220 online

Enlig mor? Mød andre enlige mødre her

Er du blevet enlig mor? I vores debatforum kan du dele tanker og erfaringer med andre enlige mødre om de udfordringer, det giver. Vi diskuterer dagligdag, ferie, separation og skilsmisse.

Aktuelle debatter om livet som enlig mor

Forskel på singlemor og delemor?
Onsdag 16.aug 2017 19:35
Kort og godt, hvordan definere i forskellen på singlemor og delemor i den kategori man putter sig selv i ved oprettelsen af profil?
Jeg er vel begge dele, i og med jeg deler barnet med hendes far, og er alene?

Jeg vil jo nødigt starte ud med, at udgive mig for at være noget forkert  Ikke det store dilemma bevares, men undrede mig lidt alligevel{)

Noget helt andet : Jeg tror ikke helt jeg forstår debat systemet herinde, er der ikke sådan en oversigt, så man kan se kategorier og underkategorier, eller er jeg bare for tungnem til at finde ud af det?.
DEBAT
Børnebidraget - netto?
Torsdag 03.aug 2017 10:11
I vores "skilsmissefamilie" har vi valgt at gøre hele pengedelen lidt anderledes end mange nok gør.

Alle børnepenge + børnebidrag indsætter vi på en fælles konto, som vi begge har kort til. Vores datters tøj, gaver (gives fælles) og abonnementer a la pandaklub/årskort betales fra den konto.

Børnepengene er nemme at indsætte men selve bidraget har vi ikke helt regnet ind i endnu. Vi vil nemlig ikke indsætte hele bidraget, men kun den del man netto får ud af at trække det man kan fra i skat.

Men hvad er det beløb?

Vi overvejer 2 muligheder:

1) At gå ud fra normalbidraget på 1333,- hvoraf man kan få fradrag for de 1180 - hvad har man så i "hånden" som bidragsyder?

2) at gå ud fra forhøjet børnebidrag pga. indtægt - 2513 hvoraf man kan trække 2360 fra i fradrag - hvad har man så ca. i hånden som bidragsyder?

Ved forhøjet bidrag svarer barnet skat af det forhøjede (hun er 4 år :D  ) Det har vel i praksis ingen betydning vel pga. hun vel har ret til at tjene noget uden at svare skat det op til et vist beløb ikke?

Hilfe :D
Nogen af jer må have prøvet noget i den her retning eller vide noget om det ik?..
DEBAT
Nye venner/veninder. (Nordsjælland.)
Tirsdag 13.jun 2017 05:12
Hej
Jeg er en enlig mor til 3 drenge på 7, 10 og 14 år. Vi bor pt. i Græsted ved Gilleleje/Helsinge. Vi elsker dyr og naturen m.m.
Jeg har næsten ikke noget netværk og kunne godt tænke mig at få kontakt til nogle søde positive skønne mennesker. Gerne med børn.
Så bor i i området høre jeg meget gerne fra jer. :)
Med venlig hilsen
Lene.
DEBAT
?Gratis bio billetter - Pedersen og Findus i dag i Hillerød kl 11. 30
Lørdag 17.dec 2016 08:17
Gratis bio billetter - Pedersen og Findus i dag i Hillerød kl 11. 30

Nanna er blevet syg og jeg har en billet til et barn og en voksen..
DEBAT
Erfaring med Spies rejsers solo lejl/lille familie lejl
Torsdag 07.sep 2017 21:33
Hej. Jeg vil høre, om nogen af Jer har erfaring med at rejse med Spies, som "lille familie" og udnytte rabat på Sunwing hotellerne, ved at bo i de absolut mindste bo-enheder... og hvis... -hvad var jeres oplevelse så med de små lejligheder bl.a. i forhold til placering og støjforhold ? [sol].
DEBAT
Julegaver - støt enlige kvinder i Uganda
Torsdag 15.dec 2016 12:55
Min kollega tilbringer al sin ferie med at hjælpe til på et børnehjem i Uganda i den forbindelse har hun fået kontakt med nogle enlige kvinder med børn, der tjener til dagen og vejen og ikke mindst for at sætte deres børn i skole ved at lave smykker, små tasker, kurve, cremer etc. Min kollega har en del kreationer til rimelige priser, der vil egne sig fint til jule-/værtindegaver.

Alle indtægter går ubeskåret til 3 enlige mødre fra Masindi Uganda:

Der er flere billeder her: facebook.com/Kunihira-400510...


Christine: Er mor til 8 og bedstemor til 3. Hun har kæmpetfor at tjene penge nok til at få sine børn godt uddannet. Lige nu mangler hunpenge til de 2 sidste semestre på Computer Science til Frank som er hendesyngste barn. Hun er 54 år og er præget af et liv med hårdt arbejde, så hendesindtægter går også til hospitalsophold. Hun har lavet punge, halskæder ogarmbånd af papir som er lakeret.


Skovia: Er datter af Christine. Hun er enlig mor til Marc på13 år, som er i secondary school (gymnasium). Skovia forsøger at lave enforretning med creme, sæber og lign. Lige nu sælger jeg hendes økologiskeSheanutbutter med olivenolie. Men hun har flere produkter på vej. Sidst jeg vari Madsindi boede jeg hos hende og så hvor hårdt arbejde det er at producerecremer ved håndkraft.

Rose: Er enlig mor til Precious som er 12 år, samt 2 voksnedrenge på 20 og 23. Hun har startet en lille butik, som hun har brug forkapital til at udvide. Hun bor med datteren i 2 bittesmå rum med køkken udenforog fælles toilet (læs hul i jorden) med naboerne. Hendes håb er at kunnekøbe/leje et hus som er større, samt at sikre fremtiden for hendes børn i kraftaf uddannelse.  Jeg har købt  hende en symaskine, så hun kan repareretøj for andre, men hun har også brug for et skrædderkursus, så hun kan sy tøjpå bestilling. Hun har lavet kurve, tasker og laptop/ipad sleves.
Priserne ligger fra 25 kr. for armbånd til 200 kr. forkurve.
Billederne viser et udvalg af varerne.

Jeg vil gerne agere mellemmand, hvis det kan hjælpe..
DEBAT
Alene juleaften
Mandag 19.dec 2016 15:57
bare lige en hurtig men vigtig bemærkning, det er ikke en se mig tråd.
Og søger heller ikke melidenhed.

Jeg skal første gang i mit liv være alene en juleaften. Det er en mærkelig følse, men også okay da jeg selv har taget valget.
Men kan mærke på mine omgivelser da jeg meldt det ud i går og i dag at folk får meget ondt af en. Andre kigger på en som man er fra en anden planet.
Så mit spørgsmål er, hvad tænker du om at side alene juleaften og har du selv prøvet det?.
DEBAT
Gaver mv par vs single
Lørdag 26.aug 2017 18:34
Et emne man også rigtig tit taler om...

Min veninde og jeg sad forleden og snakkede om, hvis man skal til bryllup, konfirmation, barnedåb, alm fødselsdag osv og man gir et beløb man altid har givet som par... skal man så stadigvæk som single/alene gi samme beløb eller er det ok, at gi det halve ?

Og hvis man er inviteret til middag med fri bar med flere vennepar og den ene ikke drikker mere end et glas vin til maden, skal man så stadigvæk bare smile og betale fuld pris ?

:D.
DEBAT
Fra alle os til alle os...
Fredag 16.dec 2016 17:03
Lad din taknemmelighed over dette fantastisk single-netværk flyde ud i form af julehilsner til nær og fjern.
Kollektivt, eller til en eller flere, der særligt har fortjent en hilsen. I form af musik, billeder, tekst - whatever...  [hearts]

Jeg lægger ud med dette sprøde budskab - til jer alle :kiss)

youtube.com/watch?v=IVa6t9IY5xY&list=RDIVa6t9IY5xY.
DEBAT
True North Camps
Torsdag 27.jul 2017 23:12
Vil bare lige give min varmeste anbefaling til Nicolai Moltke Leth´s True North og deres ungecamps. Min den ældste har nu gennemfært niveau 2, og er vokset fuldstændig vanvittigt i sin udvikling.

Min datter har gennemført niveau 1, og har fået en bevidsthed og en modenhed i hendes måde at tænke på. I sær med integritet og empati har gjort stort indtryk!

Synes de er mega geniale!

De er lidt dyre, men man kan søge hjælp hos legater, hvis man er enlig :kiss).
DEBAT
God sommer!
Mandag 26.jun 2017 09:32
Hej alle! Dejligt at se, at der er kommet en masse nye i gruppen – velkommen til. Og davs igen til alle jer andre.:D 

Herfra bare endnu en opfordring til at støtte op om S+ her iØstjylland, så vi kan få skabt noget mere liv og netværk. Deltag i andres arrangementereller slå selv noget op – måske er der et par stykker mere, der lige nøjagtigt også mangler nogen at drikke den her fyraftensøl med eller at gå en tur rundt om søen med – selv om det er sommer. Vi er jo ikke alle bortrejst hele tiden og vi er jo nødt til selv at skabe det, vi ønsker ;) 

I denne uge kan du fx deltage i følgende;

singleplus.dk/detsker/36647
singleplus.dk/detsker/36425


Men husk nu at sætte dine indstillinger, så du får automails om nye arrangementer indenfor en selvvalgt radius.

Håber vi ses – god sommer ønskes alle..
DEBAT
Bekymringer som enlig forælder
Søndag 26.feb 2017 21:29
Hej!

Jeg er en de der typer, der altid kan finde noget at bekymre mig om - skide irreterende, men jeg har førhen kunnet holde det på et rimeligt niveau, har gået i terapi on and off og har brugt forskellige værktøjer.

Efter jeg blev enlig med mine to børn (søn 3 år, datter 1 år snart 2 år) - er jeg blevet meget bevidst om, at jeg er alene, hvilket har fået bekymringstendensen til at eksplodere - jeg bekymrer mig om alt, og til et niveau, hvor jeg bliver ked af det. Det er som om, at ideen om at være alene-mor får mig til at bekymre mig 100 gange mere om alting - at være god nok som mor, jobbet, lejligheden, økonomien, bilen - whatever jeg kan finde på at bekymre om. I bund og grund, når jeg taler med veninder om det, kan jeg godt se, at der ikke er grund til mine vilde bekymringer, men det er som om, realiteten i at være alene-mor får mig til at se potentielle negative udfald i alting, og jeg forsøger konstant at forberede mig på det - deraf bekymringerne.

Det er super usundt, for det påvirker mit mentale helbred og jeg får ikke nydt tiden med ungerne ordentligt og andre mennesker, jeg holder af, fordi jeg er så bekymret.

Er der nogle af jer andre, der oplevede det samme efter I blev enlige med ungerne og i så fald, hvordan håndterede I det?

På forhånd mange tak for svar!

Ps. Det er lige angstfremkaldende at være SÅ ærlig over for potentielt virkelig mange mennesker, men eftersom jeg førhen har fået super god respons på personlige emner, tør jeg prøve igen, så tak for de gode respons også:).
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 14 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo