Singleforældre og børn mødes her

På singleplus.dk handler det om socialt netværk med andre enlige forældre og børn. Her mødes ligesindede, som er blevet skilt eller er på vej igennem en skilsmisse med børn. Vi mødes fx til udflugter og aktiviteter, og vi arrangerer sommerferier, singlerejser med børn og singlecamping med børn.

Aktuelle debatter om livet som enlig forælder

Forskel på singlemor og delemor?
Onsdag 16.aug 2017 19:35
Kort og godt, hvordan definere i forskellen på singlemor og delemor i den kategori man putter sig selv i ved oprettelsen af profil?
Jeg er vel begge dele, i og med jeg deler barnet med hendes far, og er alene?

Jeg vil jo nødigt starte ud med, at udgive mig for at være noget forkert  Ikke det store dilemma bevares, men undrede mig lidt alligevel{)

Noget helt andet : Jeg tror ikke helt jeg forstår debat systemet herinde, er der ikke sådan en oversigt, så man kan se kategorier og underkategorier, eller er jeg bare for tungnem til at finde ud af det?.
DEBAT
Andre netværk??
Fredag 09.mar 2018 14:34
Kære alle sammen

Den anden dag fik jeg fortalt min far om Single+, da pigerne og jeg lige har været i sommerhus med en flok plussere.

Min far er 67 år ung - slet ikke gammel på nogen måde. Går til rockkoncerter, er sund og rask og egentlig nok i samme gode form som for 15-20 år siden, kvik i pæren, fisker, går lange ture hver eneste dag og endnu længere i weekenden og sindssygt glad for naturen. Men han gider til gengæld ikke dating eller vilde byture og den slags. Det skal være stille og roligt og hyggeligt - ikke noget "smart". Han er meget alene og kunne godt bruge et netværk som Single+, men som han siger: "Det er nok nødt at være noget, hvor de ikke er for unge". Uden at støde nogen, så er vi nok der, hvor det skal være efterlønnere eller andre "nypensionister" + 10 år. For omvendt er han på ingen måde gammelmand med stok og til bridge eller hjemvendt fra en bustur til Harzen med tasken fyldt af skrækkelige souvenirs (ingen fordomme her, nej nej - men håber I forstår). Han er lige midt imellem. Og det skal være mere netværk end bare en vandreforening, som jo ligger lige for. Noget hvor man måske også mødes til en gang billard eller følges ad til et foredrag. Han bor nær Århus.

Jeg vil gerne hjælpe min far til et rigere socialt liv. Så jeg har lovet at skøjte lidt rundt på nettet. Ældresagen var ikke meget bevendt. Der er han ikke endnu. SÅ: Hvis nogen kender til noget, som jeg kunne undersøge - så vil jeg sætte stor pris på et hint :) Tusind tak..
DEBAT
Gaver mv par vs single
Lørdag 26.aug 2017 18:34
Et emne man også rigtig tit taler om...

Min veninde og jeg sad forleden og snakkede om, hvis man skal til bryllup, konfirmation, barnedåb, alm fødselsdag osv og man gir et beløb man altid har givet som par... skal man så stadigvæk som single/alene gi samme beløb eller er det ok, at gi det halve ?

Og hvis man er inviteret til middag med fri bar med flere vennepar og den ene ikke drikker mere end et glas vin til maden, skal man så stadigvæk bare smile og betale fuld pris ?

:D.
DEBAT
Valgt til som enlig?
Torsdag 15.mar 2018 18:01
Jeg har lige nu..og måske lidt flere gange egentlig også - oplevet noget lidt spøjst - at blive "valgt til" som enlig mor - fordi slænget her i huset bare er Maja og jeg {) .

Vi fylder ikke meget, giver et godt indspark i en både voksenflok og børneflok, så vi bliver inviteret til mange ting - også noget som vi måske ikke helt var blevet inviteret til som mor-far-barn-familie måske.

Igår blev vi inviteret på en uges flodbådsferie med turen betalt - vi skulle bare komme frem til destinationen, der var lige plads til os to smuksakker - også endda i vores egen kahyt med bad og toilet {)

Oplever I også at blive valgt til fordi I måske "bare er jer/dig"?

Jeg mener på sådan en måde at det ikke er en ynkelighedsinvitation, men en reelt velment invitation om at jeres nærvær er ønsket?.
DEBAT
Fælles ferie med børn, uge 31 eller 32
Tirsdag 04.apr 2017 10:44
Jeg går og overvejer hvad jeg skal lave med min 7 årige datter i sommerferien, og tænkte at jeg gerne ville have hende med på ferie. Men at tage afsted alene siger mig ikke det helt store.
Så var det jeg tænkte om der var andre singleforældre som sad med samme tanke, som kunne være interesseret i en eller anden form for ferie i uge 31 eller 32?
Det kunne enten være noget sommerhus, camping eller Lalandia. Det kunne også være en uge syd på..
DEBAT
Enlig forsørger fradrag
Mandag 12.mar 2018 20:08
Jeg har nærstuderet min årsopgørelse. Jeg får penge tilbage. Det gør jeg bla. fordi jeg får et fradrag som enlig forsøger:

"Udbetaling Danmark har oplyst, at du har fået ekstra børnetilskud i 3 kvartal(er). Vi har derfor beregnet ekstra beskæftigelsesfradrag med 5,75 % af samme grundlag som beskæftigelsesfradraget. Du kan kun få ekstra beskæftigelsesfradrag for de kvartaler, hvor du får ekstra børnetilskud. Du kan højst få et samlet ekstra fradrag på 4.950 kr. pr. kvartal og dermed 19.800 kr. for hele indkomståret. "

Så.. jeg får både ekstra børnetilskud og så et fradrag på op til 20.000 pr. år i synd-for.fradrag.

Hvad er meningen lige med dét fradrag? Har jeg ikke lige fået børnetilskud og nedsat institutionsbetaling fordi det var synd for mig?

Vi er i gang med at flytte bopælen til Majas far - så kan han nok søge lidt boligsikring og børnehaven bliver billigere. Men altså - det der synd for fradrag synes jeg bare  KUN spiller ind i bopælsforælderens privatøkonomi - det har jo INTET at gøre med forsørgelsen af barnet, kun med hvor lidt i skat den ene forældre skal betale.

Jeg kan mærke jeg bliver irriteret over det her, fordi vi hele tiden har delt børnetilskudet/børne- og familieydelsen ligeligt - vi sætter dem ind på Majas konto. Så trigger det mig at den, der har bopælen får et personligt fradrag. Jeg synes virkelig vi bliver stillet forskelligt som forældre. :bræk

Opvejer fradraget for betalte børnepenge enlig forsørger- fradraget?.
DEBAT
Husk den skønne cirkus-ferien i uge 29
Mandag 15.maj 2017 21:23
Jeg skal bare lige slå et slag for den hyggeligste og aktive ferie, der findes.
Man er sammen børn og voksne - og leger/træner så meget, man selv har lyst til.


Leg kan være den et-hjulede cykel, at lære at jonglere eller gå på line.
Eller bare prøve noget nyt :)

Det er ferie, hvor maden kommer af sig selv - og opvasken forsvinder af sig selv. Der er nemlig fuld forplejning og hyggeligt personale i køkkenet.


Det er andet år, jeg omtaler arrangementet. Der plejer at være 60-70 deltagere,
hvor de fleste er børnefamilier (Single-plus'erne herindefra kommer oveni).

I er meget velkomne ;).
DEBAT
Nye venner/veninder. (Nordsjælland.)
Tirsdag 13.jun 2017 05:12
Hej
Jeg er en enlig mor til 3 drenge på 7, 10 og 14 år. Vi bor pt. i Græsted ved Gilleleje/Helsinge. Vi elsker dyr og naturen m.m.
Jeg har næsten ikke noget netværk og kunne godt tænke mig at få kontakt til nogle søde positive skønne mennesker. Gerne med børn.
Så bor i i området høre jeg meget gerne fra jer. :)
Med venlig hilsen
Lene.
DEBAT
S+ shop
Fredag 05.jan 2018 18:29
I gamle dage..... ja' der var en S+ shop og vi var flere der havde lækre flecce trøjer, t-shirt og havde også s+ reklamer på vores biler.
Men hvad der blevet af den shop ?
Der må være et restlager.
DEBAT
Grine-undre-gyse-græmme sig tråd vol. 1
Fredag 31.mar 2017 12:15
Bare kom med det.
DEBAT
"Den flyvende tallerken"
Onsdag 13.dec 2017 16:36
Hej Single-Pluser,
Jeg tænkte om det kunne være nogen som kunne være interesseret i at lave en mad-klub som primært handler om at lave mad fra udlandet..
Endvidere kunne man snakke omkring alle aspekter om at være Single-forældre ...
Jeg kunne forstille at det kunne være et arrangement én gang pr. måned på en fast hverdag ..

HVEM ER FRISK ?

Ser frem til at høre fra jer

/Silverflame.
DEBAT
8 - 10 stykker på voksen ferie. Sol drinks og liggestol
Tirsdag 15.aug 2017 12:51
Trænger SÅ meget til at komme væk til sol, drinks, liggestol og voksen hygge.
Er stort set ligeglad med hvor det er, bare der er sol og det er til at betale.
Det skal være uden for børnenes ferie.
Er der mon nogen der kunne tænke sig det samme?.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 14 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo