Bliv medlem

Singleforældre og børn mødes her

På singleplus.dk handler det om socialt netværk med andre enlige forældre og børn. Her mødes ligesindede, som er blevet skilt eller er på vej igennem en skilsmisse med børn. Vi mødes fx til udflugter og aktiviteter, og vi arrangerer sommerferier, singlerejser med børn og singlecamping med børn.

Aktuelle debatter om livet som enlig forælder

Nytårsaften m mindre børn ca 2-5 år
Tirsdag 22.okt 2019 17:25
Kære Single Plus'er! Er der andre som tænker på at sidde en 4-5 singleforældre m mindre børn  og evt bestille Nytårsmiddag udefra? Jeg er interesseret, men kan desværre ikke lægge hus til.
Mange hilsner
Dorte.
DEBAT
Hej med Jer,
Mandag 05.aug 2019 13:38
Hej ☺
Jeg har haft min profil længe men er aldrig rigtig kommet igang herinde som aktiv medlem. Jeg vil imidlertid vældig gerne debattere og også mødes og skabe et fysisk netværk med andre alene-forældre, men synes både det er overvældende og lidt besværligt at komme i gang...... Så nu fandt jeg på at starte her. Det er ikke rigtig en debat som sådan, men måske nogle fortælle om en god måde at komme igang herinde på☺??????☕.
DEBAT
Single far, og hvad så nu???
Fredag 01.nov 2019 22:46
Endelig er der ro i vores lille hjem.
Et halvt års kamp med mor er slut, og trods alle forudsigelser om at Far aldrig vinder sådan en sag. Så bliver Julie her hos mig 😍
Og hvad så nu?
Jeg savner helt ærlig et større netværk af ligesindede forældre. Julie er enebarn her. Og både hun og jeg har brug for et større netværk.
Vi vil på ferier, sydpå, ski, legeland, Lalandia, fisketure, hytteture i Sverige osv. Men det er bare sjovere når man er flere sammen.
En stille og rolig eftermiddag med spil, leg i haven, grill om sommeren er måske en start. I bund og grund søger vi bare netværk.
Er her andre med de samme behov?
Og hvis ja, så lægger vi gerne hus til en hygge eftermiddag med boller, kaffe og kakao. Måske kan vi lave aftensmad sammen..
DEBAT
Enlig forsørger.
Lørdag 30.maj 2020 08:05
Er der en som kan svare mig på om man mister sin status som enlig forsørger og dermed også skattefradrag og boligydelse når man har 2 børn og ens ældste barn fylder 18 år og stadigvæk bor hjemme ?.
DEBAT
For mange bekymringer..
Fredag 19.jul 2019 06:02
Hej alle.

Bom.. titlen som alene-far er blevet tildelt mig og aner ikke, hvordan jeg griber den an. Det er med stor sorg fra min side, at denne titel blev en realitet efter 11 år og med et resultat af to højtelskede drenge på 3 og 8 år som jeg forguder. Som ambulance-mand er jeg vandt til at redde - men her måtte jeg erkende, at man ikke kan redde, når man ikke vil reddes og dermed måtte forholdet til min x ophøre. En erkendelse der gjorde meget ondt, da jeg elskede familielivet med mor+far og børn.

Men mine elskede drenge har jeg altid og vi skal skabe et nyt liv, nye værdier og med nye vinkler på familielivet. Men det skræmme mig.. Hvordan undgår jeg, at børnene savner kernefamilie-livet, bærer sorg eller generelt savn?

Mit netværk er desværre ikke stort, så et nyt skal bygges op for børnene og jeg..
DEBAT
Første ferie som enlig
Mandag 22.jul 2019 17:59
Det var med blandede følelser, at jeg for knap 1,5 uge siden skød sommerferien igang. Den første sommerferie som enlig mor til 3. Bruddet er stadigvæk meget nyt og skete stort set fra den ene dag til den anden. Hverken ungerne eller jeg havde set det komme, men nu står vi ca. 2,5 mdr. senere og skal kaste os ud i vores første ferie alene - turen går til Lalandia imorgen.

Jeg har et stort behov for at bevise over for mig selv og ungerne, at det kan vi godt klare. Men ærlig talt så synes jeg, at det er trist ikke at kunne dele oplevelserne om ungerne med deres far. Men pt. er der sårede følelser hos begge parter, og det skal ungerne ikke være vidne til. De har nok i at rumme deres egen sorg og ændringen generelt.

Men hvordan klarede I den første sommerferie alene? Hvad kan jeg forvente? Håber på nogle tilmeldinger, og imens tager jeg en dyb indånding og kaster mig ud første ferie som enlig mor og begynder samtidig at skabe nye minder, for bare os 4 

Vh. Anette.
DEBAT
Gaver/forælder/indblanden
Onsdag 18.dec 2019 14:43
Hvad tænker I om at barnets anden forælder vil blande sig i hvor meget du giver barnet (generelt, men også Jule/fødselsdags/konfirmationsgave) ???.
DEBAT
Netværk til hygge, ture og rejser
Søndag 29.dec 2019 11:22
Min datter på 9 år bor fast hos mig i Gørlev (Vestsjælland). Hun har gode veninder i skole og til spejder, men vi kunne alligevel godt bruge et større netværk i vores nærområde - især når det kommer til højtider og ferier/rejser. Det kan godt være lidt "ensomt" at rejse alene med sin datter :)
Er der andre som har det på samme måde, eller er det bare mig som er ved at blive en sær gammel mand? :).
DEBAT
Skilt og til skue
Onsdag 22.apr 2020 19:22
De sidste par dage har jeg tænkt over det her med at når man er skilt, så er man stadig til skue overfor ex'en på en måde som man ikke er overfor andre man ikke bor sammen med.


At have barn sammen og bemærke/notere sig hinandens praktiske og omsorgsmæssige indsats over for barnet er et vilkår der følger med skilsmisse/samlivsophævelse.

Vi kan alle være mindre skarpe i en periode, slække på standarden på en måde som man godt ved ikke er helt optimal men heller ikke ligefrem omsorgssvigt. Dét har man ikke for sig selv som deleforælder. Det bemærkes - måske endda kommenteres.

Den slags kommentarer ville irritere mig. At en anden skulle blande sig i min livsførelse.

Jeg ville nok selv være uenig i om mit "slæk" ville være slemt nok til at den anden forælder ligefrem skulle kommentere. Det skulle være et meget åbenlyst kritiserbart slæk, for jeg ville synes det var ok.

Fordi jeg har det sådan selv, så skal der noget til før jeg selv kritiserer "indsatsen" fra den anden forælder. Jeg tier stille. Tænker at den anden er en god forælder det meste af tiden og dét opvejer meget. Tænker man skal have lov at have lidt privatliv og at barnet indtil videre overlever 😄

Hvordan har I det? Blander I jer? Hvad synes I om når "den anden" blander sig?.
DEBAT
Enlig far over 60
Mandag 29.jul 2019 22:37
Hej alle
Jeg er bange for at deltage i engagementer. Vil der blive set skævt til mig der er fyldt 60, og alenefar med to børn på 10 og 12?
Har også to store på 23 og 26 som er flyttet hjemmefra..
DEBAT
Iphone 7 tilkobling til WIFI
Onsdag 18.dec 2019 13:40
Findes der en Iphone nørd der kan hjælpe ??
Min søn har en Iphone 7
jeg har en Samsung Galaxi som kan indstilles til selv at skifte netværk, således at den selv går på vores hjemme-wifi når jeg er indenfor rækkevidde.

Jeg vil gerne have min søns Iphone indstillet til at gøre det samme (altså selv skifter netværk)
- MEN
Når jeg beder telefonen om at koble op på hjemmenetværket/wifi, melder den fejl i adgangskoden (hvilket ikke passer).

Har nu rodet rundt i telefonens indstillinger i flere timer, og tænker så om der ligger et eller andet lille lorte flueben et sted der bare skal markeres ???

Håber nogen kan hjælpe ??.
DEBAT
Foredrag: Sammenhold eller gå kold - Erik B. Jørgensen
Torsdag 16.apr 2020 16:06
Min datters efterskole har i eftermiddag streamet et super spændende foredrag 😊

Hvis det har interesse, deler jeg mine noter med jer her.

I kan evt. læse om foredragsholderen jægersoldat og eventyrer Erik B. Jørgensen her: komud.dk/

Noter fra foredrag:

Sammenhold eller gå kold
Erik B. Jørgensen

Vi kan ikke noget alene. Det, vi vil, kræver, vi kan stå sammen. Det handler om sammenhold. Og samarbejde.

Siriuspatrujlen. Hundeslæde. Passion: være i naturen og opleve årstidernes skiften. Dyrene i deres rette element.

Jægerkorpset: samarbejde
Med nogle af verdens bedste soldater.

Eventyrer siden 2008: rejse ud i naturen

  • Indstilling
  • Mål
  • Fælles værdier/historie
  • Intet alene/sammenhold
  • Evaluering

Indstilling:
Grundkernen - vil (hvad), kan (træning), gør (her man bliver presset - hænger meget sammen med vil)

Brug tid på at finde ud af, hvad du vil.

Øge forudsætninger. Bliver bedre ved at undervise. Kajak. Inspireret til at sejle Danmark rundt. Isvinter. Dernæst Skandinavien rundt. Norge, Sverige, Finlands kyst.

Lære af de bedste. Gør det effektivt. Sidder ofte omkring os. Bruge netværk til at lære hurtigere.

Være stolt af sine beslutninger/mål. Dyrke stoltheden. Kræver ramme omkring det. Regler. Man siger det fx pænt, hvis man kan gøre det bedre.

Indstilling: Åben, positiv, fordomsfri.

Prøv på at være åben og positiv! For sin egen skyld. Ens dag går hurtigere. Folk gider hjælpe en. Perioder med surt og træls - kommer nemmere igennem.

Fordomsfri! Må godt putte folk i kasser, men ikke lukke kassen. Skal kunne flytte dem. Møde folk fordomsfri, så man kan få gavn af dem. Hvis man har travlt med fordomme, har man ikke travlt med sine egne ting.

Man skal være sig selv og ikke have travlt med, hvad andre tænker om en. Have fokus. Kunne grine af sig selv og grine sammen. Have det sjovt sammen.

Mål:
Personligt, små grupper eller teams i organisationer.

Hvad vil jeg med det? Bryde ned i små delmål. Bliver en tidslinje. Gør det overskueligt. Belønninger. Små sejre. Fejre det.

It’s the journey - not the destination. Nyde de små ting. Det der skal få dig igennem, også når det er sort.

Sige sine mål højt. Jo flere jeg siger det til, jo mere tror jeg på det selv. Andre har mulighed for at hjælpe dig. Får hjælp til at nå sine mål. Først 5-10 eksperter (bedre end en selv, evt. i omgangskredsen) - siger om ideen holder eller er idiotisk.

Tænk over, hvad folk siger til en. Et gran af sandhed.

Tænk fremad. Kende retning. Hvor vil man hen med det hele.

Fælles værdier/historie:
Det klister, der skal binde os sammen. Kammeratskab. Veninder. I teams skabe værdier og historier at leve op til og arbejde sammen omkring.

Lad være med at blive for selvfed. Skal kunne leve op til de ting.

Intet alene/sammenhold:
Kan mange ting alene. Men tror man, man kan alt alene, når man ikke langt i livet.

Nødt til at vise “svaghed”. Erkende, hvornår man har brug for hjælp.
Have øje på hinanden og stå sammen.

En masse folk omkring en gør, at man kan klare det.

Huske at sige tak. Så vil folk gerne hjælpe igen.

Erkend. Skab sammenhold omkring dig. Sig tak. Vælg de rigtige folk - deler værdier, stolthed, historier, mål. Hold fast i dem. Find nogle gode mentorer at sparre med. Få alle med.

Man tager nogle chancer, når man træder ind i teams. Nogle gange går det godt. Nogle gange skidt. Gør man sit bedste, smitter det til andre.

Har man sagt ja til et samarbejde, skal man være villig til at løbe samme vej. En for alle, alle for en. Vil man have nogen til at hjælpe sig, skal man også være der for dem.

Evaluering:
Mål, træning osv. Men også dagens forløb.

Tale igennem med de folk, man har omkring sig. Når ro på. Sig noget på dagen. Man kan ikke spare op/spare sammen. Alle skal sige noget.

Evaluere hele tiden/dagligt/løbende. Eneste måde at lære at komme igennem det hele.

Opdrage/forbedre hinanden.

Smid facaden. Vis, hvem I er. Dem, der ikke kan klare det, kan I ikke bruge alligevel..
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 0 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo