153 online

Enlig mor? Mød andre enlige mødre her

Er du blevet enlig mor? I vores debatforum kan du dele tanker og erfaringer med andre enlige mødre om de udfordringer, det giver. Vi diskuterer dagligdag, ferie, separation og skilsmisse.

Aktuelle debatter om livet som enlig mor

Forældremyndighed/ Enlig forsørger
Tirsdag 30.dec 2014 19:35
Min bror og hans kæreste har besluttet at gå fra hinanden efter næsten 13 år.
De er ikke gift, men har 2 drenge på hhv. 2 og 4 år.
Deres sidste forsøg på at få forholdet til at fungere var at købe hus sammen i foråret 2014, men den dag de flyttede ind, vidste de begge, at løbet var kørt.
De er klar over, at de har sat sig i en lidt træls situation, da de højst sandsynligt vil komme ud af huskøbet med et tab. Heldigvis ligger huset i et område, der er populært, og det har en rigtig god størrelse, så risikoen for at de skal gå op og ned ad hinanden i (endnu flere) måneder er ikke ret stor.

Kommunikationen mellem dem har været god. I går led den et knæk, men de har været forberedt på, at der ville komme perioder, hvor det ville være svært at leve under samme tag. De er begge fokuserede på de to drenge, og de skal nok finde ud af at få et samarbejde op at køre. Den lunkne stemning, der hersker lige nu, er sikkert et udslag af, at de nu har fortalt om bruddet til familie og venner, og dermed bliver det pludselig meget virkeligt, hvad der skal til at ske.

Mine spørgsmål til alle i kloge hoveder herinde går på økonomi.
Jeg antager, at de bliver ved at have fælles forældremyndighed, og at de aftaler samvær uden indblanding fra statsforvaltningen. Begge er rigtig gode forældre, og det ved de godt. De har været et rigtig godt team, og drengene elsker dem begge meget højt. En kamp om forældremyndighed kan jeg simpelthen ikke tro, vil komme på tale.

Hvis de beslutter at drengene får hver sin bopælsadresse, den ene hos mor, den anden hos far, kan begge så søge om tilskud som enlig forsørger?

Umiddelbart står min lillebror bedst økonomisk, da min svigerinde har en ret stor studiegæld. De kunne evt. beslutte, at ingen af dem betaler børnebidrag til den anden, og den yngste dreng kunne have bopælsadresse hos den, der tjener mest, så forskellene i udgifter til institution udlignes, når den ældste skal i SFO mens den yngste stadig går i børnehave (bare en strøtanke).

Vil begge evt. kunne få nedsat andelen af egenbetaling til institution? (Hvis altså de beslutter at drengene har hver sin adresse)

Med det udgangspunkt, at de kan finde ud af at kommunikere, at de kan sætte sig selv til side for drengenes skyld, og at de ikke begiver sig til at bekrige hinanden når det gælder forældremyndighed og samvær, er der så nogle gode råd, fif og ideer, ting der absolut skal huskes, når det gælder økonomi efter et brud, hvor der er børn indblandet?.
DEBAT
Forældretilskud?
Tirsdag 21.jul 2015 17:09
Hej allesammen. Hvis nu man er enlig mor til en søn på 10, deler forældremyndigheden og barnet 7/7 med faren og bor i egen købebolig ... Er der så nogen form for tilskud fra kommune/ stat, man er berettiget til ;|.
DEBAT
Er der noget man kan søge i efterårsferie (barn 5 år) for enlig mor?
Mandag 20.jul 2015 08:59
Nogen der kan svare på det spørgsmål?

Om der er udflugt eller en ferie fx fra noget feriehjælp?.
DEBAT
Singlemor vs. delemor
Fredag 13.mar 2015 21:25
Hej,
Er der nogen der kan forklare forskellen på en singlemor vs. delemor? Kan en singlemor ikke være en delemor? :).
DEBAT
Krydsende børnebidrag.
Torsdag 15.jan 2015 08:30
Hej alle. Dette er blot lidt info. Da jeg tror lige som jeg selv, at mange ikke kender til krydsende børnebidrag, hvis begge forældre har børn boende hos dem.

Mit eksemple. Jeg har deleordning 7/7 med min ex. Min mindste søn har folkeregister adresse hos mor, og den store har hos mig. Derved kan vi trække 1141,- kr fra i skat om mdr. Og man kan gå nogle år tilbage, jeg fik en god sjat penge tilbage i skat.
Se link.
skat.dk/skat.aspx?oId=1789485....
DEBAT
Skattefradrag?!?
Lørdag 10.jan 2015 20:14
Ved nogle af jer om det er rigtigt at der kommet et nyt skattefradrag til enlige forsørgere der er i arbejdet?
Har hørt tallet 17.000kr årligt og inden 1-2-2015 på forskudsopgørelsen.....

Nogen af jer med faktaviden???????.
DEBAT
Motorcykel
Mandag 06.jul 2015 07:24
Jeg har denne lille lækker mc tilsalg
Suzuki gs 500e fra 1997
Den er ny istandsat og kører som den skal.
Pris 18000,- Men vi kan let forhandle om en god pris.....
DEBAT
Ekstra børnebidrags regler
Søndag 08.feb 2015 11:30
Jeg ville høre om der er nogen som har forstand på reglerne vedr. ekstra børnebidrag.

Jeg har en ven i nød og han har spurgt om han må bo hos mig i et par uger indtil han kan vende hjem til hans eget hus. Jeg vil gerne hjælpe, men er kommet i tvivl om, det kan have indflydelse på mit ekstra børnebidrag og det kan blive frataget mig, fordi jeg gør denne tjeneste?.
Synes jeg har hørt reglerne kan være meget strikse og ønsker ikke at hjælpe, hvis det kan sætte mig i en dårlig situation..
DEBAT
At begynde at date igen - hvordan?
Onsdag 28.okt 2015 19:35
Nu efter min datter er fyldt et år og er begyndt i vuggestue og mig på job igen - er jeg begyndt at overveje at date igen. Hvordan er jeres erfaringer med at date når man er enlig mor? Her tænker jeg også på jer som har børnene 24/7 ligesom mig. Har I børnene med på date eller får I dem passede? Hvornår er det passende at præsentere potentiel mand og barn for hinanden? Jeg drømmer bestemt ikke om at være single for evigt. Men synes også bare det virker en smule bøvlet at se sig om efter en mand igen. Det var jo ikke fordi det var let før man fik barn :p.
DEBAT
Er der noget bestemt I køber for børnepengene??
Tirsdag 27.jan 2015 17:23
Da mit liv og mit hoved, især, kun består af rendyrket kaos og uoverskuelighed, tænker jeg- hvad har jeg ikke tænkt på??..
Hvad køber i for børnepengene??
Kh mig :).
DEBAT
Tilskud - hvor skal jeg starte?
Mandag 09.feb 2015 09:50
Den 1. april kan jeg flytte ind i min nye bolig. Og nu nærmer tiden sig til, at jeg skal søge tilskud til både det ene og det andet ... men ... hvor dælen skal jeg starte henne?

Jeg kan ikke melde flytning før 4 uger før flytning.

Jeg har søgt om lån til beboerindskud til trods for, at det ikke er almennyttigt boligselskab - for jeg har virkelig brug for hjælpen.

Kan jeg søge om boligsikring/tilskud, når jeg ikke har meldt adresseflytning endnu?

Kan jeg søge om ekstra børnetilskud som enlig forsøger, når jeg ikke har meldt flytning endnu og når vi endnu ikke er blevet separerede (altså søge fra 1. april)?

Kan jeg søge om delvis institutionsplads, når jeg ikke er flyttet med mine børn endnu?

Puha, jeg synes det er så svært - nogle af disse sager kan tage op til 6 uger - men jeg kan jo som sagt først melde flytning 4 uger før :|

Jeg får sat separationen i gang, så snart soon2bex har skrevet under på divorce agreement og på bidragspapirerne. Hvilket jeg håber sker i aften, når jeg i dag skriver endelig under på min nye lejekontrakt ....
DEBAT
Tak for nu - mit abn. udløber
Onsdag 10.jun 2015 19:51
Kære alle sammen.
Jeg har haft en spændende vandring ind i det nye singleland efter et langt ægteskab og Singleplus har holdt mig i hånden hele vejen. Vi har grinet, grædt, kæmpet, diskuteret, fjantet og arrangeret alle mulige ting. Tak for panelets altid gode vinkler på alle mulige ting og for altid at stille op - for os alle sammen. Det har været uvurderligt for mig at lære at være single, enlig mor, dele familie, anderledes end alle dem jeg kender - de er alle lykkeligt gift på 20. år... Tak for feedback når jeg havde brug for den, når vi alle havde brug for den.
Jeg har lært at navigere i min nye verden, at være en del af statestikken over splittede familier. Jeg har fået udbygget mit netværk med skønne kvinder som er i samme situation som jeg selv er. Nu er jeg ikke længere i tvivl om hvordan man holder morgenfødselsdag uden far, nu er jeg ikke længere i tvivl om hvordan man klarer alting selv, og fordeler med tid og penge med ex. Jeg er kommet nogenlunde på plads i mit single liv. Det har taget tid - ca de 2 forbandede år som der tales så meget om. Nu har jeg udstået dem. Nu er det tid til en glidende udskiftning på min plads - en ny nyskilt får min plads.
Så kære Singleplusser - 1000 tak for alt(:
Kh Anette.
DEBAT

Vi er som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 7 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo