Bliv medlem

Juleaften-arrangementer m.m. for singler med børn

For enlige med børn kan julen blive en trist periode, hvis man føler sig isoleret og alene, men der er dog andre muligheder. For her på singleplus.dk snakker og mødes vi, som har været igennem en skilsmisse med børn. I julen debatterer og støtter vi hinanden, når det handler om fx problematikken med samvær. Derudover mødes vi til julefrokoster, julearrangementer med børn, juleaften med og uden børn.

Aktuelle arrangementer og debatter om julen alene med børn

Debat leg
Torsdag 15.sep 2022 21:21
jeg genstarter en gammel debat leg  GO!


Man skyder tre spørgsmål fra hoften - kategorier vælger du selv. Spørgsmålene går på at lære hinanden at kende. Så vær kreativ og lad nu vær med de flade "Hvad laver du spørgsmål"

Når man har svaret på en runde kan man stille nye.
Det kommer med garanti til at blive lidt rodet - men prøv
Vi leger bare

1)  Hvilke musik sætter du på når du er alene?
2) Hvordan ser din morgenrutine ud?
3) Hvilken krydderurt foretrækker du i eller på din mad.
DEBAT
Gaver til svigerdatter
Onsdag 24.nov 2021 23:28
Julen sig nærmer og jeg er i tvivl om julegaver til min svigerdatter. De er begge 25 og hun flytter sammen med min søn til december og de og vi skal ikke holde jul sammen. De er begge studerende. Jeg sætter stor pris på min svigerdatter og betalte også - med glæde - en del af den sommerferie vi havde sammen i Italien i sommer. Det er ikke fordi jeg ikke vil give en gave, for det vil jeg gerne, men jeg ønsker sådan set ikke, at hun skal til at købe gave til mig, jeg har ikke de store eller små ønsker men hun vil blive forlegen, hvis hun ikke giver mig noget, hvis hun får noget fra mig.

Mine drenge er virkelig dårlige til at give og modtage gaver og går ikke ret meget op i, hverken at give eller modtage, men det tro jeg at hun gør. Optimalt var hun bare med på gaven til mig fra hendes kæreste, men det tror jeg ikke, at hun vil finde passende.

Hvad gør I andre med svigerbørn? Har I ideer til gaver evt. noget de begge kan få glæde af. De mangler vist ikke noget til husholdningen..
DEBAT
Dilemma - juleaften
Mandag 01.nov 2021 21:23
Jeg har et Mads og monopolet dilemma jeg gerne vil have lidt sparring til.


Lidt forhistorie: Blev skilt for 3 år siden. Vi har vores datter i en 7/7 ordning. Det er en eksemplarisk skilsmisse med virkelig godt samarbejde, ingen konflikter, stor fleksibilitet og vi er enige om at det er datteren, der er det vigtigste. Vi er ikke bedste venner som sådan, idet at vi oftest ikke deler personlige ting med hinanden og for det meste taler vi kun om vores datter.

Vi har holdt datterens fødselsdage og juleaften sammen siden skilsmissen, mens jeg har haft datteren de 2 sidste nytårsaftener.
Juleaften er blevet afholdt sammen med min familie (søster, ekssvoger (de er skilt), deres børn og søsters ekssvigerforældre) de sidste mange år, da han ikke har været interesseret i at holde jul med hans familie af forskellige grunde.

Min eks fik en kæreste for snart et år siden. Hun er alenemor med to teenagere hvor faren ikke er inde i billedet og hendes familie er ikke i Danmark.

Og her er dilemmaet: Min eks' nye kæreste vil gerne holde jul sammen med ham, som er forståeligt nok. Og de har ikke lyst til at det skal foregå hos min familie. Igen forståeligt nok.

Hvad gør jeg her?

Mulighed 1 - holder jul med eksen og hans nye kæreste og to bonusbørn sammen med vores datter.
Her frygter jeg at det bliver akavet og jeg jubler ikke ligefrem over tanken. Jeg er også ked af tanken om at jeg så slet ikke kan holde jul med min familie fremadrettet.

Mulighed 2 - accepterer at det var godt så længe det varede og at vi nu skal splitte os op og holde juleaften hver især med vores datter hver andet år.
Her er jeg selvfølgelig ked af at skulle undvære vores datter til juleaften hvert andet år.

Hvilken mulighed ville I vælge?

Vil også gerne høre jer, der kun har jeres børn hveranden juleaften, om hvordan I så fordeler juledagene.

Glæder mig til at høre jeres input 😊.
DEBAT
Gaver [emoji1f381] til juleaften i frivillighedscentret i Herlev
Søndag 12.dec 2021 21:41
Giv et gavebidrag til frivilligheden i Herlev
Da jeg igen er uden mine teenagere juleaften🎅🏽, har jeg valgt at bruge mine ressourcer på nogle af dem i vores samfund, som måtte have mest behov.
Mennesker som ikke har andre at holde jul med eller blot har lyst til at være gæst i lokalerne i frivillighedscentret i Herlev.

I alt 20 personer kommer og spiser og hygger i 6 timer den 24 december. Jeg er medarrangør og har påtaget mig at lave maden.

Mange S+'er var så gavmilde og forære gaver for 2 år siden. Det er mit ønske at noget lignende kan ske i år - blot i mindre omfang 😂 (7 store affaldsposer fyldt til bristepunktet)
[img]large1639341378_131743.jpg[/img] 

Vi kan bruge nye/næsten nye ting til voksne (ingen børn tilmeldt).
Skriv i tråden hvad du kan bidrage med. Gerne med foto, så tager vi den derfra.

Vh
Torben:).
DEBAT
Børnemandel juleaften?
Fredag 12.nov 2021 22:48

Er det i orden med en børnemandel i risalamanden juleaften?

Jeg vinder sjældent mandlen. I fx kortspil må man vinde eller tabe i min familie. Ingen børnehensyn.

Da jeg så fandt ud af, at min far spyttede sin mandel ud i min portion, fordi jeg vandt så sjældent, er jeg blevet i tvivl om, hvornår jeg vandt den ærligt. Også som voksen med en mega lækker æske chokolade fra Harrods i London, lige efter en operation.

Jeg laver aldrig selv det nummer.

Ville det være i orden hos din familie med en børnemandel, der placeres i børnenes portion, fx mens de voksne konkurrerer på ærlig vis?.
DEBAT
At rejse alene
Torsdag 30.sep 2021 22:32
I år skal jeg for første gang ikke være sammen med mine børn juleaften. Selvom jeg sikkert kunne holde jul sammen med andet familie, ved jeg, at jeg ikke vil være godt selskab, og formentlig vil være både mut og trist ;( .
Jeg har derfor tænkt på at rejse væk i julen. Opleve noget helt andet. Og heldige mig; Hunden er afsat til en veninde, og jeg er fri til at kunne rejse væk :) .
Men hjælp mig lige, for jeg har aldrig prøvet at rejse alene. Jeg er en selskabspapegøje, og det er enormt angstprovokerende at rejse ud alene 🙈.
Jeg ved flere af jer S+`er har rejst alene. Så derfor;
- Har I nogle gode rejsetips?
- Nogle spændende rejsemål (ikke for dyre).
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 0 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo