Bliv medlem

Enlig far, men ikke nødvendigvis alene

Er du blevet singlefar, weekendfar eller har du fået bonusbørn? Andre enlige fædre har samme udfordringer som dig selv, og vi vil gerne have dig med i klubben. Deltag i vores debatforum, hvor der er plads til både mandehørm og seriøse snakke om skilsmisse og om singlelivet med børn. Du kan også være med til de mange arrangementer for enlige forældre med og uden børn.

Aktuelle debatter om livet som enlig far

Enlig forsørger.. Noget der undrer mig.
Lørdag 23.feb 2019 12:41
Som samværsforældre skal man betale børnepenge til bopælsforældreren, med mindre der er en fordeling af børnene som er 50/50. Jeg er med på at begge forældre selvfølgelig bidrager til børnenes liv, men hvorfor får bopælsforældreren enlig forsørger tillæg? Man er vel ikke enlig forsørger når man modtager penge fra den anden forældre?.
DEBAT
Netværk Græsted, Gilleleje, Helsinge og omegnen.
Onsdag 25.jul 2018 13:02
Hvem her inde fra bor i området?

Jeg er en enlig mor til 3 drenge på 8, 11 og 15 år. Jeg er 41 år. Jeg ville se om der er andre her i området, der har tid og lyst til at ses. Både med og uden børn.
Jeg er en kvinde med et meget stort hjerte. Elsker dyr og naturen. Andre interesser er bl. rejser, fotografering, musicals/taeter og oplevelser.

Håber at høre fra jer.

Mange sommer hilsner fra

Lene.
DEBAT
Delte børnepenge
Tirsdag 09.apr 2019 08:51
Vedr det nye initiativ omkring deling af børnepenge mellem bopæl/samvær forældre ved 7/7 og 6/8 ordninger, er der nogen som ved om det ER vedtaget/sat ikraft?.
Og om man i givet fald skal søge aktivt om det som samværsforælder, eller om udbetaling kommer til at ske automatisk?.
DEBAT
Økonomi når barnet fylder 18.
Mandag 24.sep 2018 19:03
Hej.
Datteren er på vej til de 18 og exen forventer et vist cashflow som underhold af hendes udgifter til vores fælles datter i år fremover.

Spørgsmål: hvorledes har I hver især indrettet jer?
Ophører børnepenge til ex, når barnet bliver myndig og bliver det til lommepenge til barnet eller hvad ?.
DEBAT
Ferie sydpå til sommer med børn?
Søndag 20.jan 2019 03:46
Hejsa 😀 Jeg er ret ny I alt det her single og enlig forældre halløj, selv om det er et år siden jeg blev skilt.

Jeg går med en tanke om at rejse sydpå med mine børn til sommer. Et sted hvor der er noget for begge pigerne, for så får jeg lidt mig-tid. Jeg vil nemlig også gerne have ferie 😎
Jeg kunne godt tænke mig at rejse med ligesindede. Jeg ønsker ikke at være bundet til faste aftaler, som fx udflugter, spisning mm hver dag. Det er noget jeg vil tage stilling til, når jeg er dernede. Men tænker det kunne være hyggeligt at rejse med flere og evt gøre nogle ting sammen eller bare sludre ved poolen med en drinks i hånden 😉 Jeg har dog også en plan B, da 2 veninder har tilbudt, at jeg bare kan rejse med dem (mand og børn), men det har jeg ikke lyst til. Så vil jeg hellere bare rejse alene med mine børn. Er der nogen som går med samme tanke? Eller har gode erfaringer, som de vil dele ud af? 🤔.
DEBAT
Udgiften af et år på efterskole.
Fredag 12.jul 2019 12:37
Jeg var i Familieretshuset 24.06.19 jeg blev spurgte til om jeg vile hjælp med udgiften til efterskolen. Jeg spurgte moren hvad udgifter hun havde i forbindelse med barnet i det år hvor barnet vil gå på efterskole. Hvorpå hun svar kr.4500 om måneden. Jeg siger at jeg synes det er rimligt at vi deler udgiften lige over. Jeg forestiller mig at sætte børnebidrag op til det halve af udgiften. Men har lige fået en sms hvor der forventes at jeg betaler det halve af efterskolens regning plus børnebidrag.
Er der nogen der vide hvor jeg står med hensyn til loven?
Er jeg hel ved siden af moralisk?.
DEBAT
For mange bekymringer..
Fredag 19.jul 2019 06:02
Hej alle.

Bom.. titlen som alene-far er blevet tildelt mig og aner ikke, hvordan jeg griber den an. Det er med stor sorg fra min side, at denne titel blev en realitet efter 11 år og med et resultat af to højtelskede drenge på 3 og 8 år som jeg forguder. Som ambulance-mand er jeg vandt til at redde - men her måtte jeg erkende, at man ikke kan redde, når man ikke vil reddes og dermed måtte forholdet til min x ophøre. En erkendelse der gjorde meget ondt, da jeg elskede familielivet med mor+far og børn.

Men mine elskede drenge har jeg altid og vi skal skabe et nyt liv, nye værdier og med nye vinkler på familielivet. Men det skræmme mig.. Hvordan undgår jeg, at børnene savner kernefamilie-livet, bærer sorg eller generelt savn?

Mit netværk er desværre ikke stort, så et nyt skal bygges op for børnene og jeg..
DEBAT
It person søges
Torsdag 28.feb 2019 14:50
Hejsa
Mine IT fag kundskaber er ikke store.
Jeg har noget musik som jeg gerne vil sætte til mit trådløse netværk..
Det ser ud som om jeg har to netværk, når jeg går ind under indstillinger.
Jeg har apple produkter og Yousee netværk.
Jeg har et 5 G og et andet net hvor der ikke står 5 G , men de første bogstaver er de samme, så dete r mit net.
Spørgsmålet er det samme adgangskode til begge trådløse net?
Hvis ja, hvorfor kan jeg ikke logge på det net hvor der ikke står 5 G på? Er det fordi mit udstyr fra apple er for gammelt eller er der en anden grund..
DEBAT
Singleforælder og pasningsmuligheder
Mandag 24.sep 2018 22:15
I de år min (ex)mand og jeg har været gift, så har hans 2 sæt forældre været de oplagte børnepassere, bedsteforældre - altid på pletten.

Min far (min mor er død) er ikke sådan en børne-minded type. Han er nok mere far til mig end han er morfar til Maja :D puha, sådan nogle små størrelser - hvad siger man til dem?? :D det er nemmere med mig - barnet på 40 - at råde om følelser, økonomi og hus/have.

Da vi blev skilt, havde min far noget alvorligt, men kærligt på hjertet. Han vidste jo godt min hverdag kunne være presset som enlig forælder - han ville gerne hjælpe. Hente Maja i børnehave, passe hende - et eller andet.

Det her er altså store ord for min 67 årige snedkerfar som ikke ved hvad han skal stille op med en 5 årig og en perleplade :D

Det har ikke været aktuelt. Mine (ex)svigerforældre tager Maja uanset om det er hendes far eller mig, der spørger - og hendes far og jeg hjælper altid hinanden, så det praktiske har ikke været et issue.

Men...på onsdag.. dér skal hendes far og jeg til et forældermøde om skolestart. Det varer kun halvanden time - lige midt i aftensmaden. Min far bor 10 minutter fra os. Majas bedsteforældre bor 45 minutter væk. De skal altså ikke køre så langt hver vej for at passe Maja i 1,5 time. Skulle jeg spørge min exkæreste eller naboen? Min exkæreste kender hun jo og er jo selv far og rigtig sød. Naboen en ældre dame, som jeg bare kan mærke Maja ikke er så vild med. Naboen virker stram, men er det ikke.

Pludselig kom jeg i tanke om morfar. Jeg endte med at spørge Maja om hun ville passes af naboen eller morfar mens mor og far er til møde. Så ville hun gerne passes af morfar :D Mit hjerte smeltede næsten.

Min far blev meget meget stolt over at blive spurgt :D Han var klar med det samme :D Han havde også en snak med Maja: "Det vil jeg glæde mig til - du må fortælle mig hvordan det foregår her i dit og mors firma".{)

Jeg vil gerne have Maja har et forhold til morfar. Han er bare ikke den der type, der er skide god til de mindste, til bleer, til børn der ikke kan snakke. Men nu er hun 5 år og jeg tror de kan komme meget godt overens :D

Det føles faktisk lidt godt, at tage imod den hjælp jeg bliver tilbudt. Det føles også lidt godt, at give morfar lov til noget han gerne vil, men som ikke rigtig har været aktuelt før nu. Jeg synes egentlig grundlæggende, at selvom de to - Maja og morfar - begge er lidt ude af deres komfortzone, og hellere hver især  vil klippe hæk og lave rullinger, så har de to meget godt af at vænne sig lidt til hinanden :D

Er du god til at gøre brug af dine pasningsmuligheder?.
DEBAT
Det er ikke exens dag idag
Søndag 19.aug 2018 12:11
Denne tråd skal naturligvis ligge under samarbejde, for intet er jo vigtigere end det gode samarbejde [cool]

Majas far skrev igår han gerne ville have hende nogle dage her i min samværsuge - selvfølgelig må han det :engel

[img]large1534671952_121747.jpg[/img]
Held og lykke med at få styr på det her garn (: 

[img]large1534672608_121747.jpg[/img]
Han må trække "hjælpeløs enlig far med hundeøjne"-kortet oppe i børnehaven, så kan han sikkert få en kvindelig pædagog til at forbarme sig og lave en hestehale eller hvis han giver den hele armen - så en fletning :D


Nå, men nu hvor hans dag var startet SÅ godt, tænkte jeg at jeg ville gøre den bedre. Det er jo pudsigt, at når man pakker sine flyttekasser og flytter ud af den fælles bolig, så tager man kun sine yndlingsting med sig. Mikkel og alt muligt skrammel fik lov at stå her og grine, så nu har jeg hjulpet lidt.

Hvem drømmer ikke om at få en flyttekasse fyldt med afskudte patronhylstre, et gammelt ræveskind, de grimme opsatser, de udrangerede fiskestænger, regnjakker og en mølædt Mikkel i fuld figur??

[img]large1534671924_121747.jpg[/img]


Man skal værne om det gode samarbejde ikk :engel.
DEBAT
Inddrivelse af børnebidrag
Fredag 07.jun 2019 09:59
Til orientering

ombudsmanden.dk/find/nyheder/....
DEBAT
Single og allerede træt af diverse dating app mm.
Torsdag 28.mar 2019 08:16
Hej alle Singler,
Jeg ved ikke om det er fordi man er blevet ældre, og dermed mere mærkelig på visse punkter ]) Men jeg blev som sagt skilt for over 1 år siden, og følte at jeg her for nogle uger siden gerne ville begynde at udforske dating markedet igen.
Og da jeg igennem de sidste 10 år har været i forhold, så var der jo en masse nye ting på markedet som jeg ikke kendte til da jeg sidst var single. Nu findes der jo alt fra Tinder, Happn, scor.dk og Dating.dk. (sidstnævnte fantes også sidst jeg var single) ;)

Men jeg må indrømme, at nu har jeg givet det et forsøg på nogle af de ovennævnte dating sider/app. og ved ikke om det bare er mig, men jeg synes at det hele virker utrolig overfladisk, og på ingen måde tiltagende.
Jeg kan godt se formålet med disse dating app, og det er bestemt på ingen måde noget negativt mod det, eller dem som synes at det fungerer fint.

Jeg er måske bare lidt gammeldags, og foretrækker "overraskelses momentet" ved at møde en ny pige, fremfor noget som er opstillet, og som man føler at man bliver udstillet ligesom i et butiksvindue. :p
Men som jeg også sagde til en kollega, så har man prøvet det, og fundet ud af det ikke fungerer :)

Men lad mig høre hvad jeres erfaringer er på det område, og hvad i har oplevet på godt og mindre godt.

Kh. Thomas.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 0 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo