Bliv medlem

Singleforældre og børn mødes her

På singleplus.dk handler det om socialt netværk med andre enlige forældre og børn. Her mødes ligesindede, som er blevet skilt eller er på vej igennem en skilsmisse med børn. Vi mødes fx til udflugter og aktiviteter, og vi arrangerer sommerferier, singlerejser med børn og singlecamping med børn.

Aktuelle debatter om livet som enlig forælder

At forstå sine børn...og måske andres børn
Søndag 12.jun 2022 20:54
Jeg har lige haft en aha-oplevelse..som jeg nok troede kun var singleforældre forundt.
Siden jeg blev skilt har jeg har en helt grundlæggende følelse af (desværre affødt af erfaring), at det kun er én selv som forælder (og den anden forælder) der har en helt forståelse af ens barn og ens barn behov. Andre mennesker er for det meste forstående overfor eget barn - men ikke andres. Enhver so synes bedst om sine grise......

Da jeg var gift, tænkte jeg ikke meget over dette. Vi havde aldrig problemer om børneopdragelsen.
Jeg blev efter skilmissen lidt overrasket over at nogen mennesker havde en mening om min børneopdragelse - på en anden måde end de havde da man var "2" derhjemme.

Jeg synes man står mere på mål - og bliver stillet til regnskab for - sin børneopdragelse som enlig forælder end som "Sammen".

Det viser sig så ..... at det samme har min svigerinde lige oplevet. Min bror er udsendt og min svigerinde har lige været alene afsted på ferie med sin bror (som ikke har børn) og hendes far (som er længe siden har haft små børn) . Min svigerinde havde deres/mine fasterbørn på 1½ og 4 år med. Helt grundlæggende har hun en forståelse af at hendes far og hendes bror elsker og forstår de små. Børnene er helt almindelige børn, der hverken stikker ud til den ene eller anden side.

Det gjorde ondt at erfare at jovist elsker de 2 voksne de små..men forstår dem gør de ikke. Spisetider, uro i kroppen, sult og træthed.

I praksis betyder det, at når de små ikke reguleres/afrettes efter de voksnes behov, så må der være noget galt med enten barnet eller moren (min svigerinde).

Men altså..de er jo bare børn..

Min svigerinde var så ked af det bagefter. Havde slet ikke regnet med den der manglende viden/forståelse hos de voksne i forhold til børnenes behov. Det er første gang hun har været alene afsted med sin far/bror efter hun selv har fået børn. De har ellers et kærligt forhold i mellem sig.

Jeg tror at når man er enten single eller på egen hånd (når nu min bror er udsendt) så er man mere udsat for andres fordømmelse. Den diplomatiske tilgang er at erkende at man selv er mere modtagelig for de himmelvendte øjne og andres meninger og at man måske kunne have gjort mange ting bedre. Det ville være det politisk korrekte - at pege det indad. Men jeg vover pelsen og påstår at andre mennesker godt kan føle sig kaldet/ekstra foranlediget til at have en mening om "os", når det kun er én forælder der står for opdragelsen og ikke 2.

Jeg har oplevet det samme med mig og mit eget barn. Jeg synes godt jeg kender den følelse min svigerinde kom hjem med.

Jeg har ikke haft de store problemer med mit barn. Hun er den fredselskende type som jeg selv er. Det kan godt trykke på nogle knapper hos kærester eller andre. Måske mest hos dem der selv kæmper med deres barn. En lyst hos den anden til at kritisere/til ikke at forstå, når nu det ikke er ens eget barn.

Jeg oplevede ikke helt den slags fordømmelse/haven en mening om hinandens børneopdragelse, da Majas far og jeg var sammen. Jeg føler lidt at man som enlig forælder står mere på mål for ens børneopdragelse/valg.

Er det noget I kan genkende?

Jeg vover tråden selvom jeg er meget bevidst om at de fleste herinde har en alder, hvor det er længe siden man har haft små børn. Som enlig foælder synes jeg man er lidt mere udsat for andres mening - lidt mere alene på skansen..
DEBAT
Kvinder og økonomi
Onsdag 25.maj 2022 13:29
Som kvinder tjener vi lidt for lidt ift frisørpriser, beauty og andre ting, der bevirker at vi ikke minder HELT om Jette Gotlieb. Dette er sagt både med et gran af alvor og et glimt i øjet. Men i visse brancher ER der jo lidt på spil omkring ligeløn. Dét skal denne debat ikke handle om.

Den skal derimod handle om den måde banker handler over for enlige (kvinder) med til tider lidt trængt økonomi.
I mit netværk er der adskillige kvinder, som oplever at blive “jagtet” af banken ift … ja endda overtræk på 50,- hvor de hører fra banken STRAKS hvis der er omend bare et lille overtræk. Der er ingen særlig smidighed fra bankens side ift trængt økonomi hos fx en enlig mor og sygeplejerske. Både generelt, og ved lånoptagning, muligheden for boligkøb etc etc. Og måden banken kommunikerer på er også bare “fuld skrue” på retorikken; stemningen er ikke absolut løsningsorienteret men mere “du bør tage dig sammen”.
Kender du også nogen der oplever dette? Hvad er dit eget forhold til “rådgiveren”/sælgeren?
Og så er der jo hele problematikken omkring gebyrer, som banker opkræver ved “en fejl” - genelt - mindre gebyrer fx 300,- - eller meget større gebyrer ved bolighandler. Man skal som regel selv opdage “fejlen”. Og som enlig er man måske lidt ekstra udfordret her.
Jeg synes banker skal standse med at flå de små - og så tale ordentligt til alle - også enlige kvinder.
(OG i øvrigt - pension og investeringer er langt vigtigere end parfume og stiletter - enig; but you gotta live a little ;)).
DEBAT
At øve sig i at bede om hjælp som enlig forælder
Torsdag 21.apr 2022 20:09
Jeg har idag taget imod noget hjælp jeg ellers ikke har taget imod før - og det har været en kæmpe lettelse.

Efter Majas far her i det nye år er flyttet væk her fra hvor vi bor, og jeg har Maja de fleste hverdage, er det blevet lidt sværere at hekse/omlægge mine sene dage. Min svigerinde har idag hentet min 8 årige datter efter skoleklub, fordi jeg havde så sent fri fra arbejde, at det alt i alt blev for længe hun skulle være alene hjemme efter klub idag.


Min svigerinde har de sidste 5 år, efter jeg blev alene med Maja mange gange sagt; "Bare sig til - jeg tager bare Maja med hjem - jeg kører lige forbi på vej hjem fra arbejde, du henter bare ude hos os".Idag er første gang jeg har bedt om hendes hjælp. 8| Det er sq så åndssvagt. :o) Jeg måtte altså komme ud over mine egne kvababbelser over at bede om hjælp og mine dumme tanker om at være til besvær og følelse af at jeg bør klare alting selv.


Jeg beder ellers kun farmor om hjælp. Hun bor dog 3 kvarter væk og arbejder selv også. Jeg ville ikke bede hende køre så langt for 2 timers pasning idag - selvom hun gerne havde gjort det.


Så jeg kom lidt ud over mine egne skæve følelser idag, bad om hjælp, fik den uden problemer. Maja har hygget sig, trivedes rigtig godt med hverken at skulle være alene hjemme uden at have lyst eller på "tvungen" legeaftale, men bare blive hentet af af min svigerinde og være sammen med sin fætter og kusine i eftermiddag indtil jeg hentede hende.


Kender I det med at have svært ved at bede om hjælp som enlig forælder?
Har I måtte øve jer? :).
DEBAT
Netværk - Roskilde+Børn født ca april 2021
Fredag 25.nov 2022 10:59
Jeg søger et netværk i Roskilde med andre der har børn fra ca april 2021 og evt også har et sparsomt netværk og mangler støtte til fx indkøb, madlavning, oprydning i løbet af ugen. Er selv fra 1980:).
DEBAT
Kalder single plusserne i det nordjyske
Lørdag 18.mar 2023 19:35
Jeg har pga et rigtig skidt forhold, valgt at rykke mine skønne børn og jeg fra Kbh til Aalborg pr. 15.4, så helt nyt netværk skal laves :o)  så jeg tænkte på om der var nogle på denne fantastiske side, der er i det nordjyske?.
DEBAT
Aktive i slut 20’erne start 30’erne
Onsdag 09.nov 2022 18:21
Hej med jer.

Jeg har ad nogle omgange været herinde og kigge og se mig omkring. Jeg er en mand i start 30’erne, der for nyligt blev single. Med mig har jeg en dejlig dreng på 3 år. Det er en helt ny verden for mig - både at være alene, men også “alene-far”. Jeg er ikke bange for min rolle som far, men efter flere års meget usundt forhold, hvor jeg både har tabt mig selv, men også alt det, jeg fik bygget op inden (omgangskreds osv) er alt væk. Jeg har forsøgt at række lidt ud, men jeg kan godt se, at tingene bare ikke er, som de har været før. Tilbage står jeg lidt alene, i en by jeg ikke kender, uden kontakter, familie eller lignende. Det er ret trist, at komme til indrømmelsen, at man egentlig føler sig ensom - mest af alt fordi jeg ser mig selv som en social person med gode værdier og respektivt arbejde. Min søn er ligeledes den dejligste og gladeste dreng, der elsker andre børn og når der er fart på.

Mit spørgsmål er, hvor mange aktive medlemmer fra storkøbenhavn er der herinde i alderen 25-35 år? (Som læser med her).
Jeg kunne vildt godt tænke mig at komme lidt ud igen med min søn og måske også uden. Deltage i nogle sociale arrangementer, arrangeret privat, men også andet. Faktisk bare møde nogle mennesker.
Jeg ved det gør det lidt svært, når jeg står som anonym (oliver er ikke mit navn, bare for at gøre det klart fra start) men lige pt. vil jeg rigtig gerne mærke efter først, inden jeg åbner helt op. Jeg synes, det er lidt grænseoverskridende, hvis man kan sige det sådan.

På forhånd tak..
DEBAT
Grøn her
Lørdag 28.jan 2023 11:10
Hej derude.
Jeg er ny her. Har hørt godt om stedet, og vil prøve dette netværk af, til gode råd  om at være singleforælder mv., og evt sociale ting. Jeg skal vist bare lige lære at manøvrere i dette site.
Hvordan får man bedst gavn af dette netværk? Hvilke muligheder benytter I?Og kan det passe at ens foto ikke ses i ens profilforside.? Hvad gør jeg forkert? Altså ikke generelt, men ift foto????
Vh Jakob.
DEBAT
Hvordan med det der "single"?
Lørdag 19.nov 2022 17:37
Jeg tror på, at vi som mennesker langt henad vejen spejler os i andre for at forstå os selv, jeg ved helt sikkert at jeg gør.

I den forbindelse er jeg lidt nysgerrig på, hvad andres single erfaring og indstilling i grunden er.
Det jeg her tænker på, er dels i hvor lang tid andre har været singler, hvordan de har det med at være single, om de der stadig er det er det grundet et bevidst/aktivt valg og om hvordan oplevelsen af omgangskredsens indstilling til det er.

Jeg har en idé om, at det for nogle måske kan være et delvist tabubelagt emne og derfor er anonyme kommentarer selvfølgelig velkomne 😊

Personligt har jeg været single i 15 års tid, med et par enkelte flirts for en del år siden. Jeg har det egentlig meget godt med det, hvilket også er grunden til, at jeg ikke har gjort/gør noget for at ændre det.

Selvfølgelig kan jeg da godt indimellem tænke at det kunne være rart med en at flette fingre med på julemarkedet, i skoven, på stranden osv, men i sidste ende kommer jeg altid frem til samme konklusion: jeg er ikke villig til at give nok af mig selv til at det ville være fair over for en partner.

Hvad med dig?.
DEBAT
Debat leg
Torsdag 15.sep 2022 21:21
jeg genstarter en gammel debat leg  GO!


Man skyder tre spørgsmål fra hoften - kategorier vælger du selv. Spørgsmålene går på at lære hinanden at kende. Så vær kreativ og lad nu vær med de flade "Hvad laver du spørgsmål"

Når man har svaret på en runde kan man stille nye.
Det kommer med garanti til at blive lidt rodet - men prøv
Vi leger bare

1)  Hvilke musik sætter du på når du er alene?
2) Hvordan ser din morgenrutine ud?
3) Hvilken krydderurt foretrækker du i eller på din mad.
DEBAT
Hurtige fra hoften
Onsdag 18.jan 2023 19:27
En lille onsdags leg  Genstart

Man skyder tre spørgsmål fra hoften - kategorier vælger du selv. Spørgsmålene går på at lære hinanden at kende. Så vær kreativ og lad nu vær med de flade "Hvad laver du spørgsmål"

Når man har svaret på en runde kan man stille nye.
Det kommer med garanti til at blive lidt rodet - men prøv
Vi leger bare

1)  Hvilke musik sætter du på når du er alene?
2) Hvad bestiller du på café ?
3) Hvilken app hader du mest ?.
DEBAT
Ny i dette forum
Lørdag 23.apr 2022 14:09
Hejsa.. Så tænkte jeg, noget må jeg gøre..

Ny single, ny by og ny Start wauw det er fedt.. Eller er det.
Ja det er det for det meste, når ikke det er så pokkers fedt, ja så er det lidt ensomt faktisk
Så nu gør jeg noget, igen.

Jeg skriver mig op på single plus, passer på målgruppen og håber at finde fællesskabet. Synes det er lidt vanskeligt at komme helt igang. Så hvis en venlig sjæl, og er er det med garenti, kan gi et Bette skub og let vejledning  t en beskeden vestjyde, så er det kærkommen.

Rigtig dejlig lørdag.
DEBAT
Hjælp til tv/wifi
Onsdag 11.maj 2022 17:11
Mon der er nogen herinde der kan hjælpe mig?
Jeg har ikke nogen tv-pakke, så jeg streamer alt via apps på fjernsynet. Vores internetforbindelse er ikke super stabil, men indtil nu har det lykkes, at få trådløs forbindelse til fjernsynet, så vi kan bruge apps’ene. I søndags ville fjernsynet, så ikke tilslutte til det trådløse netværk!! Det kommer op som forslag, og vi taster den rigtige adgangskode, men det kan ikke tilslutte.
Det underlige (for mig i hvert fald), er så, at telefonen kan godt tilslutte netværket, og så kan vi internetdele fra telefonen, og det kan fjernsynet godt tilsluttes.
Hvad kan jeg stille op for at fjernsynet igen kan koble direkte på det trådløse netværk??
Jeg håber gevaldigt der er nogen der kan hjælpe😊.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 0 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo