214 online

Enlig mor? Mød andre enlige mødre her

Er du blevet enlig mor? I vores debatforum kan du dele tanker og erfaringer med andre enlige mødre om de udfordringer, det giver. Vi diskuterer dagligdag, ferie, separation og skilsmisse.

Aktuelle debatter om livet som enlig mor

Hvornår er man enlig forsørger??
Mandag 10.okt 2016 16:33
Jeg er blevet lidt i tvivl.

Overvejer at "tjene" lidt på at leje et værelse ud...men er man reelt enlig forsørger...og har man ret til sit børnetilskud og evt friplads i institution hvis man har lejeindtægt??

Har ikke kunnet Google mig frem til det :).
DEBAT
ENLIG MOR DER SKAL HOLDE JUL MED ANDRE ENLIGE I KBH SØGES
Fredag 02.sep 2016 17:56
I går lavede vi et opslag, hvor vi søgte en enlig far, men da vi ikke har fået nogle tilbagemeldinger, udvider vi søgningen med en enlig mor. Vi håber, at en af jer har lyst til at deltage, så vi kan tiltrække endnu flere medlemmer til Singleplus :)
----
Til en artikel i Magasinet LIME søges en enlig mor, som skal holde jul med andre enlige.

Læs herunder, hvad journalisten selv skriver :
Til serien søger jeg en enlig mor, som holder jul med andre enlige.

Jeg bruger fem cases i alt - en flygtning som holder danskjul, en hjemløs, der holder hjemløse jul, en mor og et barn, der modtager julehjælp og altså en enlig mor, der holder jul med andre enlige.

Formålet er at bryde tabuet om, hvad det vil sige at tage imod ‘hjælp’ i julen- og interviewet går kort sagt ud på, at hun skal fortælle om, hvorfor hunholder jul på den måde, hvornår hun begyndte på det, hvad det betyder etc.Vigtig er det dog, at hun er villig til at få taget et (godt)portræt. For det er portrættet, som fylder, og så et kort interview (ca. 1800tegn).

Deadline er allerede på mandag (om eftermiddagen). Dog hvis det er, kan jeg sagtens tage interviewet over telefonen, og så kan billedet nok trækkes lidt ind i næste uge. Det tager ikke meget mere end et kvarter fra min side.

Husk at sige til vedkommende, at jeg ikke graver i alle mulige årsager til, at hungør, som hun gør - f.eks. ift. hvorfor hun ikke holder jul med sine forældre eller lign. Det er mere generelt: Hvorfor hun har valgt sådan en jul, hvad det giver hende at være sammen med ligesindede og den slags. Formålet er at fortælle en positiv historie om en anderledes jul.

Skriv en privatbesked til Singleplus herinde eller til maria@singleplus.dk, så vil du blive kontaktet, hvis det er dig, hun vil gå videre med.

PFT!.
DEBAT
Om su- hjæælp...
Tirsdag 15.mar 2016 18:46
Hej. Jeg har brug for hjælp... Er der nogen som har børn, alene, men ikke som enlig forsørger. Som er på su..
Hvad får man udbetalt?
Jeg får pt. su som enlig forsørger men vi laver om på deleordingen således at far har hende mest, så det bliver ham der er den enlige forsørger og ikke mig..

Jeg skal flytte og prøver at regne ud hvad jeg får ind
Help me. Jeg træt og det hele hænger overhovedet ikke sammen......
DEBAT
Bopælsadresse og børnefamilyeydelse / eneforsørgertillæg
Onsdag 30.dec 2015 14:16
Nedenstående er ikke mig, men nogen i min omgangskreds:


Hvis jeg har bopælsadressen på to fælles børn, og dermed får børnefamilieydelsen udbetalt, har jeg så alene retten til, at administrere disse penge, eller bør de sættes ind på en slags fælles konto, så vi begge forældre kan se hvad pengene går til, og begge kan købe tøj fra de penge til børnene, og også begge sætte flere penge ind på den konto, i fald der mangler noget til dem.


Vi har børnene 7/7, og vi har begge udgifter til dem, jeg betaler dog klub og fodbold. Faren betaler rollespil og også det tøj de bruger hos ham.

Det er i virkeligheden ikke mig, men en mand jeg kender, hvor han har betalt børnebidrag i mange år til X-konen, selvom de havde børnene lige meget, og begge købte tøj osv til dem. Det børnebidrag er nu endelig blevet sløjfet, og manden her synes det er rimeligt, at de nu får et barn hver på adressen, så han også kan få del i eneforsørgertillæg og børnefamilieydelse og boligsikring. Han har jo lige så mange udgifter til dem, som ex'en.

Jeg synes egentligt det ville være rimeligt, at han fik begge børn på adressen, og hev alle ydelserne, PLUS børnebidrag HUN nu bør betale, lige som han gjorde det i uvidenhed i mange år. I mine øjne har hun snydt ham lidt faktisk.

Hvor går man hen og læser om dette, så man forstår det. Kan man ringe til SF og få hjælp, eller hvad er jeres erfaringer?.
DEBAT
Bofællesskab
Fredag 30.sep 2016 19:16
er der nogen der kender til bofællesskaber hvor der er plads til enlig med barn? Desværre er meget af det der bliver bygget alt for dyrt. Måske nogen kender til en fremleje? Eller nogen der vil bytte? Jeg har virkelig ledt og googlet men der er ikke rigtigt noget. Vi savner lidt luftforandring og et mere socialt miljø. Vi bor i Kbh k, uden gård og helt uden børn i nabolaget. Ku være så dejligt for os begge. ????.
DEBAT
Børnebidrag
Torsdag 03.dec 2015 10:20
Mit barns far betaler ikke børnebidrag og vi har ingen kontakt overhovedet længere. Der er heller ikke pt. udsigter til vi nogensinde kommer på talefod igen. Jeg overvejer stærk at bede Udbetaling Danmark om at opkræve pengene fra ham. Er der nogen som kan give mig nogen gode råd/fortælle mig fordele og ulemper ved at vælge denne løsning? Han skal betale forhøjet børnebidrag og jeg er godt klar over Udbetaling Danmark kun kan lægge ud for grundbeløbet. Hvor længe er de om at opkræve resten hvis faderen fuldstændig nægter at samarbejde?

På forhånd tak og jeg opfordrer hermed til I gerne må lægge andre relevante debatter og indlæg op for os enlige mødre :) Rigtig glædelig jul til jer og de små.
DEBAT
ENLIG MAND DER SKAL HOLDE JUL MED ANDRE ENLIGE I KBH SØGES
Torsdag 01.sep 2016 10:39
Vi har fået denne forespørgsel fra magasinet LIME på en enlig mand som holder jul med andre enlige.

Læs herunder, hvad journalisten selv skriver :
Til serien søger jeg en enlig mand, som holder jul med andre enlige - det kan f.eks. være en enkemand eller skilsmissefar.

Jeg bruger fem cases i alt - en flygtning som holder danskjul, en hjemløs, der holder hjemløse jul, en mor og et barn, der modtager julehjælp og altså en singlemand, der holder jul med andre singler.

Formålet er at bryde tabuet om, hvad det vil sige at tage imod ‘hjælp’ i julen - og interviewet går kort sagt ud på, at han skal fortælle om, hvorfor han holder jul på den måde, hvornår han begyndte på det, hvad det betyder etc. Vigtig er det dog, at han er villig til at få taget et (godt)portræt. For det er portrættet, som fylder, og så et kort interview (ca. 1800tegn).

Deadline er allerede på mandag (om eftermiddagen). Dog hvis det er, kan jeg sagtens tage interviewet over telefonen, og så kan billedet nok trækkes lidt ind i næste uge. Det tager ikke meget mere end et kvarter fra min side og har ok med tid til også at tage ud de kommende dage, hvis det er :)

Husk at sige til vedkommende, at jeg ikke graver i alle mulige årsager til, at han gør, som han gør - f.eks. ift. hvorfor han ikke holder jul med sine forældre eller lign. Det er mere generelt: Hvorfor han har valgt sådan en jul, hvad det giver ham at være sammen med ligesindede og den slags. Formålet er at fortælle en positiv historie om en anderledes jul.

Skriv en privatbesked til Singleplus herinde eller til maria@singleplus.dk, så vil du blive kontaktet, hvis det er dig, hun vil gå videre med.

Kender du den helt rette enlige far i KBH området, så tip ham endelig.

PFT!

De bedste hilsner Maria.
DEBAT
Forespørgsel om bofællesskaber
Onsdag 11.maj 2016 09:20
Jeg har en medstuderende på mit studie i pædagogisk antropologi, som gerne vil undersøge bofællesskaber for enlige forældre. Jeg tilbød hende at spørge her i dette forum, om der er nogen der har kendskab til sådanne bofællesskaber? Eller kender nogen der kender nogen:D
Håber at I vil/kan hjælpe:).
DEBAT
Bolig søges til enlig mor med barn
Mandag 16.maj 2016 14:14
Hej alle
Jeg er kommet i en situation hvor det handler om jeg bliver nød til at finde ny bolig til knægten og jeg :) og da jeg nødigt vil hive ham ud i et skoleskift ville det være rart at det var i nærheden :) så meget gerne i nærheden af Ringsted, Roskilde eller borup ;)
Minimum en 2 værelses, det kan vi sagtens klare os på, og en husleje på maks 6000-7000 kr... Håber der er nogen der kender nogen der lejer et halvt hus eller lejlighed osv ud ;)
Jeg søger selv på alle de der facebook sider og boligportalen osv, men uden held :) indskuddet skal jeg jo også kunne klare....
DEBAT
Gruppe for pårørende til misbrugere?
Lørdag 15.okt 2016 13:43
Jeg har forsøgt at lede efter en gruppe for os pårørende til misbrugere, men er ikke stødt på nogen.
Har jeg overset den eller er eksisterer den ikke?
Er der mon basis for sådan en?

Personligt har jeg brug for sparring med ligestillede....
DEBAT
Ny i Nordjylland, sker der noget her?
Lørdag 02.jan 2016 09:12
Jeg prøver lige med et nyt debat oplæg, mest for Nordjyderne :). Jeg er single mor med to børn og er lige flyttet til Sæby i Nordjylland. Jeg har et godt netværk af familie og venner, men nu efter jeg er blevet skilt og flyttet , kan jeg godt mærke, at jeg mangler nogle både voksne og børn , mænd som kvinder, til at mødes med. Derfor har jeg lige meldt mig ind i SP. Sker der noget her i Nordjylland man kan være med til? Er der nogle derude der vil tage mig lidt i hånden, eller give mig et kærligt spark ud i single livet, for det kan jeg mærke, jeg har brug for. Det er 11 år siden jeg sidst har været single. Jeg har så meget lyst til at 2016 skal blive et år med glæde, dans, biografture, nye søde spændende mennesker og forhåbentlig mange dejlige oplevelser i den nordjyske natur for både børn og voksne. Håber der er nogen, der skriver og fortæller mig hvor det sker i Nordjylland, eller bare skriver Hej. Kh Mette  :).
DEBAT
Børnebidrag og skattefradrag
Lørdag 13.aug 2016 18:11
Hej Alle
Er der nogle der har indgående kendskab til skattefradrag ved frivilligt børnebidrag?
situationen er en fordelingsordning 6-8 med det ene barn og 7-7 med det andet. dvs. ingen er forpligtet til at betale børnebidrag.
Begge børn har bopæl hos deres mor.
Spørgsmålene er så:
Kan vi give hinanden børnebidrag for hver vores barn og dermed få et skattefradrag for børnebidraget?
Hvilken størrelse kan bidraget have? jeg har tidligere betalt dobbelt bidrag, kan det være udgangspunkt for os begge?
I bund og grund syntes jeg det er amoralsk at spekulerer i skattefradrag på denne måde, men er det lovligt, vil vi bruge det. økonomien er sku stram, når man bor alene.....
Håber nogle har nogle erfaringer.....
VH Thomas.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 7 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo