211 online

Enlig mor? Mød andre enlige mødre her

Er du blevet enlig mor? I vores debatforum kan du dele tanker og erfaringer med andre enlige mødre om de udfordringer, det giver. Vi diskuterer dagligdag, ferie, separation og skilsmisse.

Aktuelle debatter om livet som enlig mor

Forældretilskud?
Tirsdag 21.jul 2015 17:09
Hej allesammen. Hvis nu man er enlig mor til en søn på 10, deler forældremyndigheden og barnet 7/7 med faren og bor i egen købebolig ... Er der så nogen form for tilskud fra kommune/ stat, man er berettiget til ;|.
DEBAT
Om su- hjæælp...
Tirsdag 15.mar 2016 18:46
Hej. Jeg har brug for hjælp... Er der nogen som har børn, alene, men ikke som enlig forsørger. Som er på su..
Hvad får man udbetalt?
Jeg får pt. su som enlig forsørger men vi laver om på deleordingen således at far har hende mest, så det bliver ham der er den enlige forsørger og ikke mig..

Jeg skal flytte og prøver at regne ud hvad jeg får ind
Help me. Jeg træt og det hele hænger overhovedet ikke sammen......
DEBAT
Spørgsmål ang børnebidrag
Torsdag 15.okt 2015 12:59
Hej
Jeg har hørt at man kan betale børnebidrag til hinanden og derved få en skattefordel.
Mit spørgsmål går på om det er nok, at skrive en seddel man har liggende med morens og min underskrift på, hvori der står at jeg betaler børnebidrag til hende for min yngste datter og et hvor hun betaler mig for min ældste datter? Eller skal man have lavet et officelt dokument via en advokat? Og skal skat se dokumentet eller sætter man bare beløbet ind på sin årsopgørelse og så viser man skat det hvis de spørger?
Endvidere skal overførelsen ske via en bank eller er kontanter ok?
Håber i kan hjælpe
Kh Lars.
DEBAT
Tid til den årlige erklæring
Lørdag 03.okt 2015 10:41
Så er det vist blevet tid til den årlige erklæring om, at man fortsat er enlig forsørger.

Jeg har i hvert fald fået sms om at den ligger i e-boks. Så hvis du ikke har sat din e-boks op til at du modtager mail og/eller sms, når der er ny post, så husk at tjekke din e-boks :)

PS: Denne tråd kan også bruges til den årlige harme over, at man skal bruge 2 min på at erklære at man stadig opfylder betingelserne :D.
DEBAT
Er der noget man kan søge i efterårsferie (barn 5 år) for enlig mor?
Mandag 20.jul 2015 08:59
Nogen der kan svare på det spørgsmål?

Om der er udflugt eller en ferie fx fra noget feriehjælp?.
DEBAT
Bopælsadresse og børnefamilyeydelse / eneforsørgertillæg
Onsdag 30.dec 2015 14:16
Nedenstående er ikke mig, men nogen i min omgangskreds:


Hvis jeg har bopælsadressen på to fælles børn, og dermed får børnefamilieydelsen udbetalt, har jeg så alene retten til, at administrere disse penge, eller bør de sættes ind på en slags fælles konto, så vi begge forældre kan se hvad pengene går til, og begge kan købe tøj fra de penge til børnene, og også begge sætte flere penge ind på den konto, i fald der mangler noget til dem.


Vi har børnene 7/7, og vi har begge udgifter til dem, jeg betaler dog klub og fodbold. Faren betaler rollespil og også det tøj de bruger hos ham.

Det er i virkeligheden ikke mig, men en mand jeg kender, hvor han har betalt børnebidrag i mange år til X-konen, selvom de havde børnene lige meget, og begge købte tøj osv til dem. Det børnebidrag er nu endelig blevet sløjfet, og manden her synes det er rimeligt, at de nu får et barn hver på adressen, så han også kan få del i eneforsørgertillæg og børnefamilieydelse og boligsikring. Han har jo lige så mange udgifter til dem, som ex'en.

Jeg synes egentligt det ville være rimeligt, at han fik begge børn på adressen, og hev alle ydelserne, PLUS børnebidrag HUN nu bør betale, lige som han gjorde det i uvidenhed i mange år. I mine øjne har hun snydt ham lidt faktisk.

Hvor går man hen og læser om dette, så man forstår det. Kan man ringe til SF og få hjælp, eller hvad er jeres erfaringer?.
DEBAT
(Bæredygtige) bofællesskaber hvor man kan bo TIL LEJE?
Søndag 02.aug 2015 12:25
jeg overvejer seriøst bofællesskab som boform - men pt er det ikke realistisk at jeg kan købe mig ind i enten andel ell ejer..

Kender i til bofællesskaber, hvor man kan bo til leje?.
DEBAT
Børnebidrag
Torsdag 03.dec 2015 10:20
Mit barns far betaler ikke børnebidrag og vi har ingen kontakt overhovedet længere. Der er heller ikke pt. udsigter til vi nogensinde kommer på talefod igen. Jeg overvejer stærk at bede Udbetaling Danmark om at opkræve pengene fra ham. Er der nogen som kan give mig nogen gode råd/fortælle mig fordele og ulemper ved at vælge denne løsning? Han skal betale forhøjet børnebidrag og jeg er godt klar over Udbetaling Danmark kun kan lægge ud for grundbeløbet. Hvor længe er de om at opkræve resten hvis faderen fuldstændig nægter at samarbejde?

På forhånd tak og jeg opfordrer hermed til I gerne må lægge andre relevante debatter og indlæg op for os enlige mødre :) Rigtig glædelig jul til jer og de små.
DEBAT
At begynde at date igen - hvordan?
Onsdag 28.okt 2015 19:35
Nu efter min datter er fyldt et år og er begyndt i vuggestue og mig på job igen - er jeg begyndt at overveje at date igen. Hvordan er jeres erfaringer med at date når man er enlig mor? Her tænker jeg også på jer som har børnene 24/7 ligesom mig. Har I børnene med på date eller får I dem passede? Hvornår er det passende at præsentere potentiel mand og barn for hinanden? Jeg drømmer bestemt ikke om at være single for evigt. Men synes også bare det virker en smule bøvlet at se sig om efter en mand igen. Det var jo ikke fordi det var let før man fik barn :p.
DEBAT
Motorcykel
Mandag 06.jul 2015 07:24
Jeg har denne lille lækker mc tilsalg
Suzuki gs 500e fra 1997
Den er ny istandsat og kører som den skal.
Pris 18000,- Men vi kan let forhandle om en god pris.....
DEBAT
Filmaften - Blå søges..
Mandag 24.aug 2015 10:11
Mangler blå støtte til denne filmaften :).
DEBAT
Forespørgsel om bofællesskaber
Onsdag 11.maj 2016 09:20
Jeg har en medstuderende på mit studie i pædagogisk antropologi, som gerne vil undersøge bofællesskaber for enlige forældre. Jeg tilbød hende at spørge her i dette forum, om der er nogen der har kendskab til sådanne bofællesskaber? Eller kender nogen der kender nogen:D
Håber at I vil/kan hjælpe:).
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 7 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo