte netværk, således at den selv går på vores hjemme-wifi når jeg er indenfor rækkevidde.

Jeg vil gerne have min søns Iphone indstillet til at gøre det samme (altså selv skifter netværk)
- MEN
Når jeg beder telefonen om at koble op på hjemmenetværket/wifi, melder den fejl i adgangskoden (hvilket ikke passer).

Har nu rodet rundt i telefonens indstillinger i flere timer, og tænker så om der ligger et eller andet lille lorte flueben et sted der bare skal markeres ???

Håber nogen kan hjælpe ??.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 0 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo