Enlig mor? Mød andre enlige mødre her

Er du blevet enlig mor? I vores debatforum kan du dele tanker og erfaringer med andre enlige mødre om de udfordringer, det giver. Vi diskuterer dagligdag, ferie, separation og skilsmisse.

Aktuelle debatter om livet som enlig mor

Enlig forsørger fradrag
Mandag 12.mar 2018 20:08
Jeg har nærstuderet min årsopgørelse. Jeg får penge tilbage. Det gør jeg bla. fordi jeg får et fradrag som enlig forsøger:

"Udbetaling Danmark har oplyst, at du har fået ekstra børnetilskud i 3 kvartal(er). Vi har derfor beregnet ekstra beskæftigelsesfradrag med 5,75 % af samme grundlag som beskæftigelsesfradraget. Du kan kun få ekstra beskæftigelsesfradrag for de kvartaler, hvor du får ekstra børnetilskud. Du kan højst få et samlet ekstra fradrag på 4.950 kr. pr. kvartal og dermed 19.800 kr. for hele indkomståret. "

Så.. jeg får både ekstra børnetilskud og så et fradrag på op til 20.000 pr. år i synd-for.fradrag.

Hvad er meningen lige med dét fradrag? Har jeg ikke lige fået børnetilskud og nedsat institutionsbetaling fordi det var synd for mig?

Vi er i gang med at flytte bopælen til Majas far - så kan han nok søge lidt boligsikring og børnehaven bliver billigere. Men altså - det der synd for fradrag synes jeg bare  KUN spiller ind i bopælsforælderens privatøkonomi - det har jo INTET at gøre med forsørgelsen af barnet, kun med hvor lidt i skat den ene forældre skal betale.

Jeg kan mærke jeg bliver irriteret over det her, fordi vi hele tiden har delt børnetilskudet/børne- og familieydelsen ligeligt - vi sætter dem ind på Majas konto. Så trigger det mig at den, der har bopælen får et personligt fradrag. Jeg synes virkelig vi bliver stillet forskelligt som forældre. :bræk

Opvejer fradraget for betalte børnepenge enlig forsørger- fradraget?.
DEBAT
Forskel på singlemor og delemor?
Onsdag 16.aug 2017 19:35
Kort og godt, hvordan definere i forskellen på singlemor og delemor i den kategori man putter sig selv i ved oprettelsen af profil?
Jeg er vel begge dele, i og med jeg deler barnet med hendes far, og er alene?

Jeg vil jo nødigt starte ud med, at udgive mig for at være noget forkert  Ikke det store dilemma bevares, men undrede mig lidt alligevel{)

Noget helt andet : Jeg tror ikke helt jeg forstår debat systemet herinde, er der ikke sådan en oversigt, så man kan se kategorier og underkategorier, eller er jeg bare for tungnem til at finde ud af det?.
DEBAT
Valgt til som enlig?
Torsdag 15.mar 2018 18:01
Jeg har lige nu..og måske lidt flere gange egentlig også - oplevet noget lidt spøjst - at blive "valgt til" som enlig mor - fordi slænget her i huset bare er Maja og jeg {) .

Vi fylder ikke meget, giver et godt indspark i en både voksenflok og børneflok, så vi bliver inviteret til mange ting - også noget som vi måske ikke helt var blevet inviteret til som mor-far-barn-familie måske.

Igår blev vi inviteret på en uges flodbådsferie med turen betalt - vi skulle bare komme frem til destinationen, der var lige plads til os to smuksakker - også endda i vores egen kahyt med bad og toilet {)

Oplever I også at blive valgt til fordi I måske "bare er jer/dig"?

Jeg mener på sådan en måde at det ikke er en ynkelighedsinvitation, men en reelt velment invitation om at jeres nærvær er ønsket?.
DEBAT
Børnebidraget - netto?
Torsdag 03.aug 2017 10:11
I vores "skilsmissefamilie" har vi valgt at gøre hele pengedelen lidt anderledes end mange nok gør.

Alle børnepenge + børnebidrag indsætter vi på en fælles konto, som vi begge har kort til. Vores datters tøj, gaver (gives fælles) og abonnementer a la pandaklub/årskort betales fra den konto.

Børnepengene er nemme at indsætte men selve bidraget har vi ikke helt regnet ind i endnu. Vi vil nemlig ikke indsætte hele bidraget, men kun den del man netto får ud af at trække det man kan fra i skat.

Men hvad er det beløb?

Vi overvejer 2 muligheder:

1) At gå ud fra normalbidraget på 1333,- hvoraf man kan få fradrag for de 1180 - hvad har man så i "hånden" som bidragsyder?

2) at gå ud fra forhøjet børnebidrag pga. indtægt - 2513 hvoraf man kan trække 2360 fra i fradrag - hvad har man så ca. i hånden som bidragsyder?

Ved forhøjet bidrag svarer barnet skat af det forhøjede (hun er 4 år :D  ) Det har vel i praksis ingen betydning vel pga. hun vel har ret til at tjene noget uden at svare skat det op til et vist beløb ikke?

Hilfe :D
Nogen af jer må have prøvet noget i den her retning eller vide noget om det ik?..
DEBAT
Nye venner/veninder. (Nordsjælland.)
Tirsdag 13.jun 2017 05:12
Hej
Jeg er en enlig mor til 3 drenge på 7, 10 og 14 år. Vi bor pt. i Græsted ved Gilleleje/Helsinge. Vi elsker dyr og naturen m.m.
Jeg har næsten ikke noget netværk og kunne godt tænke mig at få kontakt til nogle søde positive skønne mennesker. Gerne med børn.
Så bor i i området høre jeg meget gerne fra jer. :)
Med venlig hilsen
Lene.
DEBAT
Andre netværk??
Fredag 09.mar 2018 14:34
Kære alle sammen

Den anden dag fik jeg fortalt min far om Single+, da pigerne og jeg lige har været i sommerhus med en flok plussere.

Min far er 67 år ung - slet ikke gammel på nogen måde. Går til rockkoncerter, er sund og rask og egentlig nok i samme gode form som for 15-20 år siden, kvik i pæren, fisker, går lange ture hver eneste dag og endnu længere i weekenden og sindssygt glad for naturen. Men han gider til gengæld ikke dating eller vilde byture og den slags. Det skal være stille og roligt og hyggeligt - ikke noget "smart". Han er meget alene og kunne godt bruge et netværk som Single+, men som han siger: "Det er nok nødt at være noget, hvor de ikke er for unge". Uden at støde nogen, så er vi nok der, hvor det skal være efterlønnere eller andre "nypensionister" + 10 år. For omvendt er han på ingen måde gammelmand med stok og til bridge eller hjemvendt fra en bustur til Harzen med tasken fyldt af skrækkelige souvenirs (ingen fordomme her, nej nej - men håber I forstår). Han er lige midt imellem. Og det skal være mere netværk end bare en vandreforening, som jo ligger lige for. Noget hvor man måske også mødes til en gang billard eller følges ad til et foredrag. Han bor nær Århus.

Jeg vil gerne hjælpe min far til et rigere socialt liv. Så jeg har lovet at skøjte lidt rundt på nettet. Ældresagen var ikke meget bevendt. Der er han ikke endnu. SÅ: Hvis nogen kender til noget, som jeg kunne undersøge - så vil jeg sætte stor pris på et hint :) Tusind tak..
DEBAT
Erfaring med Spies rejsers solo lejl/lille familie lejl
Torsdag 07.sep 2017 21:33
Hej. Jeg vil høre, om nogen af Jer har erfaring med at rejse med Spies, som "lille familie" og udnytte rabat på Sunwing hotellerne, ved at bo i de absolut mindste bo-enheder... og hvis... -hvad var jeres oplevelse så med de små lejligheder bl.a. i forhold til placering og støjforhold ? [sol].
DEBAT
Gaver mv par vs single
Lørdag 26.aug 2017 18:34
Et emne man også rigtig tit taler om...

Min veninde og jeg sad forleden og snakkede om, hvis man skal til bryllup, konfirmation, barnedåb, alm fødselsdag osv og man gir et beløb man altid har givet som par... skal man så stadigvæk som single/alene gi samme beløb eller er det ok, at gi det halve ?

Og hvis man er inviteret til middag med fri bar med flere vennepar og den ene ikke drikker mere end et glas vin til maden, skal man så stadigvæk bare smile og betale fuld pris ?

:D.
DEBAT
True North Camps
Torsdag 27.jul 2017 23:12
Vil bare lige give min varmeste anbefaling til Nicolai Moltke Leth´s True North og deres ungecamps. Min den ældste har nu gennemfært niveau 2, og er vokset fuldstændig vanvittigt i sin udvikling.

Min datter har gennemført niveau 1, og har fået en bevidsthed og en modenhed i hendes måde at tænke på. I sær med integritet og empati har gjort stort indtryk!

Synes de er mega geniale!

De er lidt dyre, men man kan søge hjælp hos legater, hvis man er enlig :kiss).
DEBAT
Mangler et værelse i Birkerød
Onsdag 14.mar 2018 19:09
Min søde datter på 17 har valgt at læse STX på Birkerød Gymnasium og er grundet rekord stort antal ansøgere, ikke optaget på kostskolen og heller ikke på pre-IB, der var grunden til hendes valg af gymnasie. Nu mangler hun et godt værelse i Birkerød, gerne hos en stabil og sød familie/S+  så hun kan starte på STX og søge ind på IB næste år, som er hendes plan.  Hun er en rolig , ikke rygende, glad,social og sød pige, der snart har boet 1 år hos en værtsfamilie i USA, hvor hun har gået på High School, som afsluttes her  i juni. Jeg ved ikke i skrivende stund hvor længe det drejer sig om, men forventeligt ca 1 år ,men eventuelt længere, afhængig af om der bliver plads på kostskolen. Det kunne være en fordel for den der udlejer  feks at kunne  få passet børn i weekenden, eller at der er tryghed hos enlig ældre forældre ved at der bor en i huset  eller lignende, så begge parter har fordel.  Er der nogen her der kender nogen der kan hjælpe?.
DEBAT
God sommer!
Mandag 26.jun 2017 09:32
Hej alle! Dejligt at se, at der er kommet en masse nye i gruppen – velkommen til. Og davs igen til alle jer andre.:D 

Herfra bare endnu en opfordring til at støtte op om S+ her iØstjylland, så vi kan få skabt noget mere liv og netværk. Deltag i andres arrangementereller slå selv noget op – måske er der et par stykker mere, der lige nøjagtigt også mangler nogen at drikke den her fyraftensøl med eller at gå en tur rundt om søen med – selv om det er sommer. Vi er jo ikke alle bortrejst hele tiden og vi er jo nødt til selv at skabe det, vi ønsker ;) 

I denne uge kan du fx deltage i følgende;

singleplus.dk/detsker/36647
singleplus.dk/detsker/36425


Men husk nu at sætte dine indstillinger, så du får automails om nye arrangementer indenfor en selvvalgt radius.

Håber vi ses – god sommer ønskes alle..
DEBAT
Nattens musik 1
Søndag 09.apr 2017 22:55
Tjoooo.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 14 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo