Bliv medlem

Enlig mor? Mød andre enlige mødre her

Er du blevet enlig mor? I vores debatforum kan du dele tanker og erfaringer med andre enlige mødre om de udfordringer, det giver. Vi diskuterer dagligdag, ferie, separation og skilsmisse.

Aktuelle debatter om livet som enlig mor

Enlig forsørger.. Noget der undrer mig.
Lørdag 23.feb 2019 12:41
Som samværsforældre skal man betale børnepenge til bopælsforældreren, med mindre der er en fordeling af børnene som er 50/50. Jeg er med på at begge forældre selvfølgelig bidrager til børnenes liv, men hvorfor får bopælsforældreren enlig forsørger tillæg? Man er vel ikke enlig forsørger når man modtager penge fra den anden forældre?.
DEBAT
Netværk Græsted, Gilleleje, Helsinge og omegnen.
Onsdag 25.jul 2018 13:02
Hvem her inde fra bor i området?

Jeg er en enlig mor til 3 drenge på 8, 11 og 15 år. Jeg er 41 år. Jeg ville se om der er andre her i området, der har tid og lyst til at ses. Både med og uden børn.
Jeg er en kvinde med et meget stort hjerte. Elsker dyr og naturen. Andre interesser er bl. rejser, fotografering, musicals/taeter og oplevelser.

Håber at høre fra jer.

Mange sommer hilsner fra

Lene.
DEBAT
Økonomi når barnet fylder 18.
Mandag 24.sep 2018 19:03
Hej.
Datteren er på vej til de 18 og exen forventer et vist cashflow som underhold af hendes udgifter til vores fælles datter i år fremover.

Spørgsmål: hvorledes har I hver især indrettet jer?
Ophører børnepenge til ex, når barnet bliver myndig og bliver det til lommepenge til barnet eller hvad ?.
DEBAT
Ferie sydpå til sommer med børn?
Søndag 20.jan 2019 03:46
Hejsa 😀 Jeg er ret ny I alt det her single og enlig forældre halløj, selv om det er et år siden jeg blev skilt.

Jeg går med en tanke om at rejse sydpå med mine børn til sommer. Et sted hvor der er noget for begge pigerne, for så får jeg lidt mig-tid. Jeg vil nemlig også gerne have ferie 😎
Jeg kunne godt tænke mig at rejse med ligesindede. Jeg ønsker ikke at være bundet til faste aftaler, som fx udflugter, spisning mm hver dag. Det er noget jeg vil tage stilling til, når jeg er dernede. Men tænker det kunne være hyggeligt at rejse med flere og evt gøre nogle ting sammen eller bare sludre ved poolen med en drinks i hånden 😉 Jeg har dog også en plan B, da 2 veninder har tilbudt, at jeg bare kan rejse med dem (mand og børn), men det har jeg ikke lyst til. Så vil jeg hellere bare rejse alene med mine børn. Er der nogen som går med samme tanke? Eller har gode erfaringer, som de vil dele ud af? 🤔.
DEBAT
Kompatibilitet - økonomi - parforhold?
Mandag 30.apr 2018 21:37
Ø+E+N har lavet den her tråd og spurgt om vi ønsker at bo sammen eller hver for sig som kærester  singleplus.dk/debat/100518


Der er kommet så mange gode betragtninger i den tråd omkring at flytte børn væk fra skole/udd/netværk. Det kommer heller ikke til at ske i mit/vores tilfælde. Men en dag flytter børnene hjemmefra og nogle andre ting er i spil - ihvertfald for mit vedkommende.


Så - Jeg er nysgerrig på en anden ting - en lidt anden retning.  På den ene side en praktisk kølig retning - på den anden side noget der har noget at gøre med fælles drømme og realiseringen af disse...


Selvfølgelig inspireret af mit eget forhold... måske også tidligere forhold.


Hvor kompatibel skal man være hvad angår økonomi, førend det virker for jer? Hvad tænker I omkring omkring økonomi/tilgang til økonomi??


Hvis nu følelserne for hinanden er der - men I ser helt grundlæggende forskelligt på om penge bare brænder i lommen og skal bruges, fyres af NU, eller om der skal lægges en fælles langtidsplan for fælles drømme, der skal spares op til. Eller måske noget helt andet..


Hvad betyder det for jer?


Hviljen økonomisk type er du? og hvilken type/typer er du "økonomisk kompatibel med? Hvad skal der til før dén del virker for dig?.
DEBAT
Lige vilkår/børnebidrag/bopæl
Lørdag 19.maj 2018 17:08
Hej alle herinde.
Jeg blev skilt for lidt over et år siden og børnene(dreng på 8 og pige på 9)fik bopæl hos deres mor. Vi lavede den aftale at jeg overtog huset(håndværkertilbud) og hun blev skrevet ud af skødet.
Omkring børnene lavede vi en 8/6 aftale og at vi snakkede løbende omkring det økonomiske samarbejde. Hun ville ikke kræve børnebidrag eller private aftaler. Hun har selvfølgelig fået BU ydelsen og div tilskud fra kommunen som hun har ret til. Og vistnok også friplads.
Dette så jeg kunne have en mulighed for at renovere huset.
Det skal siges vi tjener næsten det samme, jeg Ca 15000 mere om året end hende. Vi ligger begge under 400k. Vi har snakket fint sammen indtil nu...
I Februar-marts fik hun ny kæreste og købte ny(brugt) bil som hun afdrager Ca 1900 kr på om måneden.
Nu vil hun pludselig til at kræve børnebidrag eller lave en privat aftale om overførsel af 1500 kr om måneden fordi hun først kan se de reelle udgifter nu...
Det skal så dække sfo/klub, tlf-abonnement, henlæggelse til nye telefoner, fritidsinteresser (de går ikke til noget pt) og andet. Halvdelen af hvert barn.
Hvad gør jeg her?
Det skal understreges at jeg INTET har imod at dele udgifterne og vil gerne være fælles om det, men synes det skal være på lige vilkår. Jeg vil gerne foreslå hende at en af børnene får bopæl hos mig, for så deles vi 50/50, krone for krone. Men det findes der jo desværre ikke regler for, og jeg er sikker på hun vil afvise det.
Får hun tilkendt børnebidrag, er jeg nødt til at sælge huset og evt gå af med vores hund.

Jeg har virkeligt brug for gode råd og hjælp her, for jeg kan næsten kun se mig som taberen i det her....
DEBAT
Sammen ...men alene-forælder på ferie
Mandag 02.apr 2018 19:49
Jeg er lige kommet hjem fra 4 dages påskeferie med min kæreste +  hans barn, min veninde +  mand + deres 2 børn.

Jeg har været skilt et år nu og har i mange år rejst med min mand som "par uden barn" på vildmarksture, camping og storbyferier. Efter vi fik Maja har vi været på nogle gode familieferier - camping, sommerhus - alt sammen noget jeg virkelig har elsket. Elsket 3-somheden.

Nu som alene-mor træder jeg nye stier. Ikke i form og indhold - men ifht. ansvar og relationer. Det har jeg brug for at dele med jer og sætte lidt ord på.

Jeg har en kæreste - men vi er bestemt ikke en sammenbragt familie. Vi er totalt sådan nogle COLA "kærester" og det med at være sammen alle 4 med børn gør vi ikke ret meget i. Hans barn er knapt 9 - min pige knapt 5 og de er meget forskellige. De er 2 udprægede enebørn - hvad end man nu skal lægge i dét. Eller måske er det nærmere os voksne, der er nogle udprægede "enebørnsforældre"?? [cool] Det tror jeg faktisk ;| {)
Lad os sige det sådan, at vi hygger os bedst sammen som voksne, når børnene ikke er der.

På denne ferie har vi derfor arrangeret det således at min veninde, som har 2 børn - jævnaldrende med min kærestes pige og min pige, var inviteret med på ferie.

Holy moly en skøn ferie :D

Fed "normering" med 4 voksne til 4 børn. Vi boede i et lækkert feriehus i det sønderjyske med vandland. Det er mit arbejde, der har huset, så jeg havde lejet det og kendte det hele i forvejen. Min veninde og jeg lærte hinanden endnu bedre at kende - på en ny måde - og det er virkelig berigende. Både hende og hendes mand/børn er sådan nogle "lækre mennesker" fra det midtjyske - ja, som tiden går bliver vi bare tættere og tættere - især foranlediget af min skilsmisse hvor alting lige gen-overvejes og alt ses i nyt lys. Det er jeg helt rørt over.

Men det jeg egentlig er optaget af, er hvordan jeg elsker at være sammen med mit eget barn som alene-mor. Hvor skønt det er, at jeg godt ved at det bare er hende og mig, der skal finde ud af tingene. Hvor nemt det er, at jeg skal bare sørge for mig selv og hende uanset om det er at øse op, tage mig af, tørre nummis eller trøste. Når der er problemer - så er det mig, der bestemmer... eller mig, der giver mig. Jeg nyder hvordan jeg bliver valgt til som mor, er behøvet. Jeg har ikke et problem med at være "alene", kun mig til at rejse mig, kun mig, når der kaldes osv. osv. Det er ret enkelt - der er kun hende og mig.

Jeg føler det slet ikke problematisk at "stå med hende alene". Det har det nu aldrig været. Selv når hun er umulig, er hun til at have med at gøre ])

Jeg trives godt med identiteten som alene-mor, når nu det ikke skulle være anderledes og det er rigtig rart at føle.

Jeg havde lyst til at skrive dette, fordi jeg ved jeg selv havde brug for at læse den slags, da jeg som helt nyskilt meldte mig ind i Single+ for ét år siden. Det er også et godt "ferieliv" på den anden side [hearts]  og Kent herindefra skrev engang noget med at andet/godt slags familieliv og dét har også sat sig fast hos mig. Jeg tænker at livet er godt "på trods" ...jeg er ikke helt klar til at sige "fordi". Det er et godt både familieliv og ferieliv at bare være sammen med Majaneseren - bare os to, vores lille familie.

Er der andre af jer, der også finder en tilfredshed ved bare at nyde samværet med barn/børn,  bare være jer selv? Jeg mener ikke: "Godt vi slap af med den forfærdelige ægtefælle", men mere sådan - "Det er sq helt ok at være "mig og barn/børn"?.
DEBAT
It person søges
Torsdag 28.feb 2019 14:50
Hejsa
Mine IT fag kundskaber er ikke store.
Jeg har noget musik som jeg gerne vil sætte til mit trådløse netværk..
Det ser ud som om jeg har to netværk, når jeg går ind under indstillinger.
Jeg har apple produkter og Yousee netværk.
Jeg har et 5 G og et andet net hvor der ikke står 5 G , men de første bogstaver er de samme, så dete r mit net.
Spørgsmålet er det samme adgangskode til begge trådløse net?
Hvis ja, hvorfor kan jeg ikke logge på det net hvor der ikke står 5 G på? Er det fordi mit udstyr fra apple er for gammelt eller er der en anden grund..
DEBAT
Singleforælder og pasningsmuligheder
Mandag 24.sep 2018 22:15
I de år min (ex)mand og jeg har været gift, så har hans 2 sæt forældre været de oplagte børnepassere, bedsteforældre - altid på pletten.

Min far (min mor er død) er ikke sådan en børne-minded type. Han er nok mere far til mig end han er morfar til Maja :D puha, sådan nogle små størrelser - hvad siger man til dem?? :D det er nemmere med mig - barnet på 40 - at råde om følelser, økonomi og hus/have.

Da vi blev skilt, havde min far noget alvorligt, men kærligt på hjertet. Han vidste jo godt min hverdag kunne være presset som enlig forælder - han ville gerne hjælpe. Hente Maja i børnehave, passe hende - et eller andet.

Det her er altså store ord for min 67 årige snedkerfar som ikke ved hvad han skal stille op med en 5 årig og en perleplade :D

Det har ikke været aktuelt. Mine (ex)svigerforældre tager Maja uanset om det er hendes far eller mig, der spørger - og hendes far og jeg hjælper altid hinanden, så det praktiske har ikke været et issue.

Men...på onsdag.. dér skal hendes far og jeg til et forældermøde om skolestart. Det varer kun halvanden time - lige midt i aftensmaden. Min far bor 10 minutter fra os. Majas bedsteforældre bor 45 minutter væk. De skal altså ikke køre så langt hver vej for at passe Maja i 1,5 time. Skulle jeg spørge min exkæreste eller naboen? Min exkæreste kender hun jo og er jo selv far og rigtig sød. Naboen en ældre dame, som jeg bare kan mærke Maja ikke er så vild med. Naboen virker stram, men er det ikke.

Pludselig kom jeg i tanke om morfar. Jeg endte med at spørge Maja om hun ville passes af naboen eller morfar mens mor og far er til møde. Så ville hun gerne passes af morfar :D Mit hjerte smeltede næsten.

Min far blev meget meget stolt over at blive spurgt :D Han var klar med det samme :D Han havde også en snak med Maja: "Det vil jeg glæde mig til - du må fortælle mig hvordan det foregår her i dit og mors firma".{)

Jeg vil gerne have Maja har et forhold til morfar. Han er bare ikke den der type, der er skide god til de mindste, til bleer, til børn der ikke kan snakke. Men nu er hun 5 år og jeg tror de kan komme meget godt overens :D

Det føles faktisk lidt godt, at tage imod den hjælp jeg bliver tilbudt. Det føles også lidt godt, at give morfar lov til noget han gerne vil, men som ikke rigtig har været aktuelt før nu. Jeg synes egentlig grundlæggende, at selvom de to - Maja og morfar - begge er lidt ude af deres komfortzone, og hellere hver især  vil klippe hæk og lave rullinger, så har de to meget godt af at vænne sig lidt til hinanden :D

Er du god til at gøre brug af dine pasningsmuligheder?.
DEBAT
Det er ikke exens dag idag
Søndag 19.aug 2018 12:11
Denne tråd skal naturligvis ligge under samarbejde, for intet er jo vigtigere end det gode samarbejde [cool]

Majas far skrev igår han gerne ville have hende nogle dage her i min samværsuge - selvfølgelig må han det :engel

[img]large1534671952_121747.jpg[/img]
Held og lykke med at få styr på det her garn (: 

[img]large1534672608_121747.jpg[/img]
Han må trække "hjælpeløs enlig far med hundeøjne"-kortet oppe i børnehaven, så kan han sikkert få en kvindelig pædagog til at forbarme sig og lave en hestehale eller hvis han giver den hele armen - så en fletning :D


Nå, men nu hvor hans dag var startet SÅ godt, tænkte jeg at jeg ville gøre den bedre. Det er jo pudsigt, at når man pakker sine flyttekasser og flytter ud af den fælles bolig, så tager man kun sine yndlingsting med sig. Mikkel og alt muligt skrammel fik lov at stå her og grine, så nu har jeg hjulpet lidt.

Hvem drømmer ikke om at få en flyttekasse fyldt med afskudte patronhylstre, et gammelt ræveskind, de grimme opsatser, de udrangerede fiskestænger, regnjakker og en mølædt Mikkel i fuld figur??

[img]large1534671924_121747.jpg[/img]


Man skal værne om det gode samarbejde ikk :engel.
DEBAT
Spisning
Lørdag 02.jun 2018 15:25
Hey 😊
Vil bare sige, at Susanne og jeg vil spise der inde - bare hvis der er andre, som har samme tanke og ikke vil “spise alene”. Ses!
Kh
Nanett.
DEBAT
Partner med gæld
Tirsdag 22.maj 2018 21:55
Vil du have en partner med gæld ?

ekstrabladet.dk/flash/tv3underho...

Jeg har ikke set udsendelsen, kun læst artiklen på eb.dk

Min første tanke er, hvordan kan man sige ja' til at få en fast kæreste med gæld, hvis man ved, at der i nærmest al fremtid vil være så stor forskel på parternes økonomi.
Umiddelbart tror jeg forholdet er dømt til at gå galt !
Hvad vejer mest : kærligheden ? Eller egen økonomi ?

Personligt tror jeg det den enkeltes holdning, og hvordan man reagerer i sin dagligdag, der afgørende for, om kærligheden kan / vil vinde..
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 0 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo