Bliv medlem

Juleaften-arrangementer m.m. for singler med børn

For enlige med børn kan julen blive en trist periode, hvis man føler sig isoleret og alene, men der er dog andre muligheder. For her på singleplus.dk snakker og mødes vi, som har været igennem en skilsmisse med børn. I julen debatterer og støtter vi hinanden, når det handler om fx problematikken med samvær. Derudover mødes vi til julefrokoster, julearrangementer med børn, juleaften med og uden børn.

Aktuelle arrangementer og debatter om julen alene med børn

Sammen ...men alene-forælder på ferie
Mandag 02.apr 2018 19:49
Jeg er lige kommet hjem fra 4 dages påskeferie med min kæreste +  hans barn, min veninde +  mand + deres 2 børn.

Jeg har været skilt et år nu og har i mange år rejst med min mand som "par uden barn" på vildmarksture, camping og storbyferier. Efter vi fik Maja har vi været på nogle gode familieferier - camping, sommerhus - alt sammen noget jeg virkelig har elsket. Elsket 3-somheden.

Nu som alene-mor træder jeg nye stier. Ikke i form og indhold - men ifht. ansvar og relationer. Det har jeg brug for at dele med jer og sætte lidt ord på.

Jeg har en kæreste - men vi er bestemt ikke en sammenbragt familie. Vi er totalt sådan nogle COLA "kærester" og det med at være sammen alle 4 med børn gør vi ikke ret meget i. Hans barn er knapt 9 - min pige knapt 5 og de er meget forskellige. De er 2 udprægede enebørn - hvad end man nu skal lægge i dét. Eller måske er det nærmere os voksne, der er nogle udprægede "enebørnsforældre"?? [cool] Det tror jeg faktisk ;| {)
Lad os sige det sådan, at vi hygger os bedst sammen som voksne, når børnene ikke er der.

På denne ferie har vi derfor arrangeret det således at min veninde, som har 2 børn - jævnaldrende med min kærestes pige og min pige, var inviteret med på ferie.

Holy moly en skøn ferie :D

Fed "normering" med 4 voksne til 4 børn. Vi boede i et lækkert feriehus i det sønderjyske med vandland. Det er mit arbejde, der har huset, så jeg havde lejet det og kendte det hele i forvejen. Min veninde og jeg lærte hinanden endnu bedre at kende - på en ny måde - og det er virkelig berigende. Både hende og hendes mand/børn er sådan nogle "lækre mennesker" fra det midtjyske - ja, som tiden går bliver vi bare tættere og tættere - især foranlediget af min skilsmisse hvor alting lige gen-overvejes og alt ses i nyt lys. Det er jeg helt rørt over.

Men det jeg egentlig er optaget af, er hvordan jeg elsker at være sammen med mit eget barn som alene-mor. Hvor skønt det er, at jeg godt ved at det bare er hende og mig, der skal finde ud af tingene. Hvor nemt det er, at jeg skal bare sørge for mig selv og hende uanset om det er at øse op, tage mig af, tørre nummis eller trøste. Når der er problemer - så er det mig, der bestemmer... eller mig, der giver mig. Jeg nyder hvordan jeg bliver valgt til som mor, er behøvet. Jeg har ikke et problem med at være "alene", kun mig til at rejse mig, kun mig, når der kaldes osv. osv. Det er ret enkelt - der er kun hende og mig.

Jeg føler det slet ikke problematisk at "stå med hende alene". Det har det nu aldrig været. Selv når hun er umulig, er hun til at have med at gøre ])

Jeg trives godt med identiteten som alene-mor, når nu det ikke skulle være anderledes og det er rigtig rart at føle.

Jeg havde lyst til at skrive dette, fordi jeg ved jeg selv havde brug for at læse den slags, da jeg som helt nyskilt meldte mig ind i Single+ for ét år siden. Det er også et godt "ferieliv" på den anden side [hearts]  og Kent herindefra skrev engang noget med at andet/godt slags familieliv og dét har også sat sig fast hos mig. Jeg tænker at livet er godt "på trods" ...jeg er ikke helt klar til at sige "fordi". Det er et godt både familieliv og ferieliv at bare være sammen med Majaneseren - bare os to, vores lille familie.

Er der andre af jer, der også finder en tilfredshed ved bare at nyde samværet med barn/børn,  bare være jer selv? Jeg mener ikke: "Godt vi slap af med den forfærdelige ægtefælle", men mere sådan - "Det er sq helt ok at være "mig og barn/børn"?.
DEBAT
Hvad skal I juleaften
Onsdag 31.okt 2018 18:06
I de 9 år jeg har været skilt, har juleaften været holdt hverandet år sammen med min søster, hendes mand og deres børn sammen med min mor og hendes mand og min datter. Hvert andet år hos min veninde og hendes familie og uden min datter.
I år skal min søster, hendes mand og deres nu voksne børn til den ældeste (min søsters mands første barn, af første ægteskab), hans kone, børn, og hvert deres sæt forældre.
Min veninde skal til hendes kærestes familie. Så sagen er nu, at jeg har min datter men ved ikke lige hvad jeg gør med juleaften for at give min datter en god aften. 1) Tage til min mor og hendes mand, hvor vi er velkommende (men hverken min datter eller jeg har lyst til det, da det består af spise mad og se tv, hvilket der i sig selv ikke er noget galt i.)
2) Jeg holder juleaften alene med min datter, "slæber" hende med i kirke, vi laver mad sammen, ser tv, spiller spil, pakker gaver ud (det har hun ikke lyst til, hvilket jeg godt kan forstå). 3) Opretter et arrangement her på S+ Med teenagebørn (hun er 16 til jul) , inviterer til en hyggeaften med evt. kirkebesøg, fællesmadlavning og eller fælles medsammenbringning, pakkeleg og dans om træet. 4) Der er også den mulighed, at hun kan være sammen med sin kusine hos dennes familie dvs, hendes faster, mand, farmor, farfar og div andre kusine og fætre. Den mulighed er hun mest til og så kan jeg tage til en jule komsammen et eller andet sted eller selv oprette et. 5) Min datter er også fri til at spørge sin far om hun må komme til ham og hans kone (men konen er syg - kronisk og dennes mor er døende), så dette har min datter heller ikke lyst til. Der er jo muligheder nok :)  Det blev da til en laaang smøre LOL.  Hvad gør I kære Splusser?.
DEBAT
Lørdag 22.dec 2018 13:00
Stressfri jul
Søndag 03.dec 2017 23:00
Tråden her kan anvendes til hvad du gør for at få en så lidt stresset jul som muligt.

Samtidig vil jeg høre om der er basis for at at oprette et par søndagsarrangementer med mindfulness og inspiration til stressfri jul på tapetet her i Måløv
Det vil for mit vedkommende være fra kl 15 den 10 december og fra kl 14 den 17 december, ca 3 timer.

Selv forsøger jeg at pille alt det 'man skal', 'man bør' og lignende helt ud af julen.
Det giver en meget mere stille tilgang for mig.
DEBAT
1. søndag i advent
Fredag 01.dec 2017 08:43
På søndag er det 1. søndag i advent, og vi vil gerne ligesom sidste år være med til at skabe en hyggelig og god julestemning her på siden[nisse] 

Vi håber, I er med på at sprede lidt julehygge herinde henover de næste fire søndage.

Fortæl hvad du glæder dig allermest til i december[juletræ]  [nisse]  [gift]  [vin]  [sne]  [kælk]  [ski]  [tv] 

Vi finder en vinder af 3 måneders gratis medlemskab mandag d. 4. december blandt jeres kommentarer.

Hilsner Mikkel & Maria.
DEBAT
Lørdag 01.dec 2018 11:00
Lørdag 15.dec 2018 11:00
Alene juleaften
Mandag 03.sep 2018 18:59
I år skal jeg for første gang være alene i julen, min søn er hos sin mor og konflikt i min familie gør at jeg ikke holder jul med dem.

Er der andre herinde der ikke skal være med jeres familie, og hvad er der af inspiration?.
DEBAT
Mandag 31.dec 2018 17:30
At pynte op til jul, en lille tanke
Lørdag 16.dec 2017 22:42
skal ikke holde juleaften herhjemme, Alligevel endte det med en julepyntedag trods få midler.Kom til at fundere over hvorfor jeg pynter op? Er det en indgroet kultur,/tradition, er det for børnenes skyld eller for at jeg ligesom skal overbevise mig selv om at jeg stadig har juleånden i mig som single og må da indrømme, jeg hyggede mig. Pynter I op til jul og hvorfor, er det en indgroet del af ens personlighed  , er det fordi andre gør, blot af nysgerrighed.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 14 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo