Enlig far, men ikke nødvendigvis alene

Er du blevet singlefar, weekendfar eller har du fået bonusbørn? Andre enlige fædre har samme udfordringer som dig selv, og vi vil gerne have dig med i klubben. Deltag i vores debatforum, hvor der er plads til både mandehørm og seriøse snakke om skilsmisse og om singlelivet med børn. Du kan også være med til de mange arrangementer for enlige forældre med og uden børn.

Aktuelle debatter om livet som enlig far

Enlig forsørger fradrag
Mandag 12.mar 2018 20:08
Jeg har nærstuderet min årsopgørelse. Jeg får penge tilbage. Det gør jeg bla. fordi jeg får et fradrag som enlig forsøger:

"Udbetaling Danmark har oplyst, at du har fået ekstra børnetilskud i 3 kvartal(er). Vi har derfor beregnet ekstra beskæftigelsesfradrag med 5,75 % af samme grundlag som beskæftigelsesfradraget. Du kan kun få ekstra beskæftigelsesfradrag for de kvartaler, hvor du får ekstra børnetilskud. Du kan højst få et samlet ekstra fradrag på 4.950 kr. pr. kvartal og dermed 19.800 kr. for hele indkomståret. "

Så.. jeg får både ekstra børnetilskud og så et fradrag på op til 20.000 pr. år i synd-for.fradrag.

Hvad er meningen lige med dét fradrag? Har jeg ikke lige fået børnetilskud og nedsat institutionsbetaling fordi det var synd for mig?

Vi er i gang med at flytte bopælen til Majas far - så kan han nok søge lidt boligsikring og børnehaven bliver billigere. Men altså - det der synd for fradrag synes jeg bare  KUN spiller ind i bopælsforælderens privatøkonomi - det har jo INTET at gøre med forsørgelsen af barnet, kun med hvor lidt i skat den ene forældre skal betale.

Jeg kan mærke jeg bliver irriteret over det her, fordi vi hele tiden har delt børnetilskudet/børne- og familieydelsen ligeligt - vi sætter dem ind på Majas konto. Så trigger det mig at den, der har bopælen får et personligt fradrag. Jeg synes virkelig vi bliver stillet forskelligt som forældre. :bræk

Opvejer fradraget for betalte børnepenge enlig forsørger- fradraget?.
DEBAT
Valgt til som enlig?
Torsdag 15.mar 2018 18:01
Jeg har lige nu..og måske lidt flere gange egentlig også - oplevet noget lidt spøjst - at blive "valgt til" som enlig mor - fordi slænget her i huset bare er Maja og jeg {) .

Vi fylder ikke meget, giver et godt indspark i en både voksenflok og børneflok, så vi bliver inviteret til mange ting - også noget som vi måske ikke helt var blevet inviteret til som mor-far-barn-familie måske.

Igår blev vi inviteret på en uges flodbådsferie med turen betalt - vi skulle bare komme frem til destinationen, der var lige plads til os to smuksakker - også endda i vores egen kahyt med bad og toilet {)

Oplever I også at blive valgt til fordi I måske "bare er jer/dig"?

Jeg mener på sådan en måde at det ikke er en ynkelighedsinvitation, men en reelt velment invitation om at jeres nærvær er ønsket?.
DEBAT
Børnebidraget - netto?
Torsdag 03.aug 2017 10:11
I vores "skilsmissefamilie" har vi valgt at gøre hele pengedelen lidt anderledes end mange nok gør.

Alle børnepenge + børnebidrag indsætter vi på en fælles konto, som vi begge har kort til. Vores datters tøj, gaver (gives fælles) og abonnementer a la pandaklub/årskort betales fra den konto.

Børnepengene er nemme at indsætte men selve bidraget har vi ikke helt regnet ind i endnu. Vi vil nemlig ikke indsætte hele bidraget, men kun den del man netto får ud af at trække det man kan fra i skat.

Men hvad er det beløb?

Vi overvejer 2 muligheder:

1) At gå ud fra normalbidraget på 1333,- hvoraf man kan få fradrag for de 1180 - hvad har man så i "hånden" som bidragsyder?

2) at gå ud fra forhøjet børnebidrag pga. indtægt - 2513 hvoraf man kan trække 2360 fra i fradrag - hvad har man så ca. i hånden som bidragsyder?

Ved forhøjet bidrag svarer barnet skat af det forhøjede (hun er 4 år :D  ) Det har vel i praksis ingen betydning vel pga. hun vel har ret til at tjene noget uden at svare skat det op til et vist beløb ikke?

Hilfe :D
Nogen af jer må have prøvet noget i den her retning eller vide noget om det ik?..
DEBAT
Forskel på singlemor og delemor?
Onsdag 16.aug 2017 19:35
Kort og godt, hvordan definere i forskellen på singlemor og delemor i den kategori man putter sig selv i ved oprettelsen af profil?
Jeg er vel begge dele, i og med jeg deler barnet med hendes far, og er alene?

Jeg vil jo nødigt starte ud med, at udgive mig for at være noget forkert  Ikke det store dilemma bevares, men undrede mig lidt alligevel{)

Noget helt andet : Jeg tror ikke helt jeg forstår debat systemet herinde, er der ikke sådan en oversigt, så man kan se kategorier og underkategorier, eller er jeg bare for tungnem til at finde ud af det?.
DEBAT
Nye venner/veninder. (Nordsjælland.)
Tirsdag 13.jun 2017 05:12
Hej
Jeg er en enlig mor til 3 drenge på 7, 10 og 14 år. Vi bor pt. i Græsted ved Gilleleje/Helsinge. Vi elsker dyr og naturen m.m.
Jeg har næsten ikke noget netværk og kunne godt tænke mig at få kontakt til nogle søde positive skønne mennesker. Gerne med børn.
Så bor i i området høre jeg meget gerne fra jer. :)
Med venlig hilsen
Lene.
DEBAT
Andre netværk??
Fredag 09.mar 2018 14:34
Kære alle sammen

Den anden dag fik jeg fortalt min far om Single+, da pigerne og jeg lige har været i sommerhus med en flok plussere.

Min far er 67 år ung - slet ikke gammel på nogen måde. Går til rockkoncerter, er sund og rask og egentlig nok i samme gode form som for 15-20 år siden, kvik i pæren, fisker, går lange ture hver eneste dag og endnu længere i weekenden og sindssygt glad for naturen. Men han gider til gengæld ikke dating eller vilde byture og den slags. Det skal være stille og roligt og hyggeligt - ikke noget "smart". Han er meget alene og kunne godt bruge et netværk som Single+, men som han siger: "Det er nok nødt at være noget, hvor de ikke er for unge". Uden at støde nogen, så er vi nok der, hvor det skal være efterlønnere eller andre "nypensionister" + 10 år. For omvendt er han på ingen måde gammelmand med stok og til bridge eller hjemvendt fra en bustur til Harzen med tasken fyldt af skrækkelige souvenirs (ingen fordomme her, nej nej - men håber I forstår). Han er lige midt imellem. Og det skal være mere netværk end bare en vandreforening, som jo ligger lige for. Noget hvor man måske også mødes til en gang billard eller følges ad til et foredrag. Han bor nær Århus.

Jeg vil gerne hjælpe min far til et rigere socialt liv. Så jeg har lovet at skøjte lidt rundt på nettet. Ældresagen var ikke meget bevendt. Der er han ikke endnu. SÅ: Hvis nogen kender til noget, som jeg kunne undersøge - så vil jeg sætte stor pris på et hint :) Tusind tak..
DEBAT
Gaver mv par vs single
Lørdag 26.aug 2017 18:34
Et emne man også rigtig tit taler om...

Min veninde og jeg sad forleden og snakkede om, hvis man skal til bryllup, konfirmation, barnedåb, alm fødselsdag osv og man gir et beløb man altid har givet som par... skal man så stadigvæk som single/alene gi samme beløb eller er det ok, at gi det halve ?

Og hvis man er inviteret til middag med fri bar med flere vennepar og den ene ikke drikker mere end et glas vin til maden, skal man så stadigvæk bare smile og betale fuld pris ?

:D.
DEBAT
True North Camps
Torsdag 27.jul 2017 23:12
Vil bare lige give min varmeste anbefaling til Nicolai Moltke Leth´s True North og deres ungecamps. Min den ældste har nu gennemfært niveau 2, og er vokset fuldstændig vanvittigt i sin udvikling.

Min datter har gennemført niveau 1, og har fået en bevidsthed og en modenhed i hendes måde at tænke på. I sær med integritet og empati har gjort stort indtryk!

Synes de er mega geniale!

De er lidt dyre, men man kan søge hjælp hos legater, hvis man er enlig :kiss).
DEBAT
Mangler et værelse i Birkerød
Onsdag 14.mar 2018 19:09
Min søde datter på 17 har valgt at læse STX på Birkerød Gymnasium og er grundet rekord stort antal ansøgere, ikke optaget på kostskolen og heller ikke på pre-IB, der var grunden til hendes valg af gymnasie. Nu mangler hun et godt værelse i Birkerød, gerne hos en stabil og sød familie/S+  så hun kan starte på STX og søge ind på IB næste år, som er hendes plan.  Hun er en rolig , ikke rygende, glad,social og sød pige, der snart har boet 1 år hos en værtsfamilie i USA, hvor hun har gået på High School, som afsluttes her  i juni. Jeg ved ikke i skrivende stund hvor længe det drejer sig om, men forventeligt ca 1 år ,men eventuelt længere, afhængig af om der bliver plads på kostskolen. Det kunne være en fordel for den der udlejer  feks at kunne  få passet børn i weekenden, eller at der er tryghed hos enlig ældre forældre ved at der bor en i huset  eller lignende, så begge parter har fordel.  Er der nogen her der kender nogen der kan hjælpe?.
DEBAT
S+ shop
Fredag 05.jan 2018 18:29
I gamle dage..... ja' der var en S+ shop og vi var flere der havde lækre flecce trøjer, t-shirt og havde også s+ reklamer på vores biler.
Men hvad der blevet af den shop ?
Der må være et restlager.
DEBAT
At være god ved sig selv
Torsdag 08.feb 2018 14:55
Jeg kunne godt tænke mig en tråd, hvor vi skriver alle de gode ting vi har gjort for OS SELV, siden vi blev alene. Og det kunne jeg fordi, jeg syntes, det er inspirerende :)

Jeg starter:
Økonomisk:
Lærte at styre økonomi og lagde budget og ser nu der er ved at blive lidt overskud til sjov, efter en hård periode- Oplever min egen sliden og slæben har været besværet værd og nu bære lidt frugt. Er flov over at først lære det så sent i livet, men stolt af jeg lærte det relativt hurtigt og nu har styr på det. Har endda sat lidt tøse-lommepenge af til mig selv hver måned ;)

Personligt:
Er blevet mere tydelig og klar i mine egne grænser, både som opdrager/forældre og som ven/veninde/familiemedlem/og en dag måske partner igen.
Da jeg boede med min X var han "bad Cop" og jeg var "good cop" og DET duer ikke når man har sønnen alene, så på med En Bad-Cop hat, der føltes som om den SLET ikke fandtes i min str. Og finde min egen måde at være tydelig voksen på.

Helbred:
Startet på fysioterapi, passer mine nyere sunde vaner, jeg indarbejdede med en kæreste jeg havde lige efter min skilsmisse i halvandet år. Sørger for at passe dem, selvom det heller ikke fungerede med den kæreste, og selvom alle opskrifterne minder om ham.
Prøver at lære at meditere, får ihvertfald hvilet lidt mere
Har været til ansigtsbehandling, og vil bestille noget massage også snart.

Socialt:
Den er stadig enormt svær, men var til mit første S+ arr. i sidste weekend, som jeg selv oprettede, og fik taget hul på den grænse i mig selv, med at bare troppe op overfor helt fremmede mennesker......Prøver at komme med til lidt flere arr. Tror det er godt.
Rækker ud til mine venner og veninder og prøver at være ærlig om hvor svært det hele er (2 brud i træk, gør det ALDRIG igen) Prøver at komme ud selvom jeg føler mig ret trist og deprimeret, kæmper for at hive mig selv op igen. Der kommer jo ikke nogen og gør det for mig.....Men vil klappe mig selv på skulderen over at jeg ihvertfald gør NOGET ved det.

Praktisk:
Har fået ordnet en helvedes masse praktiske ting. Det er rimelig god terapi, for så kan man da glæde sig over det bagefter, og så er der det mindre at være modløs over.......

Hvad har du gjort af gode ting for dig selv, siden du blev skilt?.
DEBAT
"Den flyvende tallerken"
Onsdag 13.dec 2017 16:36
Hej Single-Pluser,
Jeg tænkte om det kunne være nogen som kunne være interesseret i at lave en mad-klub som primært handler om at lave mad fra udlandet..
Endvidere kunne man snakke omkring alle aspekter om at være Single-forældre ...
Jeg kunne forstille at det kunne være et arrangement én gang pr. måned på en fast hverdag ..

HVEM ER FRISK ?

Ser frem til at høre fra jer

/Silverflame.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 14 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo