271 online

Enlig mor? Mød andre enlige mødre her

Er du blevet enlig mor? I vores debatforum kan du dele tanker og erfaringer med andre enlige mødre om de udfordringer, det giver. Vi diskuterer dagligdag, ferie, separation og skilsmisse.
  • Få gode råd fra andre enlige mødre om delebørn, bonusbørn, skilsmisse m.m.
  • Hør hvordan andre enlige mødre holder hjulene i gang
  • Hvordan tackler du livet som enlig mor? Vend dine tanker med ligesindede
  • Mød andre enlige mødre til udflugter og arrangementer med og uden børn
  • Deltag i madklubber, nytårsfester, single-juleaften og ferieture med andre enlige mødre

Aktuelle debatter om livet som enlig mor

Ændring af samvær, bør jeg være opmærksom på?
Onsdag 20.nov 2013 19:17
Hej,

Af forskellige grunde har mig og exen ændret (eller på vej til),samvær ordning vores 7/7 ordning,over til en 9/5 ordning så Jeg får dem længere tid...

I den sammenhæng er der noget særligt jeg bør være opmærksom på? Jeg har kun bopæls adresse på den ene af 3...
.
DEBAT
Forældremyndighed/ Enlig forsørger
Tirsdag 30.dec 2014 19:35
Min bror og hans kæreste har besluttet at gå fra hinanden efter næsten 13 år.
De er ikke gift, men har 2 drenge på hhv. 2 og 4 år.
Deres sidste forsøg på at få forholdet til at fungere var at købe hus sammen i foråret 2014, men den dag de flyttede ind, vidste de begge, at løbet var kørt.
De er klar over, at de har sat sig i en lidt træls situation, da de højst sandsynligt vil komme ud af huskøbet med et tab. Heldigvis ligger huset i et område, der er populært, og det har en rigtig god størrelse, så risikoen for at de skal gå op og ned ad hinanden i (endnu flere) måneder er ikke ret stor.

Kommunikationen mellem dem har været god. I går led den et knæk, men de har været forberedt på, at der ville komme perioder, hvor det ville være svært at leve under samme tag. De er begge fokuserede på de to drenge, og de skal nok finde ud af at få et samarbejde op at køre. Den lunkne stemning, der hersker lige nu, er sikkert et udslag af, at de nu har fortalt om bruddet til familie og venner, og dermed bliver det pludselig meget virkeligt, hvad der skal til at ske.

Mine spørgsmål til alle i kloge hoveder herinde går på økonomi.
Jeg antager, at de bliver ved at have fælles forældremyndighed, og at de aftaler samvær uden indblanding fra statsforvaltningen. Begge er rigtig gode forældre, og det ved de godt. De har været et rigtig godt team, og drengene elsker dem begge meget højt. En kamp om forældremyndighed kan jeg simpelthen ikke tro, vil komme på tale.

Hvis de beslutter at drengene får hver sin bopælsadresse, den ene hos mor, den anden hos far, kan begge så søge om tilskud som enlig forsørger?

Umiddelbart står min lillebror bedst økonomisk, da min svigerinde har en ret stor studiegæld. De kunne evt. beslutte, at ingen af dem betaler børnebidrag til den anden, og den yngste dreng kunne have bopælsadresse hos den, der tjener mest, så forskellene i udgifter til institution udlignes, når den ældste skal i SFO mens den yngste stadig går i børnehave (bare en strøtanke).

Vil begge evt. kunne få nedsat andelen af egenbetaling til institution? (Hvis altså de beslutter at drengene har hver sin adresse)

Med det udgangspunkt, at de kan finde ud af at kommunikere, at de kan sætte sig selv til side for drengenes skyld, og at de ikke begiver sig til at bekrige hinanden når det gælder forældremyndighed og samvær, er der så nogle gode råd, fif og ideer, ting der absolut skal huskes, når det gælder økonomi efter et brud, hvor der er børn indblandet?.
DEBAT
Delefar vs Singlefar
Onsdag 23.okt 2013 08:42
Hej S plusser
Er der nogen af Jer der kan hjælpe mig med at svare på hvad forskellen er på en "Delefar" og en "Singlefar" (delemor/singlemor)?

/Flemming.
DEBAT
Alenesingleweekendsolodele-ordbog søges...
Torsdag 21.nov 2013 13:37
Hvordan er det med de titler... skal lige bruge noget ekspertise fra jer godtfolk:

- Weekend forældre er rimelig klar.
- Dele forældre: det må være forældre der deler... lige over?
- hvad er så forskellen på Soloforældre, Aleneforældre og singleforældre?
....så er der 'Trunter' og 'Røde'... ved ikke om jeg vil vide det ?
.
DEBAT
Hvad er forskellen...
Søndag 12.maj 2013 17:01
Jeg undre mig over de mange betegnelser der er:

-Enlig mor/far
-Singlemor/far
-Dele mor/far
-Alene mor/far

Nogen der kan definere dem for mig 8|.
DEBAT
Skattefradrag?!?
Lørdag 10.jan 2015 20:14
Ved nogle af jer om det er rigtigt at der kommet et nyt skattefradrag til enlige forsørgere der er i arbejdet?
Har hørt tallet 17.000kr årligt og inden 1-2-2015 på forskudsopgørelsen.....

Nogen af jer med faktaviden???????.
DEBAT
Krydsende børnebidrag.
Torsdag 15.jan 2015 08:30
Hej alle. Dette er blot lidt info. Da jeg tror lige som jeg selv, at mange ikke kender til krydsende børnebidrag, hvis begge forældre har børn boende hos dem.

Mit eksemple. Jeg har deleordning 7/7 med min ex. Min mindste søn har folkeregister adresse hos mor, og den store har hos mig. Derved kan vi trække 1141,- kr fra i skat om mdr. Og man kan gå nogle år tilbage, jeg fik en god sjat penge tilbage i skat.
Se link.
skat.dk/skat.aspx?oId=1789485....
DEBAT
Børnepenge til inseminerede?
Søndag 03.feb 2013 12:25
Havde lige en snak omkring børnepenge og insemination.

Hvis man som enlig bliver insemineret og der dermed ikke er en fader, får man så ikke børnepenge?

Altså man får jo nok de samme tilskud som alle andre enlige, men selve de børnepenge, man ville kunne få fra en fader, får man dem fra staten eller får man ingenting?

Har forsøgt at lede på nettet, men synes ikke jeg kan finde noget om det..
DEBAT
Elsker at være single mor....
Onsdag 11.jun 2014 16:36
Hold nu op hvor livet bare rykker, i September 13 troede jeg at jeg var på vej i graven og nu tager den ene lykkelig dag den anden.

Det at være mor til et nystartede SFO barn er intet mere end fantastisk og drenge der leger på værelset efter SFO eller på legepladsen, det er lykken.

Forældre der knytter venskaber og hjælper hinanden fordi vores drenge er bedste venner

Ja måske det bare er mig der er fra en anden planet,  men det er bare lykken at være single mor til Julius når man er så priviligeret som jeg med en super netværk, eller etableringen heraf invertfald.

Pludselig elsker jeg at være single mor..... og TAK det er befriende at finde sin selvkerne, sin balance.

Jeg har det så godt at jeg har glemt at ryge siden lørdag hahahaha

Har du mærket lykken idag?  Smil og gi det videre det smitter - god aften til alle..
DEBAT
Single i gentofte
Torsdag 31.okt 2013 23:07
Åh hvor jeg synes det er svært at være singlemor i gentofte nogengange. Her er ikke mange enlige på min alder og ingen steder man kan møde nye mennesker. Føler jeg har meget lidt tilfælles med de andre mødre og fædre. Min søn er 8 og trives nogenlunde i skolen men han har ikke så mange venner. De fleste bor med begge forældre, nogle få er skilt, de har søskende, bor i store villaer og har tre biler. Ikke fordi det er lykken, men han kan jo ikke lade være med at sammenligne sig selv med de andre og i deres øjne er han anderledes fordi han er enebarn og ikke bor med sin far. Han bliver ikke direkte mobbet, men han leger bare tit alene og bliver ikke inviteret hjem til andre. Jeg har længe haft lyst til at flytte et andet sted hen, men ved ikke hvor..
DEBAT
Ekstra børnebidrags regler
Søndag 08.feb 2015 11:30
Jeg ville høre om der er nogen som har forstand på reglerne vedr. ekstra børnebidrag.

Jeg har en ven i nød og han har spurgt om han må bo hos mig i et par uger indtil han kan vende hjem til hans eget hus. Jeg vil gerne hjælpe, men er kommet i tvivl om, det kan have indflydelse på mit ekstra børnebidrag og det kan blive frataget mig, fordi jeg gør denne tjeneste?.
Synes jeg har hørt reglerne kan være meget strikse og ønsker ikke at hjælpe, hvis det kan sætte mig i en dårlig situation..
DEBAT
Børnepenge
Mandag 28.apr 2014 09:21
Pigens far har hende i gennemsnit en weekend om måneden. Jeg har forældreretten, bopæl osv.

Nu vil han have mig til at give mig halvdelen af børnepengene, så han kan lave aktiviteter med hende, købe cykel osv.

Spørgsmål: Jeg vil gerne høre hvad I andre gør mht penge. Især hvis I har ca samme system som os. Kender I noget til om der er regler for dette?

Spørg bare ind, hvis noget skal opklares.
DEBAT

Vi er lidt som en stor familie

- og der er også plads til dig
Prøv 7 dage gratis

TILMELD DIG HER

logo