Bliv medlem

Singleforældre og børn mødes her

På singleplus.dk handler det om socialt netværk med andre enlige forældre og børn. Her mødes ligesindede, som er blevet skilt eller er på vej igennem en skilsmisse med børn. Vi mødes fx til udflugter og aktiviteter, og vi arrangerer sommerferier, singlerejser med børn og singlecamping med børn.

Aktuelle debatter om livet som enlig forælder

At forstå sine børn...og måske andres børn
Søndag 12.jun 2022 20:54
Jeg har lige haft en aha-oplevelse..som jeg nok troede kun var singleforældre forundt.
Siden jeg blev skilt har jeg har en helt grundlæggende følelse af (desværre affødt af erfaring), at det kun er én selv som forælder (og den anden forælder) der har en helt forståelse af ens barn og ens barn behov. Andre mennesker er for det meste forstående overfor eget barn - men ikke andres. Enhver so synes bedst om sine grise......

Da jeg var gift, tænkte jeg ikke meget over dette. Vi havde aldrig problemer om børneopdragelsen.
Jeg blev efter skilmissen lidt overrasket over at nogen mennesker havde en mening om min børneopdragelse - på en anden måde end de havde da man var "2" derhjemme.

Jeg synes man står mere på mål - og bliver stillet til regnskab for - sin børneopdragelse som enlig forælder end som "Sammen".

Det viser sig så ..... at det samme har min svigerinde lige oplevet. Min bror er udsendt og min svigerinde har lige været alene afsted på ferie med sin bror (som ikke har børn) og hendes far (som er længe siden har haft små børn) . Min svigerinde havde deres/mine fasterbørn på 1½ og 4 år med. Helt grundlæggende har hun en forståelse af at hendes far og hendes bror elsker og forstår de små. Børnene er helt almindelige børn, der hverken stikker ud til den ene eller anden side.

Det gjorde ondt at erfare at jovist elsker de 2 voksne de små..men forstår dem gør de ikke. Spisetider, uro i kroppen, sult og træthed.

I praksis betyder det, at når de små ikke reguleres/afrettes efter de voksnes behov, så må der være noget galt med enten barnet eller moren (min svigerinde).

Men altså..de er jo bare børn..

Min svigerinde var så ked af det bagefter. Havde slet ikke regnet med den der manglende viden/forståelse hos de voksne i forhold til børnenes behov. Det er første gang hun har været alene afsted med sin far/bror efter hun selv har fået børn. De har ellers et kærligt forhold i mellem sig.

Jeg tror at når man er enten single eller på egen hånd (når nu min bror er udsendt) så er man mere udsat for andres fordømmelse. Den diplomatiske tilgang er at erkende at man selv er mere modtagelig for de himmelvendte øjne og andres meninger og at man måske kunne have gjort mange ting bedre. Det ville være det politisk korrekte - at pege det indad. Men jeg vover pelsen og påstår at andre mennesker godt kan føle sig kaldet/ekstra foranlediget til at have en mening om "os", når det kun er én forælder der står for opdragelsen og ikke 2.

Jeg har oplevet det samme med mig og mit eget barn. Jeg synes godt jeg kender den følelse min svigerinde kom hjem med.

Jeg har ikke haft de store problemer med mit barn. Hun er den fredselskende type som jeg selv er. Det kan godt trykke på nogle knapper hos kærester eller andre. Måske mest hos dem der selv kæmper med deres barn. En lyst hos den anden til at kritisere/til ikke at forstå, når nu det ikke er ens eget barn.

Jeg oplevede ikke helt den slags fordømmelse/haven en mening om hinandens børneopdragelse, da Majas far og jeg var sammen. Jeg føler lidt at man som enlig forælder står mere på mål for ens børneopdragelse/valg.

Er det noget I kan genkende?

Jeg vover tråden selvom jeg er meget bevidst om at de fleste herinde har en alder, hvor det er længe siden man har haft små børn. Som enlig foælder synes jeg man er lidt mere udsat for andres mening - lidt mere alene på skansen..
DEBAT
Netværk - Roskilde+Børn født ca april 2021
Fredag 25.nov 2022 10:59
Jeg søger et netværk i Roskilde med andre der har børn fra ca april 2021 og evt også har et sparsomt netværk og mangler støtte til fx indkøb, madlavning, oprydning i løbet af ugen. Er selv fra 1980:).
DEBAT
Kalder single plusserne i det nordjyske
Lørdag 18.mar 2023 19:35
Jeg har pga et rigtig skidt forhold, valgt at rykke mine skønne børn og jeg fra Kbh til Aalborg pr. 15.4, så helt nyt netværk skal laves :o)  så jeg tænkte på om der var nogle på denne fantastiske side, der er i det nordjyske?.
DEBAT
Aktive i slut 20’erne start 30’erne
Onsdag 09.nov 2022 18:21
Hej med jer.

Jeg har ad nogle omgange været herinde og kigge og se mig omkring. Jeg er en mand i start 30’erne, der for nyligt blev single. Med mig har jeg en dejlig dreng på 3 år. Det er en helt ny verden for mig - både at være alene, men også “alene-far”. Jeg er ikke bange for min rolle som far, men efter flere års meget usundt forhold, hvor jeg både har tabt mig selv, men også alt det, jeg fik bygget op inden (omgangskreds osv) er alt væk. Jeg har forsøgt at række lidt ud, men jeg kan godt se, at tingene bare ikke er, som de har været før. Tilbage står jeg lidt alene, i en by jeg ikke kender, uden kontakter, familie eller lignende. Det er ret trist, at komme til indrømmelsen, at man egentlig føler sig ensom - mest af alt fordi jeg ser mig selv som en social person med gode værdier og respektivt arbejde. Min søn er ligeledes den dejligste og gladeste dreng, der elsker andre børn og når der er fart på.

Mit spørgsmål er, hvor mange aktive medlemmer fra storkøbenhavn er der herinde i alderen 25-35 år? (Som læser med her).
Jeg kunne vildt godt tænke mig at komme lidt ud igen med min søn og måske også uden. Deltage i nogle sociale arrangementer, arrangeret privat, men også andet. Faktisk bare møde nogle mennesker.
Jeg ved det gør det lidt svært, når jeg står som anonym (oliver er ikke mit navn, bare for at gøre det klart fra start) men lige pt. vil jeg rigtig gerne mærke efter først, inden jeg åbner helt op. Jeg synes, det er lidt grænseoverskridende, hvis man kan sige det sådan.

På forhånd tak..
DEBAT
Grøn her
Lørdag 28.jan 2023 11:10
Hej derude.
Jeg er ny her. Har hørt godt om stedet, og vil prøve dette netværk af, til gode råd  om at være singleforælder mv., og evt sociale ting. Jeg skal vist bare lige lære at manøvrere i dette site.
Hvordan får man bedst gavn af dette netværk? Hvilke muligheder benytter I?Og kan det passe at ens foto ikke ses i ens profilforside.? Hvad gør jeg forkert? Altså ikke generelt, men ift foto????
Vh Jakob.
DEBAT
Hvordan med det der "single"?
Lørdag 19.nov 2022 17:37
Jeg tror på, at vi som mennesker langt henad vejen spejler os i andre for at forstå os selv, jeg ved helt sikkert at jeg gør.

I den forbindelse er jeg lidt nysgerrig på, hvad andres single erfaring og indstilling i grunden er.
Det jeg her tænker på, er dels i hvor lang tid andre har været singler, hvordan de har det med at være single, om de der stadig er det er det grundet et bevidst/aktivt valg og om hvordan oplevelsen af omgangskredsens indstilling til det er.

Jeg har en idé om, at det for nogle måske kan være et delvist tabubelagt emne og derfor er anonyme kommentarer selvfølgelig velkomne 😊

Personligt har jeg været single i 15 års tid, med et par enkelte flirts for en del år siden. Jeg har det egentlig meget godt med det, hvilket også er grunden til, at jeg ikke har gjort/gør noget for at ændre det.

Selvfølgelig kan jeg da godt indimellem tænke at det kunne være rart med en at flette fingre med på julemarkedet, i skoven, på stranden osv, men i sidste ende kommer jeg altid frem til samme konklusion: jeg er ikke villig til at give nok af mig selv til at det ville være fair over for en partner.

Hvad med dig?.
DEBAT
Debat leg
Torsdag 15.sep 2022 21:21
jeg genstarter en gammel debat leg  GO!


Man skyder tre spørgsmål fra hoften - kategorier vælger du selv. Spørgsmålene går på at lære hinanden at kende. Så vær kreativ og lad nu vær med de flade "Hvad laver du spørgsmål"

Når man har svaret på en runde kan man stille nye.
Det kommer med garanti til at blive lidt rodet - men prøv
Vi leger bare

1)  Hvilke musik sætter du på når du er alene?
2) Hvordan ser din morgenrutine ud?
3) Hvilken krydderurt foretrækker du i eller på din mad.
DEBAT
Hurtige fra hoften
Onsdag 18.jan 2023 19:27
En lille onsdags leg  Genstart

Man skyder tre spørgsmål fra hoften - kategorier vælger du selv. Spørgsmålene går på at lære hinanden at kende. Så vær kreativ og lad nu vær med de flade "Hvad laver du spørgsmål"

Når man har svaret på en runde kan man stille nye.
Det kommer med garanti til at blive lidt rodet - men prøv
Vi leger bare

1)  Hvilke musik sætter du på når du er alene?
2) Hvad bestiller du på café ?
3) Hvilken app hader du mest ?.
DEBAT
Foredrag
Mandag 20.feb 2023 14:45
Torsdag den 23. Marts arrangerer alt for damerne en aften om økonomi.
Jeg kan ikke finde ud af at linke. Måske andre kan. Det koster 250 kr og foregår i kbh. Er der nogen der har lyst til at deltage?
Kh Pernille.
DEBAT
Indienstur 2024?
Fredag 17.mar 2023 16:26
Forleden rendte jeg ind i en hyggelig snak med en anden S+'er om hvordan det er at rejse rundt i Indien. Og selvom jeg igen-igen-igen lovede mig selv, da jeg sidst tog hjem derfra, at NU ville jeg ikke dertil igen, så blev mit dikkeværk sat i voldsomme bevægelser af snakken og her sidder jeg så og skriver dette.

Han og jeg havde også lige oppe at vende, at det jo KUNNE være, at der var andre en vi to, der kunne tænke sig at indtage noget af landet. Det er bare ikke lige det letteste land at rejse rundt i. Indien er ikke let. Indien er ikke ændret fordi vi kommer som turister med en masse penge. Utallige rejser til mange destinationer i Asien over små 40 år har vist , at alle andre lande end Indien laver om på sig selv. Betonhoteller ved strandene, restauranter den lokale befolkning ikke selv har råd til at spise på, liggestole der skal betales for, dansk mad diverse steder etc etc. Indien er hvad det er , take it or leave and I love it and I hate it. Indernes logik, infrastruktur, kaotiske gadebilleder, støj, røg, larm, testing-testing-testing alles indre rummelighed; det er der alt sammen. Læg dertil, at man som single kvinde ikke bør være alene; i hvert fald ikke når mørket er faldet på.

Så ... jeg spørger lige om der måske kunne være nogle her fra kanalen, der kunne tænke sig en ordentlig en på opleveren sammen med andre gode med- og udenlemmer her på kanalen? Jeg gider godt stå for at arrangere en masse af det og har allerede været i kontakt med "nogle derovre" for ligesom at prøve at strikke en rimelig plausibel pris frem. Dem kommer jeg med, når "debatten" er oprettet. 

For mig at se er der 2 åbenlyse "veje at gå". Det sunde og grønne syd krydret med hektiske små og store byer eller en mere kulturelt anlagt tur i Rajastan med mindst lige så meget indbygget almindelig kaos for dette land.
Jeg vil absolut stemme for en rundtur i Rajastan af en varighed på 14 dage. Hvis man er Speedy Gonzales og stort set ingen ferie har på kontoen. vil man godt KUNNE nå en rimelig god tur på 14 dage alt incl, men jeg vil ikke anbefale det, for man vil have brug for ferie, når man kommer hjem. Så mit forslag er absolut, at man tager 3 uger med sig alt i alt idet der er 2 rejsedage indlagt. Afstanden er den samme som til fx New York.

Min tanke er, at vi kunne flyve til New Delhi hvor vi lejer en A/C minibus med chauffør til en fast pris. Det har jeg prøvet før og på den måde har vi bil med chauffør til vores fulde rådighed i fx alle 14 dage mens vi bare kan nyde udsigten, gode snakke, pjat og plat, læse eller holde indre ro via podcast, lydbog, musik whatever. Vigtigst af alt er, at alle - når som helst og hvor som helst - skal kunne trække sig til sin egen private sfære. Vi skal heller ikke love hinanden, at vi altid følges, spiser de samme steder, ser de samme ting etc. . Selvfølgelig vil der være must see highlights i alle byer, jeg har plottet ind og dér kan vi ikke splitte bilen op i to halvdele. Så nogle få aftaler om bestemt tid og sted vil der selvfølgelig være ift disse highlights..
DEBAT
Omtale af den anden forælder?
Lørdag 01.apr 2023 16:07
Maja er snart 10 og vi har været skilt 5 år.
Herhjemme taler Maja meget om, hvad der foregår hos far og taler OM far. Altså - det er hendes anden hverdag, så det er "bare" historier fra hverdagen.
Det ligger implicit i samtalerne at jeg jo lytter, kommer med lyttelyde, kommenterer. Som Maja er blevet større og vi er "øvede i at være skilte" , kommer både Maja og jeg  også mere flere bemærkninger. I den lidt sjovere ende. Vi talte om penge den ene dag. Maja siger, at far er jo meget sjov med penge og jeg griner og laver helt automatisk en efterligning af det der meme med Leonardo Di caprio, der skøjter penge ud over havet med hænderne (Kender I den?)


Vi har også snakket om når hendes far kommer op og køre - (han har et levende følelsesliv {)  ) så kommer jeg med sådan en efterligning af ham og Maja griner - for det er præcis sådan han lyder.
Omvendt kommer han også med nogle bemærkninger om mig. Så vidt jeg ved - Aldrig ukærligt, aldrig forkert - og som jeg kender ham -  også lidt sjovt.


MEN hvis man var i bad standing med hinanden ville nogen af vores "ærligheder om hinanden" kunne tolkes meget konfliktoptrappende. Måsk særligt hør af "udenforstående". Eller ...hvis man var i den der kontekst hvor det handlede om politisk korrekthed, hvor det mest velansete vel er at være udelukkende neutral og anerkendende..... så er det også forkert af mig  - overfor Maja - at lave en Leonardo der fyrer penge af udover havet})  Og han skal heller ikke lave en joke om, at der ikke er en dato jeg har styr på {)

Jeg reflekterede lidt over dette emne inden jeg skrev det fordi jeg godt kan mærke jeg har et klassisk skilsmissebarn, der er optaget af hvordan mor og far har det - både hver for sig og med hinanden.

Er det OK at lave sjov med de anden forælder  - tænker hun- for hun er super loyal overfor os begge.

Jeg er ikke i tvivl om, hvad der passer hos os - hvad vores stil er, men jeg blev optaget af hvad I andre gør? Hvordan er det hos jer?.
DEBAT
Meditation program og praktisk info
Mandag 22.aug 2022 21:04
Kære alle.

Endelig er lokalet til meditation gået i orden og de sidste forberedelser og det økonomiske overblik mv begynder at tage sin form.

Det er lykkes os ved naturlig til/framelding, at få alle med, hvilket også gør det muligt, at lave nogle af de mest spændende meditationer, der findes (kræver mange)

Det praktiske:
Mit mobilnr.: 29 64 70 61
Adresse: Beboerhuset, Æblehaven 82, 4000 Roskilde
Du skal selv medbringe:
En god siddepude/hynde med til både gulv og stol.
Tæppe eller et liggeunderlag, efter behov (Det kan dog være farligt for koncentrationen at ligge ned under øvelserne :D)
Frokost.

Du får:
Kopi af det væsentligste basicinfo om meditation og øvelserne.
Kaffe, kage
The, frugt.
Mulighed for bagefter at stille spørgsmål eller dykke ned i evt. relaterede emner, hvis du ønsker og har tid/lyst/lejlighed
(Jeg har lokalet til kl 9:00 søndag morgen, så vi har den tid, du skal bruge :D)

Økonomi:
Fælleshuset - to store lokaler + køkken, koster 2000,- at leje (dep. udgør 500,-)
Resten går til vores fornødenheder - kage kaffe, kopier mv.
Det er ikke meningen, at jeg skal tjene på det her, så vi kan evt drikke de sidste penge op :D

Program:
Præsentation (15 min):
Hvem er giraffen? Hvad er der er erfaring og forventninger.i salen? Etik (dagens kontrakt og hvordan vi deler)

Teori (30-40 min):
Hvad er meditation?
Historie og grene af meditation. Kultur.
Hvad gør meditation ved hjernen?
Hvad kan vi bruge det til?
Hvor meget behøver vi mediterer?
Virker det?
Accepten af meditation som en slags "medicinsk" supplement.
Grænselandet imellem spiritualitet og videnskab.
Grænselandet mellem meditation og søvn,
Frekvens og hjernebølger,
Indlæring og forståelse
Single og Gruppeenergier

PAUSE (frokost 30 min)

Stillelegen (25 min):
Åndedræts meditation : Hvordan virker den? To slags øvelser.

Uroen (45 min sammenlagt - der kan lægges pause ind imellem pga meditationernes karakter):
Mentalisering: De guidede meditationer og "Det gule rum" (3 øvelser)
Musikmeditation: almindelig og lidt om trancemeditation med musik. (2-3 øvelser, heraf den ene en kombination af musik og mentalisering)

PAUSE m summen (10min)
Mantra meditation: Ord og Sandskridt (20-25 min)

Afrunding - forventninger og gruppedannelser (15-25 min)
Fri leg

Jeg glæder mig SÅ meget.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 0 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo