Bliv medlem

Singleforældre og børn mødes her

På singleplus.dk handler det om socialt netværk med andre enlige forældre og børn. Her mødes ligesindede, som er blevet skilt eller er på vej igennem en skilsmisse med børn. Vi mødes fx til udflugter og aktiviteter, og vi arrangerer sommerferier, singlerejser med børn og singlecamping med børn.

Aktuelle debatter om livet som enlig forælder

Single minus?
Lørdag 18.dec 2021 15:05
Hej alle.
Jeg havde en idé om at single plus betød at det var et sted hvor mennesker der havde børn fandt netværk og lavede arrangementer og det var lige præcis derfor jeg meldt mig til.
Men, men, men, jeg oplever at 9 ud af 10 arrangementer er uden børn og resten for de med større børn.
Havde jeg bare misforstået konceptet helt?
Jeg har en datter på snart 4, bor i Ishøj og savner netværk i nærområdet. Jeg er selvfølgelig mobil.
God jul og godt nytår. 🎄🍾.
DEBAT
At øve sig i at bede om hjælp som enlig forælder
Torsdag 21.apr 2022 20:09
Jeg har idag taget imod noget hjælp jeg ellers ikke har taget imod før - og det har været en kæmpe lettelse.

Efter Majas far her i det nye år er flyttet væk her fra hvor vi bor, og jeg har Maja de fleste hverdage, er det blevet lidt sværere at hekse/omlægge mine sene dage. Min svigerinde har idag hentet min 8 årige datter efter skoleklub, fordi jeg havde så sent fri fra arbejde, at det alt i alt blev for længe hun skulle være alene hjemme efter klub idag.


Min svigerinde har de sidste 5 år, efter jeg blev alene med Maja mange gange sagt; "Bare sig til - jeg tager bare Maja med hjem - jeg kører lige forbi på vej hjem fra arbejde, du henter bare ude hos os".Idag er første gang jeg har bedt om hendes hjælp. 8| Det er sq så åndssvagt. :o) Jeg måtte altså komme ud over mine egne kvababbelser over at bede om hjælp og mine dumme tanker om at være til besvær og følelse af at jeg bør klare alting selv.


Jeg beder ellers kun farmor om hjælp. Hun bor dog 3 kvarter væk og arbejder selv også. Jeg ville ikke bede hende køre så langt for 2 timers pasning idag - selvom hun gerne havde gjort det.


Så jeg kom lidt ud over mine egne skæve følelser idag, bad om hjælp, fik den uden problemer. Maja har hygget sig, trivedes rigtig godt med hverken at skulle være alene hjemme uden at have lyst eller på "tvungen" legeaftale, men bare blive hentet af af min svigerinde og være sammen med sin fætter og kusine i eftermiddag indtil jeg hentede hende.


Kender I det med at have svært ved at bede om hjælp som enlig forælder?
Har I måtte øve jer? :).
DEBAT
Søger Århusianere
Torsdag 17.jun 2021 01:15
Hey...
Jeg er ny og har oprettet mig for at kunne møde ligesindede singleforældre omkring de 40 år nær Århus. Er det mon muligt? :).
DEBAT
Enlig forsørgererklæring HUSK DEN
Lørdag 07.aug 2021 08:50
Så landede den årlige enlig forsørgererklæring i min e-boks. Svarfrist 6. September.

Næsten hvert år er der nogen, der skriver herinde, at de glemte det. Så dette er bare en påmindelse.

Føler man trang til at diskutere, at der skal erklæres eller at der overhovedet skal gives tilskud, så gør man det. Jeg er ikke sikker på, at jeg gider deltage i den.

Men HUSK DEN.
DEBAT
Ideer til erhvervspraktik 9. klasse
Fredag 01.okt 2021 09:18
Min søn har lige skiftet skole. I processen blev han rykket op fra 8. til 9. klasse, fordi man mente, at han ville passe bedre ind i gruppen på det klassetrin.

Det betyder, at vi lige pludselig har travlt med at finde ham en praktikplads til uge 41!

Min søn går i specialklasse pga en mild grad af Aspergers. Han er meget kvik og lærenem, kreativ, god til computere og god med sine hænder, men også ret følsom over for fx støj og værkstedshumor (som han ikke forstår).

Han ved ikke helt endnu, hvad han vil arbejde med eller uddanne sig til - måske noget økonomi/handelshøjskole. Mit netværk er meget lille, og jeg har ikke selv ret mange ideer til, hvor han kunne spørge. Er der nogen her, der har forslag? Vi bor på Frederiksberg..
DEBAT
Har I en "vane" med feriefordeling?
Tirsdag 15.feb 2022 18:51
Har I en "sommerferievane" sammen med den anden forælder?

Hvad afgør hvornår I holder ferie? Hvad/hvem er I afhængige af?

Jeg spørger af nysgerrighed, fordi meget er ændret hos os, og jeg synes det kunne være meget interessant at høre hvor meget barnets skole-sommerferie vægter, hvor meget den anden forælder holder ferie med barnet og om I som forældre vil/kan dække sommerferieugerne ind?.
DEBAT
Udveksling af massage?
Torsdag 16.sep 2021 13:30
kære netværk

Findes der min nogle i dette netværk der kan li at massere og er gode til det?
Efter dansekursus og massage var mine infiltrationer mellem skuldrene næsten væk, nu er de altså retur. Jeg forestiller mig at vi mødes 1-2 gange hver 14. Dag til gensidig massage. Du skal ha masseret før og kunne tage fat. Det vil jeg påstå at jeg selv kan.
Det vil sikkert være fristende med lumre kommentarer, men ingen lumre bagtanker herfra udelukkende networking.

Skuldermassage/ ryg massage.
DEBAT
En lille startsnak
Tirsdag 08.feb 2022 16:44
Hej med jer :)

Hvor er det dejligt, at der allerede er interesse for dette. Jeg troede, at det ville være et longshot måske med enkelt tilmeldt, men nej :D  Fedt.

Jeg ved godt, at der er lang tid til, men alligevel vil det måske være smart lige at sige hej og komme med nogle tanker. En af grundene til at være lidt hurtigt ude er, at det er Påske og derfor vil de bedste steder blive lejet ud, så vi bør måske få lokationen i hus :) 

Jeg lægger gerne ud:
Antal dage: jeg har ingen grænse, men som udgangspunkt har jeg skrevet 9. - 17. april.
Forventninger: mere afslapning og ro end fest. At der er plads og rummelighed til forskellighed i hver enkelts sysler og dagsform. Det er jo ferie.
Hvor: I teorien er jeg ligeglad, hvor vi er. Dog foretrækker jeg natur fremfor by og skal jeg komme med et par bud, siger jeg ødegård i Sverige eller et par steder i Jyllands fede natur; gerne med skov og måske vand. Vi kan altid køre til by.
Økonomi: At vi splejser om det fælles såsom transport og indlogering og at vi alle smider et bestemt beløb i en fælles kasse til mad vi så køber ind fra.
Måltider: Måske stile efter at spise sammen om aftenen men at morgenmad og frokost er lidt ad hoc.
Hvor mange: hellere lidt få end for mange. gerne 5 - 7 ... 10 max
Indkvartering: Jeg klarer mig fint med verdens mindste kammer og en enkeltseng, men da jeg kan finde på at snorke, bør jeg have mit eget værelse.
Hvem: Personligt er det meget få mennesker her fra kanalen, jeg ikke bryder mig om. Dét sagt, så er vi jo et netværk hvor vi nok alle har mødt 'en og anden' man ikke har lyst til at tilbringe mange døgn sammen med i fx en ødegårds. Så ... hvis vi 4 finder ud af en god og enig kerne, er det måske vigtigt, at vi alle er enige om hvem der evt senere tilmeldes fra ventelisten. Eller hvad tænker I om dette ...

....og til det hele :)  ..
DEBAT
Ny i dette forum
Lørdag 23.apr 2022 14:09
Hejsa.. Så tænkte jeg, noget må jeg gøre..

Ny single, ny by og ny Start wauw det er fedt.. Eller er det.
Ja det er det for det meste, når ikke det er så pokkers fedt, ja så er det lidt ensomt faktisk
Så nu gør jeg noget, igen.

Jeg skriver mig op på single plus, passer på målgruppen og håber at finde fællesskabet. Synes det er lidt vanskeligt at komme helt igang. Så hvis en venlig sjæl, og er er det med garenti, kan gi et Bette skub og let vejledning  t en beskeden vestjyde, så er det kærkommen.

Rigtig dejlig lørdag.
DEBAT
Hjælp til tv/wifi
Onsdag 11.maj 2022 17:11
Mon der er nogen herinde der kan hjælpe mig?
Jeg har ikke nogen tv-pakke, så jeg streamer alt via apps på fjernsynet. Vores internetforbindelse er ikke super stabil, men indtil nu har det lykkes, at få trådløs forbindelse til fjernsynet, så vi kan bruge apps’ene. I søndags ville fjernsynet, så ikke tilslutte til det trådløse netværk!! Det kommer op som forslag, og vi taster den rigtige adgangskode, men det kan ikke tilslutte.
Det underlige (for mig i hvert fald), er så, at telefonen kan godt tilslutte netværket, og så kan vi internetdele fra telefonen, og det kan fjernsynet godt tilsluttes.
Hvad kan jeg stille op for at fjernsynet igen kan koble direkte på det trådløse netværk??
Jeg håber gevaldigt der er nogen der kan hjælpe😊.
DEBAT
Single - når børnene flytter hjemmefra
Fredag 30.jul 2021 20:18
Inspireret af et par indlæg i en anden tråd synes jeg, at det kunne være interessant at høre andres tanker om, hvad man vil bruge sin tid på, når ungerne flytter hjemmefra og man som single er fri som fuglen.

Selv har jeg de senere år fået taget mg sammen og benyttet tilbudene på det lokale bibliotek. De har en del foredrag til en fornuftig pris. Og det har jeg absolut planer om at fortsætte med, når ungerne flytter hjemme. Derudover kunne jeg godt finde på at gå ind i noget frivilligt arbejde, f.eks. Mødrehjælpens butik, Stop Madspild eller lignende.

Hvad drømmer I andre om (eller gør allerede).
DEBAT
Corona i privaten
Fredag 19.nov 2021 18:46
Nogle af Jer husker måske, at jeg oprettede en debat omkring manglende netværk i hjembyen på landet. Jeg er nu med i en gruppe på 13 medlemmer og det er vældig hyggeligt. Grunden til at jeg savnede et netværk var/er, at jeg har passet ekstremt meget på mig selv i denne utrygge coronatid. Jeg arbejder hjemmefra 3 dage om ugen og ses ikke ret meget med andre. Men nu skulle det så være!
I lørdags havde jeg så besøg af to medlemmer. Snakken går i timevis og selvfølgelig kom vi så også ind på tidens conorasituation.

Stor er min overraskelse, at jeg sidder ved siden af en antivaxer. Hun mener at hendes eget helbred var så godt, at sygdom ikke hopper på hende eller hendes mor på pejehjemmet. Hun havde mange begrundelser for IKKE at lade sig vaccinere. Hun havde flere test bag sig, senest fra juli..:|

Det har hun selvfølgelig ret til at mene og opretholde. Men hvor ville jeg ønske, at hun havde meldt det ud inden hun kom. For så havde jeg ikke inviteret hende eller jeg havde forlangt at se et coronapas. Selv er jeg en kategori der er ekstra udsat i tilfælde af smitte!

Hvordan ville du reagere?
Er det "for meget" eller hysterisk, at skulle vise coronapas til et privat arrangement?
Ville du selv som ikke vaccineret, anerkende andres behov for at vide sig mere sikker?.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 0 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo