Bliv medlem

Singleforældre og børn mødes her

På singleplus.dk handler det om socialt netværk med andre enlige forældre og børn. Her mødes ligesindede, som er blevet skilt eller er på vej igennem en skilsmisse med børn. Vi mødes fx til udflugter og aktiviteter, og vi arrangerer sommerferier, singlerejser med børn og singlecamping med børn.

Aktuelle debatter om livet som enlig forælder

At forstå sine børn...og måske andres børn
Søndag 12.jun 2022 20:54
Jeg har lige haft en aha-oplevelse..som jeg nok troede kun var singleforældre forundt.
Siden jeg blev skilt har jeg har en helt grundlæggende følelse af (desværre affødt af erfaring), at det kun er én selv som forælder (og den anden forælder) der har en helt forståelse af ens barn og ens barn behov. Andre mennesker er for det meste forstående overfor eget barn - men ikke andres. Enhver so synes bedst om sine grise......

Da jeg var gift, tænkte jeg ikke meget over dette. Vi havde aldrig problemer om børneopdragelsen.
Jeg blev efter skilmissen lidt overrasket over at nogen mennesker havde en mening om min børneopdragelse - på en anden måde end de havde da man var "2" derhjemme.

Jeg synes man står mere på mål - og bliver stillet til regnskab for - sin børneopdragelse som enlig forælder end som "Sammen".

Det viser sig så ..... at det samme har min svigerinde lige oplevet. Min bror er udsendt og min svigerinde har lige været alene afsted på ferie med sin bror (som ikke har børn) og hendes far (som er længe siden har haft små børn) . Min svigerinde havde deres/mine fasterbørn på 1½ og 4 år med. Helt grundlæggende har hun en forståelse af at hendes far og hendes bror elsker og forstår de små. Børnene er helt almindelige børn, der hverken stikker ud til den ene eller anden side.

Det gjorde ondt at erfare at jovist elsker de 2 voksne de små..men forstår dem gør de ikke. Spisetider, uro i kroppen, sult og træthed.

I praksis betyder det, at når de små ikke reguleres/afrettes efter de voksnes behov, så må der være noget galt med enten barnet eller moren (min svigerinde).

Men altså..de er jo bare børn..

Min svigerinde var så ked af det bagefter. Havde slet ikke regnet med den der manglende viden/forståelse hos de voksne i forhold til børnenes behov. Det er første gang hun har været alene afsted med sin far/bror efter hun selv har fået børn. De har ellers et kærligt forhold i mellem sig.

Jeg tror at når man er enten single eller på egen hånd (når nu min bror er udsendt) så er man mere udsat for andres fordømmelse. Den diplomatiske tilgang er at erkende at man selv er mere modtagelig for de himmelvendte øjne og andres meninger og at man måske kunne have gjort mange ting bedre. Det ville være det politisk korrekte - at pege det indad. Men jeg vover pelsen og påstår at andre mennesker godt kan føle sig kaldet/ekstra foranlediget til at have en mening om "os", når det kun er én forælder der står for opdragelsen og ikke 2.

Jeg har oplevet det samme med mig og mit eget barn. Jeg synes godt jeg kender den følelse min svigerinde kom hjem med.

Jeg har ikke haft de store problemer med mit barn. Hun er den fredselskende type som jeg selv er. Det kan godt trykke på nogle knapper hos kærester eller andre. Måske mest hos dem der selv kæmper med deres barn. En lyst hos den anden til at kritisere/til ikke at forstå, når nu det ikke er ens eget barn.

Jeg oplevede ikke helt den slags fordømmelse/haven en mening om hinandens børneopdragelse, da Majas far og jeg var sammen. Jeg føler lidt at man som enlig forælder står mere på mål for ens børneopdragelse/valg.

Er det noget I kan genkende?

Jeg vover tråden selvom jeg er meget bevidst om at de fleste herinde har en alder, hvor det er længe siden man har haft små børn. Som enlig foælder synes jeg man er lidt mere udsat for andres mening - lidt mere alene på skansen..
DEBAT
Kvinder og økonomi
Onsdag 25.maj 2022 13:29
Som kvinder tjener vi lidt for lidt ift frisørpriser, beauty og andre ting, der bevirker at vi ikke minder HELT om Jette Gotlieb. Dette er sagt både med et gran af alvor og et glimt i øjet. Men i visse brancher ER der jo lidt på spil omkring ligeløn. Dét skal denne debat ikke handle om.

Den skal derimod handle om den måde banker handler over for enlige (kvinder) med til tider lidt trængt økonomi.
I mit netværk er der adskillige kvinder, som oplever at blive “jagtet” af banken ift … ja endda overtræk på 50,- hvor de hører fra banken STRAKS hvis der er omend bare et lille overtræk. Der er ingen særlig smidighed fra bankens side ift trængt økonomi hos fx en enlig mor og sygeplejerske. Både generelt, og ved lånoptagning, muligheden for boligkøb etc etc. Og måden banken kommunikerer på er også bare “fuld skrue” på retorikken; stemningen er ikke absolut løsningsorienteret men mere “du bør tage dig sammen”.
Kender du også nogen der oplever dette? Hvad er dit eget forhold til “rådgiveren”/sælgeren?
Og så er der jo hele problematikken omkring gebyrer, som banker opkræver ved “en fejl” - genelt - mindre gebyrer fx 300,- - eller meget større gebyrer ved bolighandler. Man skal som regel selv opdage “fejlen”. Og som enlig er man måske lidt ekstra udfordret her.
Jeg synes banker skal standse med at flå de små - og så tale ordentligt til alle - også enlige kvinder.
(OG i øvrigt - pension og investeringer er langt vigtigere end parfume og stiletter - enig; but you gotta live a little ;)).
DEBAT
Single minus?
Lørdag 18.dec 2021 15:05
Hej alle.
Jeg havde en idé om at single plus betød at det var et sted hvor mennesker der havde børn fandt netværk og lavede arrangementer og det var lige præcis derfor jeg meldt mig til.
Men, men, men, jeg oplever at 9 ud af 10 arrangementer er uden børn og resten for de med større børn.
Havde jeg bare misforstået konceptet helt?
Jeg har en datter på snart 4, bor i Ishøj og savner netværk i nærområdet. Jeg er selvfølgelig mobil.
God jul og godt nytår. 🎄🍾.
DEBAT
At øve sig i at bede om hjælp som enlig forælder
Torsdag 21.apr 2022 20:09
Jeg har idag taget imod noget hjælp jeg ellers ikke har taget imod før - og det har været en kæmpe lettelse.

Efter Majas far her i det nye år er flyttet væk her fra hvor vi bor, og jeg har Maja de fleste hverdage, er det blevet lidt sværere at hekse/omlægge mine sene dage. Min svigerinde har idag hentet min 8 årige datter efter skoleklub, fordi jeg havde så sent fri fra arbejde, at det alt i alt blev for længe hun skulle være alene hjemme efter klub idag.


Min svigerinde har de sidste 5 år, efter jeg blev alene med Maja mange gange sagt; "Bare sig til - jeg tager bare Maja med hjem - jeg kører lige forbi på vej hjem fra arbejde, du henter bare ude hos os".Idag er første gang jeg har bedt om hendes hjælp. 8| Det er sq så åndssvagt. :o) Jeg måtte altså komme ud over mine egne kvababbelser over at bede om hjælp og mine dumme tanker om at være til besvær og følelse af at jeg bør klare alting selv.


Jeg beder ellers kun farmor om hjælp. Hun bor dog 3 kvarter væk og arbejder selv også. Jeg ville ikke bede hende køre så langt for 2 timers pasning idag - selvom hun gerne havde gjort det.


Så jeg kom lidt ud over mine egne skæve følelser idag, bad om hjælp, fik den uden problemer. Maja har hygget sig, trivedes rigtig godt med hverken at skulle være alene hjemme uden at have lyst eller på "tvungen" legeaftale, men bare blive hentet af af min svigerinde og være sammen med sin fætter og kusine i eftermiddag indtil jeg hentede hende.


Kender I det med at have svært ved at bede om hjælp som enlig forælder?
Har I måtte øve jer? :).
DEBAT
Ideer til erhvervspraktik 9. klasse
Fredag 01.okt 2021 09:18
Min søn har lige skiftet skole. I processen blev han rykket op fra 8. til 9. klasse, fordi man mente, at han ville passe bedre ind i gruppen på det klassetrin.

Det betyder, at vi lige pludselig har travlt med at finde ham en praktikplads til uge 41!

Min søn går i specialklasse pga en mild grad af Aspergers. Han er meget kvik og lærenem, kreativ, god til computere og god med sine hænder, men også ret følsom over for fx støj og værkstedshumor (som han ikke forstår).

Han ved ikke helt endnu, hvad han vil arbejde med eller uddanne sig til - måske noget økonomi/handelshøjskole. Mit netværk er meget lille, og jeg har ikke selv ret mange ideer til, hvor han kunne spørge. Er der nogen her, der har forslag? Vi bor på Frederiksberg..
DEBAT
Har I en "vane" med feriefordeling?
Tirsdag 15.feb 2022 18:51
Har I en "sommerferievane" sammen med den anden forælder?

Hvad afgør hvornår I holder ferie? Hvad/hvem er I afhængige af?

Jeg spørger af nysgerrighed, fordi meget er ændret hos os, og jeg synes det kunne være meget interessant at høre hvor meget barnets skole-sommerferie vægter, hvor meget den anden forælder holder ferie med barnet og om I som forældre vil/kan dække sommerferieugerne ind?.
DEBAT
Debat leg
Torsdag 15.sep 2022 21:21
jeg genstarter en gammel debat leg  GO!


Man skyder tre spørgsmål fra hoften - kategorier vælger du selv. Spørgsmålene går på at lære hinanden at kende. Så vær kreativ og lad nu vær med de flade "Hvad laver du spørgsmål"

Når man har svaret på en runde kan man stille nye.
Det kommer med garanti til at blive lidt rodet - men prøv
Vi leger bare

1)  Hvilke musik sætter du på når du er alene?
2) Hvordan ser din morgenrutine ud?
3) Hvilken krydderurt foretrækker du i eller på din mad.
DEBAT
En lille startsnak
Tirsdag 08.feb 2022 16:44
Hej med jer :)

Hvor er det dejligt, at der allerede er interesse for dette. Jeg troede, at det ville være et longshot måske med enkelt tilmeldt, men nej :D  Fedt.

Jeg ved godt, at der er lang tid til, men alligevel vil det måske være smart lige at sige hej og komme med nogle tanker. En af grundene til at være lidt hurtigt ude er, at det er Påske og derfor vil de bedste steder blive lejet ud, så vi bør måske få lokationen i hus :) 

Jeg lægger gerne ud:
Antal dage: jeg har ingen grænse, men som udgangspunkt har jeg skrevet 9. - 17. april.
Forventninger: mere afslapning og ro end fest. At der er plads og rummelighed til forskellighed i hver enkelts sysler og dagsform. Det er jo ferie.
Hvor: I teorien er jeg ligeglad, hvor vi er. Dog foretrækker jeg natur fremfor by og skal jeg komme med et par bud, siger jeg ødegård i Sverige eller et par steder i Jyllands fede natur; gerne med skov og måske vand. Vi kan altid køre til by.
Økonomi: At vi splejser om det fælles såsom transport og indlogering og at vi alle smider et bestemt beløb i en fælles kasse til mad vi så køber ind fra.
Måltider: Måske stile efter at spise sammen om aftenen men at morgenmad og frokost er lidt ad hoc.
Hvor mange: hellere lidt få end for mange. gerne 5 - 7 ... 10 max
Indkvartering: Jeg klarer mig fint med verdens mindste kammer og en enkeltseng, men da jeg kan finde på at snorke, bør jeg have mit eget værelse.
Hvem: Personligt er det meget få mennesker her fra kanalen, jeg ikke bryder mig om. Dét sagt, så er vi jo et netværk hvor vi nok alle har mødt 'en og anden' man ikke har lyst til at tilbringe mange døgn sammen med i fx en ødegårds. Så ... hvis vi 4 finder ud af en god og enig kerne, er det måske vigtigt, at vi alle er enige om hvem der evt senere tilmeldes fra ventelisten. Eller hvad tænker I om dette ...

....og til det hele :)  ..
DEBAT
Ny i dette forum
Lørdag 23.apr 2022 14:09
Hejsa.. Så tænkte jeg, noget må jeg gøre..

Ny single, ny by og ny Start wauw det er fedt.. Eller er det.
Ja det er det for det meste, når ikke det er så pokkers fedt, ja så er det lidt ensomt faktisk
Så nu gør jeg noget, igen.

Jeg skriver mig op på single plus, passer på målgruppen og håber at finde fællesskabet. Synes det er lidt vanskeligt at komme helt igang. Så hvis en venlig sjæl, og er er det med garenti, kan gi et Bette skub og let vejledning  t en beskeden vestjyde, så er det kærkommen.

Rigtig dejlig lørdag.
DEBAT
Hjælp til tv/wifi
Onsdag 11.maj 2022 17:11
Mon der er nogen herinde der kan hjælpe mig?
Jeg har ikke nogen tv-pakke, så jeg streamer alt via apps på fjernsynet. Vores internetforbindelse er ikke super stabil, men indtil nu har det lykkes, at få trådløs forbindelse til fjernsynet, så vi kan bruge apps’ene. I søndags ville fjernsynet, så ikke tilslutte til det trådløse netværk!! Det kommer op som forslag, og vi taster den rigtige adgangskode, men det kan ikke tilslutte.
Det underlige (for mig i hvert fald), er så, at telefonen kan godt tilslutte netværket, og så kan vi internetdele fra telefonen, og det kan fjernsynet godt tilsluttes.
Hvad kan jeg stille op for at fjernsynet igen kan koble direkte på det trådløse netværk??
Jeg håber gevaldigt der er nogen der kan hjælpe😊.
DEBAT
Fordele ved at være single og ude af datinggamet
Fredag 20.maj 2022 16:07
Vidste ikke hvilken gruppe jeg skulle lægge denne tråd i. Håber det går 😊

Vi har haft masser af tråde om parforhold, hvad vi leder efter i en partner, hvad vi ikke kan lide på datingsites osv. Men her for lidt siden kom jeg til at tænke på, hvor mange fordele der egentlig er ved at være single og ude af datinggamet.

Det kom sig helt konkret af, hvor træt jeg er i dag, og hvor glad jeg er for, at jeg bare kan rende rundt og ligne lort. Der er ingen som forventer noget af mig i forhold til mit udseende og det er klart en af de ting, som jeg opfatter, som mest krævende ved mænd i dating og kæresteforhold. De evige krav/håb/forventninger om, at jeg skal gå rundt og se dejlig ud konstant. Så hurra! for at slippe for det ????

Derfra slog det mig, at jeg også slipper for jalousi eller det der ligner. Min exkæreste havde det sgutte særlig godt med min personlige træner. Til trods for aldrig at have mødt ham, insisterede han på, at Frede (det hedder min træner) var ude på at nedlægge mig. Intet kunne være længere fra sandheden. Frede og jeg har det bare skide skæg, når han prøver at tage livet af mig. Så en morgenbesked fra Frede, som den jeg fik i går, ville have affødt sure miner og en kæreste der skulle bekræftes på kryds og tværs, da min ex og jeg var sammen. Eller jeg skulle ha’ holdt min kæft om det, selvom det gjorde mig glad, for glædes på mine vegne kunne ex’en ikke ha’ svinget sig op til. Som single får jeg lov til at beholde min glæde 🙏😍

Så kom med det. Stort som småt. Hvad er dejligt ved at være single?.
DEBAT
Corona i privaten
Fredag 19.nov 2021 18:46
Nogle af Jer husker måske, at jeg oprettede en debat omkring manglende netværk i hjembyen på landet. Jeg er nu med i en gruppe på 13 medlemmer og det er vældig hyggeligt. Grunden til at jeg savnede et netværk var/er, at jeg har passet ekstremt meget på mig selv i denne utrygge coronatid. Jeg arbejder hjemmefra 3 dage om ugen og ses ikke ret meget med andre. Men nu skulle det så være!
I lørdags havde jeg så besøg af to medlemmer. Snakken går i timevis og selvfølgelig kom vi så også ind på tidens conorasituation.

Stor er min overraskelse, at jeg sidder ved siden af en antivaxer. Hun mener at hendes eget helbred var så godt, at sygdom ikke hopper på hende eller hendes mor på pejehjemmet. Hun havde mange begrundelser for IKKE at lade sig vaccinere. Hun havde flere test bag sig, senest fra juli..:|

Det har hun selvfølgelig ret til at mene og opretholde. Men hvor ville jeg ønske, at hun havde meldt det ud inden hun kom. For så havde jeg ikke inviteret hende eller jeg havde forlangt at se et coronapas. Selv er jeg en kategori der er ekstra udsat i tilfælde af smitte!

Hvordan ville du reagere?
Er det "for meget" eller hysterisk, at skulle vise coronapas til et privat arrangement?
Ville du selv som ikke vaccineret, anerkende andres behov for at vide sig mere sikker?.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 0 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo